Energieopslagoplossing voor kantoorgebouwen

Stappenplan Energy hubs

De aanpak is ook actueel voor locaties met een grote vraag naar laadinfrastructuren voor elektrisch vervoer (zoals grote kantoorgebouwen), en voor partijen die zijn betrokken bij projecten met lokale duurzame energie en daarbij te maken hebben met (dreigende) netcongestie. Een stappenplan voor een succesvolle aanpak

De kantoorgebouwen moeten flink duurzamer: dit zijn vijf …

Met ingang van dit jaar zijn eigenaren van kantoorgebouwen bij wet verplicht eroor te zorgen dat hun vastgoed beschikt over Energielabel C. Nu blijkt dat slechts vijftig …

Betrouwbare residentiële en commerciële oplossingen …

Enphase is een wereldwijd technologiebedrijf voor energiebeheer dat residentiële en commerciële oplossingen voor zonne-energie en -opslag biedt. We produceren oplossingen voor de opwekking van zonne-energie, energieopslag …

Energie besparen op kantoor? Gebruik deze 8 tips

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden voor de isolatie van jouw kantoorruimte. Wanneer je bijvoorbeeld voor minstens € 2.500 investeert in CO2-reductie, zoals met een betere isolatie, …

De voordelen en nadelen van energieopslagsystemen …

Zeer geschikt voor kleinschalig gebruik, bijvoorbeeld voor woningen of kantoorgebouwen. Gemakkelijk aan te sluiten op bestaande netinfrastructuur. Geschikt voor het opnemen in smart grids, waarbij er …

Maatregelen voor energielabel C kantoren

Inzicht in verschillende maatregelen ter verbetering van de energieprestatie van kantoorgebouwen met een terugverdientijd van 10 jaar of minder. Dit onderzoek geeft het …

Thuisbatterijen: De Duurzame Oplossing voor Energieopslag bij …

Thuisbatterijen: De toekomst van duurzame energieopslag Duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en windturbines spelen een steeds grotere rol in onze energievoorziening. Ze leveren schone en hernieuwbare energie, waardoor we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Maar er is één uitdaging die deze groei belemmert: de opslag …

Energiezuinige kantoorgebouwen: hoe slimme …

Slimme sensoroplossingen bieden een breed scala aan mogelijkheden om de energie-efficiëntie van kantoorgebouwen te verbeteren. Door de integratie van geavanceerde …

Je bedrijfspand verduurzamen: 5 manieren om dit slim aan te …

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen in Nederland minimaal energielabel C dragen. Een energielabel is een document waarmee je aantoont dat je …

Akutan: de opslag oplossing voor het opslaan van …

De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige …

Het energielabel voor kantoorgebouwen

Het is voor kantoren niet wettelijk verplicht om in 2030 energielabel A te hebben. Bij het voldoen aan de energielabel C-plicht is het natuurlijk wel verstandig om na te …

Is warmteopslag in zoutbatterij dé oplossing?

In 2016 werd een groot Europees onderzoeksproject voor de warmtebatterij afgerond. De vakpers pikte het concept op als een ''unieke, verliesvrije batterij voor seizoensopslag''. In 2019 beschreef het Algemeen …

Energiezuinige kantoorgebouwen: hoe slimme …

Slimme sensoroplossingen kunnen een belangrijke rol spelen bij het realiseren van energie-efficiënte kantoorgebouwen. Hoe draagt gegevensverzameling bij aan het beperken van energieverspilling? Van HVAC-systemen tot energieopslag, bespreken we zes oplossingen die gebouwen omtoveren tot slimme, duurzame hubs. In veel ontwikkelde landen is het …

Oplossing voor de energietransitie | Cesar warmte-accu

Naar aanleiding hiervan werd in 2020 begonnen met de eerste Cesar warmte-accu, bedoeld voor het lokaal CO2-vrij verwarmen van een groot aantal woningen via een eigen warmtenet. Voor het in de markt zetten van het systeem is Gonnie van der Vorst verantwoordelijk, de levenspartner van Cees. Lees meer over de makers

Handreiking energieopslag en netinpassing voor installateurs …

Het maakt voor het energiesysteem (of een installatie) niet uit of balansproblemen worden opgelost door middel van aanbodsturing of vraagsturing. Opslag is meestal niet de goedkoopste oplossing, maar wel de meest betrouwbare oplossing van de verschillende vormen van flexibiliteit.

Energieopslag: wat zijn er voor alternatieven voor batterijen?

Voor opslag in de woning, het appartementsgebouw of bedrijf zijn momenteel vooral de lithium-ion batterij en de productie van warm water interessant. En laten we niet vergeten dat u ook de batterij van de elektrische auto kunt gebruiken. Voor een echt duurzame toekomst hebben we nog veel nieuwe ideeën en toepassingen nodig.

Zonne-energie opslaan: mogelijkheden | Vereniging Eigen Huis

Nu gebruik je dan regelmatig alsnog energie uit fossiele brandstoffen. Meer dan genoeg redenen dus waarom opslag van zonnestroom steeds belangrijker wordt. Niet voor niets ontwikkelen bedrijven en wetenschappers hier verschillende technieken voor. Veel hiervan staan alleen nog in de kinderschoenen of hebben behoorlijke haken en ogen.

Strategieën voor het omzetten van een commercieel …

Enkele van de meest effectieve technologieën voor commerciële gebouwen zijn: LED-verlichting: LED-verlichting is tot 80% efficiënter dan traditionele verlichting, zoals gloeilampen, TL en HID, …

Energieopslag als oplossing voor energie-uitdagingen

Energieopslag biedt voor al deze uitdagingen een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing. Aan de slag met energieopslag. Als je energie-uitdagingen concreet wilt aanpakken is een grondige analyse van het huidige energieverbruik de perfecte start. Kijk naar de piek- en dalmomenten in het verbruik, bekijk welke machines of processen veel ...

Batterijopslag als oplossing voor het overvolle energienet

De megabatterij is niet alleen functioneel voor het opslaan van energie en een betere balans op het energienet, maar levert ook veel data op. Voor de energietransitie is het belangrijk dat we op een gegeven moment grootschalig energie kunnen opslaan. Willen we uiteindelijk alle gas- en kolencentrales sluiten, dan moeten we slimmer omgaan met de afstemming van vraag en …