Energieopslag Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van nieuwe energie

Persoonlijk |Nieuwe directeuren Libra Energy, FuturaSun, Groendus en ...

Op het gebied van onderzoek en ontwikkeling blijft het bedrijf zich inzetten voor n-type zonneceltechnologie met achterzijdecontacttechnologie, zoals ibc-zonnecellen. Bovendien heeft het bedrijf met de recente overname van Solertix, een start-up uit Rome, de deuren geopend voor onderzoek naar perovskiet zonnecellen.

De drijvende krachten achter een bloeiende Europese batterijmarkt

Bevordering van innovatie en onderzoek: De EBA stimuleert onderzoek en ontwikkeling op het gebied van batterijtechnologieën door onderzoeksprojecten in samenwerkingsverband, kennisuitwisseling en technologieoverdracht tussen Europese belanghebbenden te ondersteunen. Dit kan leiden tot vooruitgang op het gebied van …

Het grote verknopen: energieopslag met lucht, ijzerpoeder en ...

Dit artikel verscheen eerder in PONT, vakblad energie en duurzaamheid (editie 2024-1). Ieder kwartaal duiken we met dit nieuwe magazine de diepte in, met interviews, verdiepingsartikelen en opinies van experts op het gebied van energie en duurzaamheid. En bovendien: je kunt het helemaal gratis in de bus ontvangen.

10 technologische trends voor een nieuwe energietoekomst

Onderzoeksbureau DNV GL verwacht een nieuwe energierealiteit. Een combinatie van macro- en micro-elementen gaat onze huidige elektriciteitssystemen onherroepelijk veranderen, aldus het bureau. In het rapport Technology Outlook 2025 licht DNV GL deze transformatie toe en gooit er meteen een top 10 van technologische trends tegenaan …

Versnelde ontwikkeling van nieuwe energieopslagtypes

Sinds het begin van het 14e vijfjarenplan (2021-2025) heeft de nieuw geïnstalleerde energieopslagcapaciteit van het nieuwe type directe investeringen van meer dan 100 miljard yuan gestimuleerd en daardoor is de synergetische ontwikkeling van de upstream- en downstream-industrieketens bevorderd, aldus het Chinese nationale energiebestuur (NEA). …

Nederland en Duitsland samen aan de slag met innovatieve ...

Onderzoek en ontwikkeling op dit gebied draagt bij aan een sterke mobiliteitssector en aan het mogelijk maken van (grootschalige) energieopslag voor een flexibeler energiesysteem. Nederlandse en Duitse bedrijven, kennisinstellingen en overheden gaan intensiever samenwerken aan innovatieve batterijtechnologie.

Een revolutie in energieopslag: het keramische tijdperk

Nieuwe energieopslagsystemen op basis van keramiek. Het Servische bedrijf Storenergy heeft een oplossing voor thermische energieopslag (TES) ontwikkeld waarbij gerecycled keramiek wordt gebruikt als opslagmedium. Het solid-state opslagsysteem van het bedrijf heeft een levensduur van 35 jaar en kan temperaturen tot 1.250°C opslaan, waardoor …

Energieopslag en/of -opwekking op daken van collectieve …

woongebouwen de komende jaren zal toenemen. Het plaatsen van deze EOS''en op daken van collectieve woongebouwen brengt, naast positieve aspecten, ook nieuwe veiligheidsrisico''s met zich mee. Vastgestelde wet- en regelgeving of normering op het gebied van veiligheid ontbreken echter voor de combinatie van dit soort energieopslagsystemen op daken.

Energieopslag

In Nederland loopt onderzoek naar de opslag van waterstof in lege zoutcavernes (zie Waterstofopslag op zee, Verkenning energie-functionaliteit energie-eilanden Noordzee en Hystock – over opslag op land) net als …

Hoe denken politieke partijen over zonne-energie, energieopslag en het ...

Behalve dat Nederlandse politieke partijen sterk van mening verschillen over de ontwikkeling van zonne-energie, zijn er ook opvallende overeenkomsten. ... Op landelijk niveau moet de overheid de regie nemen op het gebied van energieopslag. Zo moet hernieuwbare opwek worden gekoppeld aan de grootschalige industriële energievraag, met meer ...

Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?

In opdracht van het voormalig ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft EBN samen met TNO onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van ondergrondse opslag van waterstof, zowel op land als op zee. Om te zorgen dat de opslag vanaf 2030 gereed is, moeten er op korte termijn vervolgstappen worden gezet.

Onderzoeksprogramma Energieopslag en -Conversie …

Binnen Energieopslag en -Conversie richten we ons op het gebruik van hernieuwbare energie, zoals zonlicht en duurzaam opgewekte elektriciteit, CO2 en ''groene'' waterstof (H2) als grondstof voor het produceren …

Innovaties en nieuwe uitvindingen om het milieu te beschermen

Het is ongelooflijk wat er kan worden bereikt met de ontwikkeling en het onderzoek van nieuwe technologieën. Onderzoek heeft zich gericht op het milieu om energie te kunnen produceren door middel van zon en wind, wat heeft geleid tot ongekende vooruitgang op het gebied van hernieuwbare energie die tot doel heeft de klimaatverandering aan te pakken …

De zwaartekracht benutten: de toekomst van duurzame energieopslag

Zwaartekrachtbatterijen zijn in opkomst en worden gezien als een oplossing voor het wereldwijde energieopslagprobleem. Door gebruik te maken van de zwaartekracht slaan deze batterijen overtollige energie van hernieuwbare bronnen op en zetten die om in elektriciteit wanneer dat nodig is.

Innovatie in duurzame energie: zonne-energie 2024 en daarbuiten

De groeiende relevantie van zonne-energie Zonne-energie wordt steeds relevanter in onze steeds meer verstedelijkte en geïndustrialiseerde wereld. Dit kan worden toegeschreven aan verschillende factoren: Duurzaamheid: Zonne-energie is een onuitputtelijke en schone bron van energie. Het maakt gebruik van de straling van de zon, wat betekent dat het …

Energieopslag

Bij het opslaan van energie is het belangrijk dat er op grote schaal wordt gewerkt en dat er zo min mogelijk energie in het proces verloren gaat. Zo zorgt de opslag van elektriciteit in batterijen voor het minste conversieverlies, maar komt een chemische energieopslag, ook wel moleculenopslag, uiteindelijk toch beter uit de test.

EU-steun voor energieopslag

Europese alliantie voor batterijen, steun voor onderzoek en innovatie op het gebied van technologieën voor energieopslag, en wetgeving met betrekking tot elektriciteitsmarkten en …

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030

Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …

Slimme energiesystemen

Je krijgt inzicht in je CO 2 -voetafdruk op het moment dat je kijkt én het beloont je voor het gebruik van energie op het juiste moment. Het MOOI LIFE-arenaproject heeft als doel deze systemen te controleren om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. ArenApoort is een van de drukste en snelst ontwikkelende gebieden van Nederland.

De toekomst van groene energie in energieopslag

De ontwikkeling van geavanceerdere batterij technologieën is fundamenteel voor de toekomst van energieopslag in groene energie. Nieuwe materialen en chemie, zoals lithium-ijzer-fosfaat en solid-state batterijen, bieden hogere capaciteiten, langere levensduur en betere veiligheidsprofielen. ... en investeringen in onderzoek en ontwikkeling ...