Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Een render van de waterstof-zonnepanelen van Solhyd. Van lokaal naar internationaal. Het is de bedoeling dat er vanaf 2027 zo''n 100.000 waterstofpanelen op daken liggen, vertelt Martens. Het spin-offbedrijf Solhyd zal lokaal beginnen met de productie, maar heeft ook plannen om uit te breiden naar Nederland en omliggende landen.
Het is een wetmatigheid: de dansvloer blijft gegarandeerd leeg als niemand een eerste pasje durft te wagen. Dit principe geldt ook voor de ontwikkeling van autovervoer op waterstof in Nederland. Er zijn pioniers nodig die een eerste stap zetten. Fabrikanten die waterstofauto''s bouwen. Automobilisten die er een kopen. En partijen die een netwerk van …
IJzererts is in zijn simpelste vorm een verbinding van ijzeratomen en zuurstofatomen. De functie van hoogovens zoals die van Tata Steel in IJmuiden is het laten wegreageren van de zuurstof uit de erts. Dat …
Waterstofgas wordt vaak opgeslagen in hogedrukvaten van composiet. Het waterstof wordt tot 200, 350 of soms wel tot 700 bar samengedrukt om de ruimte te beperken. Dit klinkt efficiënt, maar er is wel een groot nadeel. Door waterstof te comprimeren gaat zo''n 6-15% van de waterstofenergie verloren, afhankelijk van hoe hard het wordt samengedrukt.
Waterstof wordt al heel lang geproduceerd en gebruikt, vooral in de chemische industrie voor de productie van ammoniak en methanol, en voor de raffinage van aardolie. Productie gebeurt nu vooral op basis van aardgas en …
Dit maakt het een essentiële schakel in de richting van duurzame energieopslag. Uit rapporten van de International Energy Agency (2021), Hydrogen Council (2022), en de Europese …
Waterstof als één van de alternatieve brandstoffen van de EU. In 2022, nu de EU niet langer afhankelijk is van Russische fossiele brandstoffen en zich inzet om in 2050 …
Het gas werd al in de jaren twintig van de vorige eeuw gebruikt om zeppelins te vullen. Vandaag de dag wordt het op grote schaal gebruikt in de chemische en petrochemische industrie. België heeft 613 km ondergrondse …
In de huidige waterstofhype draait alles rond ''groene'' waterstof, waterstof dat door elektrolyse van water geproduceerd wordt door gebruik te maken van hernieuwbare elektriciteit. Dit kost heel wat energie. Onder de radar sluimert er misschien wel een geologische revolutie, die het waterstofverhaal een totaal nieuwe richting zou kunnen ...
Voor de nieuwste waterstofinfrastructuur in Genk trok de regering 4,5 miljoen euro uit. Zonne-energie Met de Vlaamse Veerkracht-investering is in de laboratoria van EnergyVille een pre-pilootlijn voor de opschaling van imec''s nanomesh-materiaal ontworpen en geïnstalleerd.
Tara van Abkoude heeft een Master of Science in Elektrotechniek en werkt als Business Developer op de afdeling Energie- en Materialentransitie bij TNO. Ze is toegewijd aan het versnellen van de ontwikkeling van technologieën die …
De energietransitie gaat in essentie over de verschuiving van het gebruik van fossiele energiebronnen naar het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Van de beschikbare hernieuwbare energiebronnen is wereldwijd zonne-energie veruit de grootste. Voor Nederland is windenergie de belangrijkste bron, met name wind op zee, hoewel ook het potentieel van …
Aan het begin van de lente is het hele systeem in werking getreden. Sindsdien maken ze dagelijks groene waterstof op The Green Village. Het gaat om een kleine hoeveelheid, 350 gram per dag. Dat slaan ze op in cilinders, om voor een enkele woning genoeg energie te hebben om de winter mee te kunnen overbruggen.
De nadelen van waterstof. Er is vijf keer zoveel elektriciteit nodig om een huis met waterstof te verwarmen als met een warmtepomp. Daarnaast is waterstof heel iets anders dan aardgas. De energiedichtheid van waterstofgas is veel lager, dus is er veel meer nodig om een woning te verwarmen. Aardgas bevat driemaal zoveel energie als waterstofgas.
Bij de omzetting gaat 20 tot 25% van de energie verloren. Bestaande techniek "Waterstof is een energiedrager, geen energiebron," legt Ad van Wijk uit. "Waterstof wordt nu al veel gebruikt, maar dan is het grijze of …
Het draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de transitie naar een duurzame energievoorziening. Grijze waterstof . Grijze waterstof wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen. Bij deze productie ontstaat waterstof en CO₂, waarbij elke kilo geproduceerde waterstof leidt tot 7 kilo CO2-uitstoot. Dit maakt grijze waterstof een ...
