Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Bij UDG is het in vergelijking met reguliere geothermie onzekerder wat de potentie van de ondergrond is, over het algemeen zijn diepere gesteenten minder doorlaatbaar. Daarnaast is er – doordat er minder kennis en ervaring is met ultradiepe boringen – meer aandacht nodig voor veiligheid en mogelijke milieueffecten.
Energieopslag verbetert de betrouwbaarheid en veerkracht van het energiesysteem, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en maakt de integratie van hernieuwbare energie mogelijk. Er …
Daarom focust de infographic 2023 op energiezekerheid en duurzaamheid in Nederland én Europa. Aan bod komt onder meer de energievraag, de herkomst en bestemming van energie maar ook de beschikbare opslagcapaciteit en afhankelijkheid van import voor de komende decennia. En natuurlijk de uitstoot van broeikasgassen.
Europese perspectief op energieopslag. In deze bijeenkomst van het programma ''Panorama Opslag'' op vrijdag 8 november draaide het om het Europese perspectief op grootschalige energieopslag.
Onderzoek: de energietransitie in het onderwijs. Het gesprek over de energietransitie wordt op steeds meer plekken in Nederland gevoerd. Maar hoe is dat in het onderwijs, waar de generatie wordt opgeleid die de transitie verder zal vormgeven …
De komende jaren gaat ons energiesysteem compleet op de schop. We bouwen af wat ons klimaat schaadt, verbouwen wat we kunnen behouden en bouwen op naar 100% duurzaam. Namens de Staat investeert EBN en zetten wij zaken in …
Roos: "Bijvoorbeeld over of ze een rol als aandeelhouder in een warmtebedrijf willen, en wat daarbij komt kijken. En over hoe die rol past bij hun wensen en uitgangspunten. Het gaat ook over hun visie voor de toekomst. Of ze veel invloed op duurzaamheid en bronnen willen. En wat dat betekent voor de impact op je gemeentelijke apparaat."
Utrecht, 20 november 2018. – Energie Beheer Nederland (EBN) heeft in samenwerking met DST – het experience bureau een lespakket ontwikkeld over de energietransitie in Nederland, genaamd Energy City. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool ontdekken in het gratis lespakket hoe we in Nederland energie gebruiken, waar onze energie vandaan komt en […]
Kennis over batterijopslag Bijgewerkt op 30. september 2022 ... In deze blog leggen we aan je uit wat de routekaart Energieopslag inhoudt en wat dit voor jou betekent. We gaan in op de volgende onderwerpen: wat is de routekaart Energieopslag? wat gebeurt er op het gebied van Energieopslag in Nederland?
Want de juiste feiten en cijfers zijn van onschatbare waarde om duiding te geven en het gesprek op gang te brengen Het is het vijfde jaar op rij dat we de infographic maken. We zoomen in op ons huidige energiegebruik, kijken hoe Nederland ervoor staat in vergelijking met andere Europese landen en hoeveel uur per dag we momenteel invullen met duurzame energie.
Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …
Energieopslag speelt een cruciale rol in het energiesysteem van de toekomst. De vraag naar flexibel vermogen neemt namelijk alleen maar toe. Hans-Peter Oskam, directeur Beleid & Energietransitie bij Netbeheer …
Wat u moet weten over elektriciteitsopslag. ... De gevoelige cellen van de batterij worden regelmatig op afstand onderhouden door sonnen, wat een positief effect heeft op de levensduur en zorgt voor een soepel gebruik. ... Wie kiest voor een …
Deze bezorgdheid over een leefomgeving die onder druk staat, vertaalt zich op grote schaal in de bereidheid om zélf bij te dragen en nadrukkelijker mee te praten in de klimaatdiscussie. Een minderheid van de jongeren verwacht geen veranderingen als de aarde opwarmt en maakt zich dan ook veel minder zorgen.
In deze EBN podcast rond de energietransitie praten Laurens de Vries (TU Delft), Olof van der Gaag (NVDE) en Barthold Schroot (EBN) met presentator Marcel Hoenderdos (EBN) over de verschillende dimensies van de zogeheten ''badkuip''. Luister wat zij te zeggen hebben over energiebesparing, de noodzaak tot snel verduurzamen en waarom de ...
De beschikbaarheid van aardwarmte, de omvang van de warmtevraag en de mogelijkheden voor een warmtenet verschillen per regio. Om gemeenten en RES-regio''s meer inzicht te geven in de mogelijkheden van aardwarmte is een stappenplan en een detailstudie per RES-regio ontwikkeld door EBN, Bureau Berenschot en PanTerra Geoconsultants.
De bijeenkomst vormdede start van een reeks activiteiten rondom grootschalige (ondergrondse) energieopslag onder de noemer Panorama Opslag. Ook werd namens het platform Zó werkt energie de Informatiekaart Energieopslag gepresenteerd. De kaart is bedoeld als ondersteuning voor het gesprek over energieopslag voor (intredende) professionals.
