Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Porthos heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen. Daarmee kan in 2024 de bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland starten. Een grote mijlpaal voor Carbon Capture & Storage (CCS) in Nederland en voor Gasunie als mede-initiatiefnemer. Met de Porthos-infrastructuur is een investeringsbedrag van € 1,3 miljard …
Elektrische opslag speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Niet alleen om de brug te slaan tussen productie en verbruik van hernieuwbare elektrische energie, maar ook om de elektrificatie van transport en mobiliteit te versnellen.
Met trots presenteert SemperPower haar eerste grootschalige energieopslagproject in Nederland: Project Star in Terneuzen. Het energieopslagsysteem is operationeel sinds november 2021.
Daarnaast, na de succesvolle installatie door energiespecialist Alfen, hebben we nu ook de controle over ons derde grootschalige energieopslagproject, Pollux. De …
In het project zijn nieuwe ideeën voor innovatieve projecten rond energieopslag ontstaan. Zo is in een van de casestudies (Het Hogeland) gekeken naar de mogelijkheden van …
Iedereen in het buitengebied van Zeewolde werd gevraagd om mee te doen aan het energieopslagproject via energiecoöperatie De Nieuwe Molenaars en de meerderheid …
Alfen, specialist op het gebied van energieoplossingen en actieve bijdrager aan Europa''s energietransitie in de strijd tegen klimaatverandering, en SemperPower, marktleider …
De CAES van Huntorf werkt sinds 1978.. Een andere energieopslagtechniek CAES is het gebruik van dalurenelektriciteit om lucht te comprimeren, die wordt meestal opgeslagen in een oude mijn of een andere soortgelijke geologische structuur. Wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is, gaat de gecomprimeerde lucht samen met aardgas naar een gasturbine om elektriciteit op te …
Zonne- en windenergie zijn veelbelovend, maar wat als de zon niet schijnt of de wind niet waait? Om volledig van fossiele brandstoffen af te komen, moeten we duurzame energie grootschalig op kunnen slaan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan - grootschalige energieopslag blijkt een van de grootste uitdagingen waar innovators op dit moment voor staan.
Wat is het? GIGA Storage gaat een groot energie opslag project realiseren in de Port of Amsterdam. Deze batterij, genaamd GIGA Giraffe, heeft een capaciteit van 10 MW en 47 MWh. en stelt het elektriciteitsnetwerk in staat om de energiepieken tijdens de zonnige uren op te slaan en het energiesysteem in balans te houden bij een groeiend aandeel van …
Na een succesvolle installatie is SemperPower''s tweede grootschalige energieopslagproject, Project Castor, in september 2023 in gebruik genomen. Dit batterijsysteem, met een vermogen …
Gemiddeld verbruik je zelf ongeveer 30 procent van de stroom die je zonnepanelen opwekken. De rest lever je aan het elektriciteitsnet. Dat komt doordat zonnepanelen veel stroom opwekken als de zon schijnt, terwijl je vooral veel verbruikt op andere momenten.
CCS-project doorgelicht: risico''s op termijn liggen bij Staat Koolstofdioxide van industriële bedrijven afvangen en via een buizenstelsel van Rotterdam naar een leeg gasveld onder de Noordzee pompen, levert naar verwachting een significante bijdrage aan het Nederlands klimaatdoel in 2030. Onderzoek van de Algemene Rekenkamer laat zien dat het Porthos …
Over winsten onder water Koolstofdioxide van industriële bedrijven afvangen en via een buizenstelsel van Rotterdam naar een leeg gasveld onder de Noordzee pompen, levert naar verwachting een significante bijdrage aan het Nederlands klimaatdoel in 2030. Onderzoek van de Algemene Rekenkamer, gepubliceerd op 28 maart 2024, laat zien dat het Porthos …
Energiebronnen zoals zon en wind zijn onderhevig aan fluctuaties waardoor ook de energieproductie per moment kan verschillen. Met name bij zonne-energie kunnen de verschillen groot zijn en van minuut tot minuut variëren tussen 10% …
ENGIE test op de terreinen van de vroegere gascentrale in Drogenbos batterijen met hoge capaciteit uit om hernieuwbare energie op te slaan. Een première in België. Welkom in het ENGIE Energy Storage Park.
Porthos heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen. In 2024 start in Rotterdam de bouw van het eerste grote systeem voor CO2-transport en -opslag in Nederland. Naar verwachting is het Porthos-systeem in …
Energie opslaan? Van 1.000 tot 10.000 watt via een energieopslagsysteem. Schakel Top Systems in!
In het landelijke gebied van de gemeente Dronten wordt het project Dronter Energie Opslag (DEO) gepland, een grootschalig energieopslagsysteem ten noorden van het transformatorstation van Windplan Groen.
RWE is in de Eemshaven gestart met de bouw van zijn eerste Nederlandse energieopslagproject met batterijen. Het energieopslagsysteem heeft een vermogen van 35 megawatt en een opslagcapaciteit van 41 megawattuur.
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg veelbelovende oplossingen, maar het duurt vaak jaren voordat er ergens een schop de grond in kan. De huidige regelgeving vertraagt een …
ONZE PARTNERS BOLTAINER is er trots op geassocieerd te zijn met een breed scala aan partners uit verschillende sectoren en regio''s in de publieke sector, de particuliere sector, lokale en nationale overheden.
Porthos heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen. In 2024 start in Rotterdam de bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland. Naar verwachting is het Porthos-systeem in 2026 operationeel. Met de Porthos-infrastructuur is een investeringsbedrag van € 1,3 miljard gemoeid. Nu de definitieve investeringsbeslissing is …
Het project Porthos is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. (HbR), Energie Beheer Nederland (EBN B.V.) en N.V. Nederlandse Gasunie voor de aanleg van een CO2-leiding door het Rotterdamse havengebied naar een opslaglocatie onder de Noordzee waarin CO2 vanuit de Rotterdamse industrie wordt opgeslagen. Porthos wil in 2024 operationeel zijn.
Nederland wil dat de emissie in 2030 zestig procent minder is dan in 1990 en in 2050 tot nul gereduceerd is. Om de energietransitiedoelen te bereiken, zijn tal van oplossingen nodig, zoals de transitie naar duurzame energiebronnen, energiebesparing, hergebruik van materialen en de afvang en opslag van CO 2 (Carbon Capture and Storage, CCS).