Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
In de videoserie ''Die andere reis naar Parijs'' van Missie H2 volgen Ranomi Kromowidjojo en Jörg Gigler de route van waterstof langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. In een aantal afleveringen wordt steeds een bepaald onderdeel belicht. In een van de afleveringen vertelt Jörg over de beoogde kansen in Nederland voor transport en ...
Waterstof wordt mogelijk een belangrijke energiedrager in ons toekomstige energiesysteem. Het kan worden geproduceerd op basis van hernieuwbare bronnen en uit …
Het is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van elektrolyzers, onmisbaar voor opslag van energie uit wind en zon. Omdat hernieuwbare energie niet op elk moment beschikbaar is, is het belangrijk om de opgewekte energie te kunnen opslaan. ... Daarin liggen kansen voor de Nederlandse maakindustrie. Zonnecellen waren ook ooit duur, maar ...
Nederland wil in 2050 alleen nog duurzame energiebronnen gebruiken. Daarom stimuleert de overheid onder andere het gebruik van waterstof. Bijvoorbeeld via subsidies voor …
De verkiezingsprogramma''s 2021 laten zien dat de ontwikkeling van een ambitieuze waterstofketen in een nieuw kabinet op consensus kan rekenen. Goed nieuws voor het klimaat, de Nederlandse economie en de energiezekerheid. Om die gezamenlijke ambities waar te maken, roept de Waterstofcoalitie op tot een Waterstofpact in het nieuwe regeerakkoord. Vattenfall is …
De voor- en nadelen van waterstof. Waterstof heeft zowel voor- als nadelen. De voordelen van waterstof zijn: Waterstof kan erg veel energie opslaan, meer dan elke andere stof op aarde. Het kan worden opgeslagen in bijvoorbeeld lege aardgasvelden of zoutkoepels. Dit is beter dan opslag van energie in batterijen of accu''s, omdat de opslag van ...
Diverse technologieën op het gebied van waterstof kunnen bijdragen aan het ontstaan van een Nederlandse klimaatneutrale waterstofmarkt: gecombineerde afvang en opslag van CO2, gecombineerde energieopwekking en …
Het project ''Derde-generatie electrolyzers'' gaat in mei 2023 van start en heeft een looptijd van vijf jaar. Het moet een grote stap worden in de ontwikkeling van deze …
Bij de omzetting van elektriciteit naar waterstof wordt traditioneel platina als katalysator gebruikt. Maar platina is schaars en duur. Onderzoekers van de Technische …
Bedrijven die zich focussen op waterstof kunnen profiteren van de megatrend naar duurzame energie. Er zijn verschillende waterstof aandelen die interessant zijn als belegging. De beste licht ik vandaag voor je uit houd • Wat is waterstof • Hoe beleggen in waterstof aandelen • De beste waterstof aandelen • Waterstof ETF • Risico''s beleggen in …
Deze keer: Senior Portfoliomanager Jan-Willem Brommersma over de haalbaarheid van een Nederlandse industrie die in plaats van gas draait op waterstof. "Een volledige omschakeling van de industrie in Nederland naar waterstof is mogelijk, maar vóór 2040 zie ik dat niet gebeuren." ... Voor grootschalige opslag van waterstof op de Maasvlakte ...
Locaties voor productie, verbruik en opslag van waterstof worden met elkaar verbonden Wat zijn de ambities? De Nederlandse industrie gebruikt momenteel ongeveer 180 PJ (fossiele) waterstof per jaar. Voor het vergroten van de productie van hernieuwbare waterstof en nodige elektrolysecapaciteit zijn streefdoelen vastgelegd. 5 PJ is gelijk aan zo''n
Er zijn in de Nederlandse Noordzee veel gasvelden die mogelijk in aanmerking komen voor opslag van waterstof. Deze gasvelden zijn merendeels al ontwikkeld en aangesloten op een platform en aardgasinfrastructuur. Echter, de technische haalbaarheid van waterstofopslag in gasvelden moet nog definitief worden bewezen.
Gasunie-dochters EnergyStock en Gasunie New Energy starten in augustus 2021 een demonstratieproject voor de opslag van waterstof in een nieuwe caverne. Door eerdere problemen met een verstopte 30cm boorpijp zijn de werkzaamheden vertraagd. ... De waterstof zou daarom na gebruik worden verbrand. Echter is de apparatuur voor het verbranden niet ...
Het voorbereiden van internationale normen voor brandstofceltechnologieën voor alle brandstof soorten en diverse bijbehorende toepassingen, zoals stationaire brandstofenergiesystemen …
Waterstof is een veelbelovend medium voor de opslag en transport van energie. Dit omdat er bij de omzetting van waterstofgas naar energie alleen water vrijkomt als reactieproduct.Koolwaterstoffen produceren bij hun verbranding ook het broeikasgas CO 2.Met de opwarming van de aarde in het achterhoofd is het dus nuttig om onderzoek te verrichten naar …
Bij extreem lage temperaturen (-252°C) is transport en opslag van waterstof onder vloeibare vorm mogelijk. Dit gebeurt onder lage druk, maar de benodigde koeling kost veel energie- ongeveer een kwart van de energie die in de …
Een ander nadeel is de huidige beperkte beschikbaarheid van waterstof en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen voor de productie ervan. Om de overgang naar waterstof te versnellen, zijn grootschalige investeringen nodig in waterstofproductie- en distributie-infrastructuur, evenals in technologische innovatie om de kosten te verlagen en de efficiëntie te …
Batterijen Energie-Nederland erkent het belang van batterijen in een toekomstig energiesysteem, maar vindt aparte stimulering niet nodig. Subsidies voor batterijen zijn niet kosteneffectief volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Verzwaren van het net is vaak goedkoper en batterijen concurreren met andere flexibiliteitsvormen. Focus op het wegnemen van barrières, …
De nieuwe programmalijn heeft een budget van € 10 miljoen en opent op 26 oktober 2023. Deze komt van het Nationaal Groeifondsprogramma "Groenvermogen van de Nederlandse Economie" (GroenvermogenNL) en heeft als doel de groene waterstofeconomie in Nederland te realiseren en versnellen.
Opslag kan op twee manieren: in de vorm van warmte, of in de vorm van chemische energie. Voor opslag van warmte is een voor de hand liggende oplossing de opslag in ondergrondse watervoerende lagen, zogenaamde aquifers. Een aquifer is …