Samen gingen we in gesprek over de mijlpalen en ontwikkelingen rond energieopslag richting 2050. Daarnaast keken we ook vooruit naar de vraagstukken die na de zomer worden geadresseerd. Tot slot presenteerden we in samenwerking met de Argumentenfabriek de nieuwe informatiekaart ''Energieopslag''. Bekijk hieronder de sfeerimpressie
Wat is energie-opslag? Energie-opslag neemt in belang toe door de sterke groei van elektriciteitsproductie uit zon en wind. Omdat vraag en aanbod van elektriciteit altijd …
Energieopslag speelt een cruciale rol in het energiesysteem van de toekomst. De vraag naar flexibel vermogen neemt namelijk alleen maar toe. Hans-Peter Oskam, directeur Beleid & Energietransitie bij Netbeheer …
Want zoals gezegd: het grootste deel van de jongeren die wél weten wat de energietransitie is, vindt het een belangrijk of zelfs heel belangrijk thema. Docenten kunnen hun kennis verdiepen. Martin: "Voor jongeren is het essentieel dat de energietransitie gekoppeld is aan actuele thema''s.
De grootschalige opslag van warmte en elektriciteit vergen wel innovatieve oplossingen. Elektriciteit is namelijk lastig in grote hoeveelheden op te slaan als er geen mogelijkheid is voor stuwmeren, zoals in Nederland. Een …
Om de leveringszekerheid te garanderen, is naast flexibiliteit op de korte termijn ook ondergrondse energieopslag essentieel. In dit whitepaper laten EBN en TNO de bevindingen zien van hun studie over de ontwikkeling van de vraag naar grootschalige ondergrondse energieopslag, gebaseerd op verschillende energiescenario''s.
Wat zijn de feiten en cijfers van energieproductie- en verbruik en hoe staat het met de ontwikkeling van hernieuwbare bronnen en de realisatie van de klimaatdoelen? In deze 6e editie van de jaarlijkse infographic, brengt EBN opnieuw de belangrijkste feiten en cijfers over energie in Nederland in kaart.
Week van de Warmtetransitie; CO 2-opslag. Wat is CO 2? CO 2-opslag in Nederland; CO 2-opslag en veiligheid; De ontwikkeling van CO 2-transport en -opslag; CO 2-opslag en de energietransitie; Kennis over CO 2-opslag; Carbon Storage Dialogues; Energieopslag. Waarom slaan we energie op? Gasopslag; Hoge Temperatuur Opslag (HTO) van warmte ...
Kennis over energieopslag. In de EBN Kennisbank zijn verschillende rapporten en publicaties opgenomen met kennis voor de ontwikkeling van energieopslag in Nederland. Bekijk de publicaties in de EBN Kennisbank
Week van de Warmtetransitie; CO 2-opslag. Wat is CO 2? CO 2-opslag in Nederland; CO 2-opslag en veiligheid; De ontwikkeling van CO 2-transport en -opslag; CO 2-opslag en de energietransitie; Kennis over CO 2-opslag; Carbon Storage Dialogues; Energieopslag. Waarom slaan we energie op? Gasopslag; Hoge Temperatuur Opslag (HTO) van warmte ...
Met energieopslag kunnen we deze fluctuaties opvangen: de opslag vormt een buffer tussen vraag en aanbod en borgt de betrouwbaarheid van het systeem. Welke energie slaan we nu en straks op? Al vanaf 2030 zal onze energievoorziening minder uit fossiele energie en meer uit …
In dit artikel duiken we in het belang van energieopslag, de voordelen ervan en hoe de Nederlandse overheid zich inzet om de capaciteit van energieopslag in ons land te …
Maar, er moet nog veel gebeuren. Daarom focust de Infographic 2024 op de belangrijke feiten en cijfers over ons energiesysteem én op dat wat er nodig is om de transitie te laten slagen. Mede op basis van de input van experts is een selectie gemaakt van tien belangrijke voorwaarden voor het slagen van de transitie.
Deze kennis over de Nederlandse ondergrond, voorzieningen en economie is beschikbaar voor geïnteresseerde stakeholders. Deze databases zijn gratis beschikbaar via een op Spotfire gebaseerd webportaal en te bereiken via het EBN Data Centre. Bij vragen over de geologische databases neem je contact op met EBN exploratie.
Door de verschillen in de ondergrond kan op de ene plek wel aardwarmte worden gewonnen, en op de andere plek niet. Dit geldt ook voor het winnen van aardgas en andere delfstoffen zoalsaardolie, steenkool . Ook speelt de ondergrond een rol bij de vraag of je er wel of niet energie- en CO 2 kunt opslaan. Onderstaand een uitleg over de verschillende lagen in de …
Energieopslag speelt een belangrijke rol binnen de energietransitie. De opwek van energie is in de toekomst namelijk steeds vaker afhankelijk van weersomstandigheden. Wil je het hele jaar door verzekerd zijn …
De energietransitie moet in 2050 leiden tot minimaal 95% minder uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van het niveau in 1990. Ondergrondse energieopslag is in de ogen van EBN een onmisbaar onderdeel van de energietransitie. Ondergrondse energieopslag kan in de vorm van aardgas-, waterstof- of hoogtemperatuur warmteopslag vorm krijgen. Maar hoe komt …
Terwijl de energietransitie en huidige netcongestieproblematiek juist kunnen profiteren van dergelijke initiatieven. In dit dossier vindt u nieuws en achtergrond met betrekking tot de …