Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Het totale woonproject biedt 113 woonunits penthouses met ruime terrassen aan. De eerste fase omvat 78 woonunits, verdeeld over 2 gebouwen, waarvan één gelegen aan de kant van de Demer. De nieuwe woonwijk investeert in duurzame energie door onder andere de integratie van een BEO-veld (boorgat energieopslag).
De twee meest gebruikte technieken zijn KWO (koude- en warmteopslag) en BEO (boorgat energieopslag). Bezoek de website van dochteronderneming IFTech n.v. Koude-warmteopslag …
Omdat dit systeem gebruik maakt van de bodem als tijdelijke opslag van energie, noemt men dit ook Boorgat-energieopslag (BEO) of Boorgat Thermische Energie Opslag (BTES) Energiepalen. Een bijzondere vorm van BEO ontstaat wanneer de verticale warmtewisselaar geïntegreerd wordt in de fundering van het gebouw. De fundering heeft dan niet enkel ...
Thermische energieopslagsystemen kunnen helpen de energievraag en –toevoer in balans te houden en dat in verschillende tijdsframes. Een waterbuffer voor huishoudelijk warm water slaat bijvoorbeeld warmte op gedurende enkele uren of dagen, terwijl ondergrondse boorgat-energieopslag warmte kan opslaan gedurende een heel seizoen.
Geothermische boringen zijn ook bekend onder de namen verticale bodemlussystemen, boorgat energieopslag (BEO) en thermische energieopslag in boorgaten (BTES). Korte check om geothermische boringen correct aan te leveren: Boorfiche: minimaal in te vullen tabbladen: ligging. boorstaat (methode van uitvoering) wettelijk kader
BEO is een afkorting voor ''boorgat energieopslag''. Er worden verschillende grondboringen gemaakt, waarin leidingen komen met een water-glycol mengsel. Hierdoor warmt de grond op. Met behulp van een geothermische warmtepomp wordt deze warmte tijdens koude dagen opnieuw gebruikt. Er is ook gekozen voor andere duurzame technieken.
Op het dak worden zonnepanelen aangebracht en er wordt gewerkt met een BEO-veld (boorgat energieopslag) om grondwarmte te recupereren. De energiemonitoring wordt opgenomen in het …
BEO (boorgat energieopslag, red.) is een vorm van ondergrondse energieopslag. De werking van een BEO-veld is relatief eenvoudig.
Er wordt gebruik gemaakt van fossielvrije energieopwekking met collectieve boorgat-energieopslag en zonnepanelen. De realisatie vindt plaats in Publiek-Private Samenwerking (PPS). De globale ontwerpvisie vertrekt vanuit een sterke affiniteit tussen oud en nieuw. Het ruwe karakter van de militaire architectuur is behouden – ook in de ...
Een net van 3 ton in de grond. Koude-warmteopslag of koude- en warmteopslag (KWO), ook wel warmte-koudeopslag of warmte- en koudeopslag (WKO), is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem techniek wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen en/of te koelen. Ook in de tuinbouw en industrie wordt steeds vaker …
BEO-veld: boorgat-energieopslag. Een andere energiebesparende techniek is die van het BEO-veld ofte boorgat-energieopslag. Hierbij wordt warmte of koelte tijdelijk in de bodem opgeslagen om op een ander moment terug gebruikt te worden. Op deze manier is er minder primaire energie nodig. ''Met behulp van 240 buizen die in de grond met een ...
Verwarmen en koelen gebeurt door boorgat-energieopslag (BEO) en betonkernactivering. De 134 zonnepanelen op het dak zorgen voor zo''n 32 kWp aan elektriciteit. 8.000 vierkante meter vliesgevel. De vliesgevel van 8.000 vierkante meter wordt geïsoleerd met de Kooltherm K15 vliesgevelplaat van Kingspan Insulation. Kingspan Kooltherm K15 ...
AGT onderzocht hiervoor in opdracht van Tauw de haalbaarheid van koude-warmte opslag (KWO) en boorgat energieopslag (BEO). Modellering. Op basis van de aangeleverde energievraag werden de technische randvoorwaarden en …
Jan Laga: "BEO staat voor boorgat-energie-opslag. Verticale boringen tot 150 meter diep worden in een raster geordend met een tussenafstand van 6 tot 7 meter en in elk boorgat worden 2 U-lussen aangebracht waarin een water-glycol (antivries) mengsel circuleert. Deze U-lussen worden dan met elkaar verbonden aan de oppervlakte via een collector.
Schepen Vansina: "Door de aanleg van een BEO-veld (boorgat energieopslag: een vorm van ondergrondse energieopslag, nvdr.), waarbij de bodem gebruikt wordt voor warmtevoorziening en -opslag, en een groot arsenaal aan zonnepanelen zal Hal 9 energie kunnen leveren aan de omliggende buurt. Regenwater wordt zo goed mogelijk opgevangen en …
We kiezen daarom doelbewust voor een BEO-veld, dat staat voor Boorgat Energie Opslag. Het is met voorsprong de meest duurzame en CO 2 -neutrale energiebron. Door de vorm van Boevrie, een grote ondergrondse parkeergarage met daarop compacte gebouwen, is bodemenergie de aangewezen en meest efficiënte manier om duurzaam te verwarmen", vertelt …
Het provinciehuis is uiterst compact, met hoogwaardige isolatie van gevels, intensief groendak op de ondergrondse parking, zonnepanelen op het dak, zuinige ledverlichting en gebruik van regenwater voor sanitair. Verwarmen en …
Er zijn ook grootschalige, collectieve technieken voor energieopslag. Denk bijvoorbeeld aan woonwijken die met een buurtbatterij zonnestroom ''slim'' opslaan en verbruiken. Milieu Centraal kan de milieubelasting hiervan niet in cijfers vergelijken met die van thuisbatterijen. Maar collectieve maatregelen zijn doorgaans klimaatvriendelijker.
Het doel van de kortopdracht is het potentieel van Boorgat-energieopslag (BEO) te bepalen voor het grondgebied van de Stad Gent. De resultaten van de opdracht zullen gebruikt worden om het energiebeleid van de Stad Gent te …
BEO staat voor ''boorgat-energieopslag'' en houdt een gesloten circuit in van verticale grondboringen tussen 50 en 200 m diep. Voor wie is een BEO-veld interessant? Afhankelijk …
Om de toepassing van boorgat-energieopslag te stimuleren werd in 2004 een eerste meetcampagne uitgevoerd om de nodige parameters nodig voor het ontwerp van een geschiktheidskaart in kaart te brengen. Hiervoor werden …
Om de ambities van de Stad Gent waar te maken om in 2050 klimaatneutraal te zijn werd sterk ingezet op CO² neutraliteit. Onder het Wintercircus is een BEO-veld (boorgat energieopslag) voorzien met 37 boringen van 150 meter diep. Dit BEO-veld is gekoppeld aan dat van De Krook (naastliggende stadsbibliotheek) omdat ze complementair in werking zijn.
Energieopslag bij voorkeur geen gebruik maken van de term laden of ontladen i.v.m. mogelijke verwarring. Gebruik koelen / verwarmen of warmtelevering / ... Een zogenaamde ''monobron'' is één boorgat waarin twee bronfilters zijn geplaatst: een koud en een warm bronfilter. De bronfilters doen dienst als twee aparte bronnen, zoals bij
Omdat dit systeem gebruik maakt van de bodem als tijdelijke opslag van energie, noemt men dit ook Boorgat-energieopslag (BEO) of Boorgat Thermische Energie Opslag (BTES) …