Schone energie: De sleutel tot een klimaatneutraal Europa. Op weg naar een klimaatneutraal Europa en een schonere planeet is het in het kader van de Europese Green Deal essentieel om de algehele energievoorziening te vernieuwen en een volledig geïntegreerd energiesysteem te creëren. De groene transitie van de EU-economie moet worden …
Efficiëntie van de brandstofcel: hoewel de brandstofceltechnologie zich snel ontwikkelt, is de efficiëntie van het proces nog niet zo hoog als die van batterij-elektrische voertuigen. Er gaat nog relatief veel energie verloren bij het omzetten van waterstof in elektriciteit, wat betekent dat de totale energie-efficiëntie lager is dan die van andere elektrische voertuigen.
Ze is toegewijd aan het versnellen van de ontwikkeling van technologieën die bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen, specifiek op het gebied van de productie van waterstof. In haar rol ondersteunt ze industriële spelers bij het valideren van hun technologieën, zodat zij in staat worden gesteld om op te schalen en te integreren in het opkomende …
De toekomst van batterijtechnologie ziet er veelbelovend uit, met veel potentieel voor innovaties die de manier waarop we energie opslaan en gebruiken kunnen revolutioneren. We kunnen verwachten dat de ontwikkelingen zich zullen richten op het verhogen van de capaciteit, het verminderen van de kosten en het minimaliseren van de milieu-impact.
Waterstofenergie in auto''s kan de transportemissies van zware voertuigen, die 20% van alle auto''s op de Amerikaanse wegen vertegenwoordigen, met 5% verminderen. ... Michael bespreekt de nieuwste trends op het gebied van duurzame energie en geeft praktisch advies over energiebesparing. Bekijk alle berichten . 0 reacties. Geef je mening Annuleren ...
De opmars van waterstof energie opslag als duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld olie is aanstaande. In dit artikel delen wij meer over waterstof energie én de …
Zo is waterstof een van de brandstoffen die diesel heeft vervangen in de bussen van de laatste jaren. Verschillende Europese steden hebben ze al toegevoegd aan hun vloot. Denk bijvoorbeeld aan Antwerpen: daar rijden sinds 2014 vijf bussen van De Lijn op waterstof.
Waterstof is (nog) erg prijzig: Een van de grootste nadelen van waterstofenergie is de kostprijs van het produceren en opslaan van waterstof. Momenteel is het elektrolyseproces relatief duur en energie-intensief. Bovendien is waterstof een gas bij kamertemperatuur en moet het worden opgeslagen in tanks met hoge druk of cryogene tanks.
Voor de conceptplannen is onder meer gebruik gemaakt van de input uit gesprekken met vele experts en belanghebbenden, het Expertteam Energiesysteem 2050 en deelnemers van de Energieraadpleging. Op basis van deze conceptversies gaat het kabinet de komende tijd in gesprek met allerlei belanghebbenden en geïnteresseerden. De plannen …
De ontwikkeling van waterstoftechnologieën komt in een stroomversnelling door de vooruitgang in elektrolyse en conversie en de dalende kosten van hernieuwbare energie. Om in de toekomst …
Het afvangen en opslaan van de CO 2 maakt grijze waterstof blauw. Groene H 2 kan worden geproduceerd door elektrolyse, waarbij H 2 O (water) wordt gesplitst in H 2 (waterstof) en O (zuurstof). Dit blijft energie intensief, maar er is geen CO 2-uitstoot in het proces. Wanneer de benodigde elektriciteit afkomstig is van een hernieuwbare bron ...
Waterstof als één van de alternatieve brandstoffen van de EU. In 2022, nu de EU niet langer afhankelijk is van Russische fossiele brandstoffen en zich inzet om in 2050 klimaatneutraal te …
Doordat de CO2 niet in de atmosfeer terecht komt, draagt het niet bij aan de opwarming van de aarde. Om de CO2 op te slaan en te transporteren is energie nodig, waardoor de opbrengst van de waterstofproductie als geheel lager wordt. Ook ontsnapt er vaak een deel van de CO2: zo''n 10 procent komt alsnog in de lucht terecht.
De beloften van groene waterstof zijn groot: het kan dienen als ''batterij'' voor energie-opslag, we kunnen het gebruiken in de chemische industrie, en de enige uitstoot die …
Van de kaart is ook een Engelstalige versie, specifiek bedoeld om Nederland ook buiten de eigen landsgrenzen te presenteren als waterstofland. ''Er zijn meer landen en regio''s die inzetten op de ontwikkeling van een waterstofeconomie. Landen als Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Duitsland hebben soortgelijke plannen als wij. Met de ...
Met de praktische zaken zoals de haalbaarheid en veiligheid van het produceren en inzetten van waterstof komt het wel in orde, denken de experts alle drie. Waterstof wordt immers al gebruikt en dat gaat goed. De grootste uitdaging is uiteindelijk dus de oplossing van het kip-en-eiprobleem.
De overheid wil de productie en toepassing van hernieuwbare waterstof verder helpen ontwikkelen. Hier gaat het om waterstof als energiedrager: een stof waarin energie is …
Een van de projecten die voor ''Territoires Hydrogènes'' werden geselecteerd, omvat de ontwikkeling van een energieneutrale ecowijk, met onder andere waterstoftankstations, oplossingen voor de productie van waterstof voor de industrie, maar ook oplossingen op basis van waterstof voor energieopslag en ondersteuning van het elektriciteitsnet.