Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Energieopslag vervult een belangrijke rol in de Energiewet en het Nationaal Plan Energiesysteem (NPE). Met de Routekaart Energieopslag voorziet de overheid bovendien in een flinke groei van de opslagcapaciteit en de productie van waterstof. Toch is de ontwikkeling van energieopslagprojecten in de huidige markt allesbehalve eenvoudig.
Terwijl anderen hun pensioen invullen met vissen, kiest Cees van Nimwegen (75) voor de bouw van een energieopslagsysteem. "Ik had mijn bedrijf verkocht en had wat geld over", zei hij daarover in een eerder interview met DuurzaamBedrijfsleven. Lees het artikel: Vergeet batterijen: Deze uitvinder slaat energie op in stenen. Noodzaak
Energieopslag is nodig voor een betrouwbaar energiesysteem. Waar we nu vooral aardgas opslaan, zullen we in de toekomst ook waterstof en warm water opslaan. ... Voor de opslag van warmte zullen we in de toekomst mogelijk zo''n 100 tot 200 ondergrondse hoog-temperatuur opslagsystemen nodig hebben. Nu hebben we nog maar één werkend systeem en ...
Energieopslag: Pleidooi voor de zwaartekracht. Een van de meest onderschatte problemen bij de energietransitie is de noodzaak om energie tijdelijk te kunnen opslaan. Als de zon schijnt en het hard waait produceren zonnepanelen en windturbines vaak meer stroom dan wordt afgenomen, maar als het ''s nachts windstil is valt de hele stroomproductie ...
Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …
De rol van grootschalige energieopslag in de Nederlandse energietransitie "It always seems impossible until it''s done." – Nelson Mandela Opdrachtgever: EFM energie- & subsidiepartners b.v. Begeleidende docenten: Mevrouw Pia Sloots De heer Jos Theunissen Bron foto titelblad: Stedin Netbeheer Bron figuur titelblad:
Betrouwbaarheid & beschikbaarheid: De werking van een flink aantal technieken is inmiddels op schaal bewezen nk aan zon- en windenergie, elektrische auto''s, laadpalen, warmtepompen en meer. …
Batterijen Energie-Nederland erkent het belang van batterijen in een toekomstig energiesysteem, maar vindt aparte stimulering niet nodig. Subsidies voor batterijen zijn niet kosteneffectief volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Verzwaren van het net is vaak goedkoper en batterijen concurreren met andere flexibiliteitsvormen. Focus op het wegnemen van barrières, …
Vandaag wordt de Routekaart Energieopslag met de Tweede Kamer gedeeld met daarin de belangrijkste stappen om energieopslag in Nederland te vergroten. De opslag van …
Enkele van de nadelen van kernenergie zijn de lange voorbereidingstijd en de noodzaak van zorgvuldige integratie. Ook veiligheid is traditioneel de meest prominente zorg bij kernenergie, vooral doordat na kernrampen zoals Tsjernobyl en Fukushima de publieke acceptatie van deze energiebron is afgenomen. Bovendien is het vanuit het oogpunt van …
Het klimaatakkoord en de ambities voor 2050 zullen in de komende jaren gaan leiden tot snelle veranderingen in het energiesysteem. Hoe het er precies uit gaat zien, is nog onbekend. Veel keuzes zijn pas in de komende decennia te maken. Maar deze veranderingen zijn wel sterk bepalend voor de aard en omvang van de benodigde grootschalige ...
De Nederlandse overheid erkent het potentieel van V2G. Dit toont de toewijding van de overheid om innovatieve oplossingen te onderzoeken en te implementeren om de …
Er is momenteel nauwelijks een groter twistpunt in discussies over de energietransitie: de thuisbatterij. Nutteloos en overbodig, stelt Thomas Dekker, business developer bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting …
Ook zorgt kernenergie voor verdere diversificatie van het energiesysteem. De voorbereidingen op de bouw van 2 kerncentrales worden doorgezet, en de kerncentrale in Borssele blijft open. We werken toe naar een aanbesteding en besluiten over de rol van de Nederlandse overheid in de financiering van de bouw (medio 2025).
Klimaat- en energieminister Jetten heeft vandaag namens het kabinet met het Nationaal Plan Energiesysteem en Programma Energiehoofdstructuur de strategie, …
De bouw van de koepels is al begonnen, met de oplevering van de eerste twee verwacht begin 2027. Fase één van het Ahaus-project zal twee van de bestaande zoutkoepels op het terrein gebruiken om de meerdaagse …
De bouw van twee kerncentrales in Borssele is te vergelijken met de aanleg van een Deltawerk. De impact op de Zeeuwse economie is groot. De bouw levert gedurende de bouwtijd (8-10 …
Groen licht voor bouw van nieuwe (gasgestookte) centrale op plek van gesloopte Engie-fabriek in Nijmegen . De oude Nijmeegse kolencentrale ging vorig jaar tegen de vlakte.
De Nederlandse energie-intensieve basisindustrie is niet langer toekomstbestendig, nu de verwachting is dat de energie in Nederland structureel duurder zal blijven dan in andere Europese landen. De fossiele subsidies maskeren de problemen. Zo worden schaarse middelen verkeerd ingezet en wordt een kansrijke hoogwaardige maakindustrie niet gestimuleerd.
AQUABATTERY, geboren in de gangen van de Technische Universiteit Delft en gevestigd in Alphen aan de Rijn, heeft een robuuste, klimaatbestendige oplossing voor energieopslag ontwikkeld.Hun technologie slaat energie op in water en biedt daarmee een veilige en goedkope oplossing. Het belangrijkste is dat het systeem gebruik maakt van grondstoffen …
RWE is in de Eemshaven gestart met de bouw van zijn eerste Nederlandse energieopslagproject met batterijen. Het energieopslagsysteem heeft een vermogen van 35 megawatt en een …
Minister Jetten (Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over de stand van zaken van de voorbereidingen voor de bouw van 2 nieuwe kerncentrales. Hij geeft een …
Het kabinet heeft in het regeerakkoord opgenomen met de voorbereidingen te starten voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales. Daarna heeft Minister Jetten in een brief …
100% Nederlandse technologie voor energieopslag in water beschikbaar. Dit artikel melden Huibregt A. (Huub) Lavooij ... De grootste lithium-ionbatterij is daar in 2021 in gebruik genomen met de bouw van de Moss Landing Energy Storage-faciliteit, een 300 MW met 1,2 GWh-batterij. ... De ontwikkeling van het Delta21 concept voor de Nederlandse ...
Daarnaast helpen specifieke ondersteunings- en financieringsinstrumenten op nationaal niveau bij de uitrol van projecten voor energieopslag. De herziene richtsnoeren inzake staatssteun voor klimaat, milieubescherming en energie (CEEAG) hebben een reeks nieuwe bepalingen ingevoerd die steun voor energieopslag vergemakkelijken.
Bij t hermische zonne-energie is er geen sprake van een directe omzetting in electriciteit maar wordt de warmte van de zon via een zonnecollector opgeslagen in een vloeistof of ander materiaal. In 2e fase kan de opgeslagen warmte direct of indirect worden gebruikt voor verwarmingsdoeleinden of worden omgezet in electriciteit.