Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
De batterij wordt al gebruikt voor zelfvoorziening, energiehandel en balancering van het elektriciteitsnet, een dienst die aan hoogspanningsnetbeheerder TenneT wordt aangeboden. Vanaf 1 april, de start van de pilot, wordt de batterij tevens ingezet voor opslag van een deel van de zonne-energie die het park produceert.
Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …
Energieopslag thuis kan ook bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet door de vraag tijdens piekuren te verminderen en aanvullende diensten te leveren, zoals frequentieregulering. Dit helpt bij het balanceren van het elektriciteitsnet, vooral omdat er meer intermitterende hernieuwbare energiebronnen in de energiemix worden geïntegreerd.
Voordelen van thuis stroom opwekken en opslaan Thuis je zelf eigen zonne-energie opslaan heeft heel wat leuke voordelen. 1. Verminder je afhankelijkheid van je energieleverancier Met een thuisbatterij verbruik je meer van je …
De tekortschietende capaciteit van het elektriciteitsnet heeft onder andere gevolgen voor de ontwikkeling van nieuwe, grootschalige zonne- en windmolenparken op land. Deze parken kunnen in grote delen van het land namelijk niet meer worden aangesloten op het elektriciteitsnet. De wachttijden kunnen oplopen tot wel tien jaar.
Hoe werkt een elektriciteitsnet en wat is de frequentie van het elektriciteitsnet in Nederland? U leest het allemaal in ons artikel! ... Zonnepanelen en energieopslag zijn essentieel voor een duurzame toekomst, maar er bestaan veel misvattingen over hun toepassing en voordelen. In dit artikel ontkrachten we 10 veelvoorkomende mythen en laten we ...
Energieopslag is een aantrekkelijke, snelgroeiende sector waar je als belegger in kunt investeren. Energieopslag aandelen zijn aandelen van bedrijven die technologieën voor energieopslag ontwerpen en produceren. …
De problemen op het elektriciteitsnet De problemen op het elektriciteitsnet zijn de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws gekomen. In een aantal provincies is het niet meer mogelijk om een nieuwe (grootverbruik)aansluiting aan te vragen, wordt er overcapaciteit door de netbeheerder teruggekocht en moeten nieuw opgeleverde gebouwen noodgedwongen …
Congestie binnen het elektriciteitsnet: wat is dat, waar zit het en hoe ontstaat het? Ons energiesysteem maakt een revolutionaire ontwikkeling door. De energietransitie en economische groei zorgen voor een stijging in de behoefte aan capaciteit van het elektriciteitsnet. Het elektriciteitsnet wordt daarmee vandaag de dag heel anders benut dan ...
De batterij heeft een capaciteit van 7,5 megawatt (MW) en een opslagcapaciteit van 11 megawattuur (MWh). Het systeem zal het elektriciteitsnet beschermen tegen te grote frequentieafwijkingen door razendsnel elektriciteit te leveren of af te nemen. Deze functie wordt …
Wanneer er meer duurzame energie wordt geproduceerd dan nodig is, bijvoorbeeld met zonne- en windenergie, kan dat opgeslagen worden voor periodes dat dit er …
Om deze reden is een goed functionerende energieopslag van belang, aangezien energieopslag het energienetwerk in balans kan houden en dus file op het elektriciteitsnet (lees: netcongestie) voorkomt. Elektriciteit opslaan om flexibiliteit op het net te kunnen waarborgen is echter makkelijker gezegd dan gedaan, omdat er vele uitdagingen bij komen kijken.
Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …
Wie kiest voor een fotovoltaïsch systeem met geïntegreerde energieopslag, neemt zijn energietoekomst in eigen hand. Vroeger moesten grootverbruikers zoals wasmachines, drogers, autoladers of vaatwassers op het zonnigste moment van de dag worden gebruikt om de opgewekte energie direct om te zetten, met batterijopslag is het mogelijk om deze dag en …
Energieopslag maakt het mogelijk dat zonne-energie dag en nacht, het hele jaar door, energie levert voor uw activiteiten. Bovendien is energieopslag op grote schaal belangrijk om fossiele brandstoffen te vervangen en het elektriciteitsnet sterker te maken.
Lokale generatie: Consumenten kunnen elektriciteit opwekken met behulp van zonnepanelen of windturbines, waardoor ze minder afhankelijk worden van het centrale elektriciteitsnet en vaak besparen op de energiekosten. Energie opslag: Energieopslagsystemen, zoals batterijen, stellen consumenten in staat overtollige energie op te slaan en deze te …
Met de toenemende opwekking van energie via hernieuwbare bronnen, zoals zonne- en windparken, wordt het steeds belangrijker om het elektriciteitsnet in evenwicht te houden. …
Steeds vaker vervoeren we meer elektriciteit dan ons elektriciteitsnet aankan. Dat zorgt voor netcongestie (file op het elektriciteitsnet). Hierdoor kunnen bedrijven, nieuwbouw- en energieprojecten vaak geen extra elektriciteit afnemen of terugleveren. Bijvoorbeeld wanneer u uw bedrijf wilt starten, uitbreiden, verhuizen of verduurzamen. Bekijk wat u kunt doen: als …
In de Routekaart Energieopslag wordt gekeken naar alle vormen van energieopslag, onderverdeeld in elektriciteits-, moleculen- en warmteopslagRoutekaart Energieopslag. Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …
Spaarbekken 1 van de waterkrachtcentrale van Coo-Trois-Ponts. Wereldwijd gebeurt 99% van de energieopslag in pompcentrales (PHES, Pumped Hydro Energy Storage of SPHS, Seasonal Pumped Hydropower Storage).Dit zijn waterkrachtcentrales die bij elektriciteitsoverschot water van een lager naar een hoger gelegen spaarbekken pompen. Bij tekort aan elektriciteit stroomt …