Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Over winsten onder water Koolstofdioxide van industriële bedrijven afvangen en via een buizenstelsel van Rotterdam naar een leeg gasveld onder de Noordzee pompen, levert naar verwachting een significante bijdrage aan het Nederlands klimaatdoel in 2030. Onderzoek van de Algemene Rekenkamer, gepubliceerd op 28 maart 2024, laat zien dat het Porthos …
Puur naar de LCoE gekeken: ja, dan is energie uit water momenteel een dure techniek, vergeleken met bijvoorbeeld wind- en zonne-energie. Dat komt onder meer omdat windmolens en zonnepanelen al lang in …
Naast energieopwekking en energielevering, wordt er met de Hanzehogeschool Groningen onderzoek verricht naar energieopslag. In deze studie wordt gekeken naar de mogelijkheden om bij een overvloed aan elektriciteit het opgeslagen water van het ene bassin over te pompen naar het naastgelegen bassin middels een vijzelpomp.
Nieuwe technieken voor energieopslag zijn nodig om duurzame energie meer kansen te bieden. Momenteel wordt geëxperimenteerd met een geheel nieuwe manier van energieopslag: opslag van lucht onder hoge druk in ballonnen, die op grote diepte aan de zeebodem verankerd zijn. De ballonnen zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor de bemande …
Baanbrekende bevindingen in onderzoek naar organische elektrodes voor duurzame energieopslag. Wetenschappers van KU Leuven en DIFFER brengen duurzame oplossingen voor energieopslag in de toekomst een stap dichterbij. Zij hebben met behulp van geavanceerd moleculair ontwerp nieuwe organische elektrodematerialen voor Li-ion batterijen …
De energie komt vrij tijdens de verandering van water in ijs, met een grote rol voor zon-luchtcollectoren op het dak. Het onderzoek naar de bodemgesteldheid bracht aan het licht dat de bodem niet geschikt is voor een WKO, vertelt Harm Flintrop van SolarEis Benelux. Via een bewoner van Peel en Maas werd de gemeente geattendeerd op ijsverwarming.
Dit lost het onevenwicht op tussen de warmtevraag op huishoudelijk niveau en de toevoer van warmte uit hernieuwbare bronnen (zoals zonnecollectoren of PV-gekoppelde warmtepompen). VITO/EnergyVille doet onderzoek naar de ontwikkeling, demonstratie en implementatie van thermische energieopslagsystemen.
The study focuses on the water, energy and carbon emissions reduction associated with water conservation measures, taking into account the following key …
De noodzaak om woningen van het gas te halen is sinds de oorlog in Oekraïne groter dan ooit. Een warmtebatterij met zout en water als simpele bestanddelen kan een snelle en grootschalige oplossing bieden voor …
Daarmee kunnen we naar verwachting bewijzen dat een flexibele elektrolyzer schaalbaar is naar de industrie." Een schaalbare elektrolyzer kun je vervolgens ook in verschillende groottes maken. Denk aan hele grote als je inzet op centrale energieopslag, zoals nu ook energiecentrales centraal functioneren op ons net.
Ga je dieper dan kan het water op hogere temperaturen worden opslagen. Er wordt onderzoek gedaan naar opslag van warmte tussen de 75 en 90oC in de bodem op een diepte van 100 – 500 meter. Meer informatie over deze techniek vind je in de factsheet Geothermie en WKO. Het nadeel van warmteopslag in water is dat het veel ruimte inneemt.
Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend …
In arid areas, ecological water conservancy engineering influences vegetation growth by altering river flooding dynamics in addition to the depths of groundwater. However, …
Het water stort met een rotgang naar beneden en komt op turbinebladen terecht die generatoren aandrijven. Het water stroomt een ondergronds reservoir in. Andersom zal het …
De rol van het waterschap in de energietransitie en meer specifiek bij energieopslag kan daarbij variëren van terrein beschikbaar stellen (verhuren), met kennis bijdragen aan onderzoek, …
Water conservancy projects include construction, expansion, reconstruction, strengthening, and repair of water-related projects for the purposes of flood control, water …
(BO-66-005 en BO-66-105) - In 2030 is energie uit water integraal onderdeel van het energie- en klimaatbeleid. Nederland zet daarbij haar oppervlaktewateren in als bron van duurzame energie (alsook van warmte), als opslagmedium en om ruimte te bieden voor infrastructuur voor duurzame energie. Het waterbeheer is energetisch efficiënt ingeregeld en levert met haar …
In het project is onderzocht welke rollen het waterschap mogelijk heeft in projecten voor energieopslag, wat de juridische speelruimte is en hoe je een project …
De Zweedse vrachtwagenfabrikant Volvo vond het idee in ieder geval interessant genoeg om geld te stoppen in het onderzoek van de Britse ingenieurs. Openingsfoto: De FH16-750-D16 motor. Foto Volvo. Nieuwsbrief. Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.
Een andere goedkopere vorm van energieopslag is warm water. De mogelijkheden zijn natuurlijk beperkter, maar de investeringskost is een stuk lager. Per 100 liter (10 → 80°C) water kunnen we +/- 8.15 kWh energie opslaan. Rekening houdend met de verliezen kunnen we stellen dat we +/- 10 kWh energie kunnen aanwenden per 100 liter warmwateropslag.
Onderzoek naar ondergrondse energieopslag. 25 oktober 2021. TNO en EBN hebben in het rapport "Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030-2050" een technische analyse verricht over de toekomstige ondergrondse energieopslagbehoefte en hoe deze kan worden ingepast binnen het potentieel in Nederland. Staatssecretaris Yesilgöz van Klimaat ...
Wanneer kiezen voor energieopslag? Met de salderingsregeling kun je die teruggeleverde stroom verrekenen met de stroom die je verbruikt. Veel huishoudens leveren stroom die ze niet gebruiken dan ook terug aan het net. Toch wordt het opslaan van energie steeds populairder.
More reliance on ecosystem services as an alternative is often advocated as a means to achieve more sustainable water management solutions. This paper examines key …
Gepompte waterkrachtopslag is een volwassen technologie die antwoord geeft op de vraag welke energieopslag op de lange termijn mogelijk maakt. Het gaat om het omhoog pompen van water naar een opslagreservoir als er overtollige energie beschikbaar is, en het vrijgeven ervan om elektriciteit op te wekken als dat nodig is.
Opslag garandeert leveringszekerheid en flexibiliteit. In de whitepaper "Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem", die TNO en EBN schreven naar aanleiding van een rapport over ondergrondse opslag in Nederland dat deze week naar de Tweede Kamer werd gezonden, concluderen zij dat ondergrondse energieopslag een …
aan energie kan water van het lager gelegen reservoir worden opge-pompt naar het hoger gelegen reservoir. Bij energievraag wordt water vrijgelaten van het bovenste bassin, dat een turbine in beweging zet waardoor elektriciteit wordt gegenereerd. Een pompcentrale is een uiterst efficiënte en voordelige vorm van energieopslag met een lange
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
Bovendien wordt onderzoek gedaan naar nieuwe technologieën zoals onderwaterturbines en kinetische energie oogstapparatuur is veelbelovend voor het uitbreiden van het bereik van Hydropower naar nieuwe omgevingen en toepassingen. Grote technologische vooruitgang. Hier zijn enkele belangrijke technologische ontwikkelingen op het gebied van ...
Water Conservation Science and Engineering is a journal publishing research addressing the science and engineering of water conservation and assured supply. Focuses on applications of science and engineering in sustainable water conservation practices.
Water Conservation Science and Engineering is a journal publishing research addressing the science and engineering of water conservation and assured supply. Focuses on applications of …
Theodosis Beskas, 3e-jaars Electrical and Electronic Engineering met de specialisatie Industrial Power Systems, zegt dat het doel is om de juiste technologieën te vinden voor de omzetting van elektriciteit naar waterstof. "We proberen een model te creëren dat optimaal gebruik maakt van de opgewekte windenergie." "Samenwerken met andere …