Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
We kunnen het probleem oplossen door de opgewekte energie op te slaan. Je vraagt je misschien waarom we dat nog niet doen. Het antwoord is simpel: er is nog geen effectieve technologie om dat massaal te doen. Gelukkig zijn er meerdere wetenschappers in Europa die onderzoek doen naar nieuwe manieren om energie op te slaan. 1.
In het nieuwe regeerakkoord staat dat deze salderingsregeling vanaf 2027 vervalt. Wij verwachten dat energieopslag in combinatie met een subsidie nu zeker de overweging waard is, ook voor particulieren. Wat betekent de term vermogen bij een batterij? Vermogen is de kracht van de batterij. Het vermogen van een batterij drukken we vaak uit in ...
Steeds afgekoppeld worden van het elektriciteitsnet terwijl je geïnvesteerd hebt in zonnepanelen of een windmolen om de kostprijs te drukken. Het is een gevolg van netcongestie. Een oplossing is een grote accu, maar hoe betaalbaar is dat?
Als we dus de klimaatdoelen willen halen, hebben we een nieuwe, krachtige en duurzame brandstof nodig waardoor ook deze sectoren kunnen verduurzamen. Onderzoekers aan de TU/e zeggen een slimme oplossing te hebben uitgevonden: ijzerpoeder als dé groene, CO₂ -vrije en circulaire brandstof van de toekomst.
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan …
Wat moeten we op zonnige dagen met het overschot aan zonnestroom? En kunnen we windenergie van parken op zee ook later gebruiken? De beschikbare technieken lopen snel …
Stroom die je niet meteen kan gebruiken, hoe bewaar je dat voor later? De meest voor de hand liggende oplossing is: opslaan in een batterij. Deze batterijen worden steeds vaker in ons elektriciteitsnet geplaatst, zowel op industriële schaal, als in de vorm van zogenaamde buurtbatterijen, en ook bij de mensen thuis als eigen ''thuisbatterij''.
Vanaf 2025 gaat in Nederland de nieuwe Energiewet in, waarin de Gaswet en Elektriciteitswet 1998 worden samengevoegd en aangepast op de veranderende energiesystemen in Nederland. Het idee van de Energiewet is om een toekomstbestendig wetgevingskader te bieden dat op de duurzame energiemarkt is aangepast. Op dit moment botsen sommige ...
innovaties plaats en worden nieuwe technieken zonder lithium en kobalt onderzocht en ontwikkeld. Prijsontwikkelingen voor kleinverbruikers Door de salderingsregeling is het aantal zonnepanelen voor kleinverbruikers sterk toegenomen. Voor gebruikers is het financieel voordeliger om stroom terug te leveren aan het netwerk dan het op te slaan.
De ''waterstofbromide flowbatterij'' is een innovatieve batterij die een nieuwe en betaalbare manier van energieopslag mogelijk maakt. Daardoor kunnen zonne- en …
Of het nu gaat om een nieuwe aankoop of een uitbreiding met bijvoorbeeld windenergie of een warmtekrachtkoppeling: retrofitting is op elk moment mogelijk met AC-systemen. In een DC-systeem worden de PV-omvormer en …
Daarom is een aantal onderzoekers recent een nieuwe weg ingeslagen met de ontwikkeling van decentrale persluchtopslag in bovengrondse containers. Het grote voordeel is dat deze overal gebruikt kunnen worden, en dus ook een alternatief zijn voor energieopslag in batterijen. Op het eerste gezicht lijkt dit een doodlopende weg.
Zwaartekracht neemt een nieuwe vorm aan Naast PSH wordt zwaartekrachtopslag geïnnoveerd door bedrijven als het Zwitserse bedrijf Energy Vault. Hun op zwaartekracht gebaseerde oplossing voor energieopslag maakt gebruik van het concept van potentiële energie, waarbij samengestelde blokken gemaakt van lokale materialen worden …
Energieopslag en de energietransitie. Energieopslag is onmisbaar in een betrouwbaar energiesysteem, nu en in de toekomst. EBN onderzoekt hoe de nieuwe vormen van energieopslag als onderdeel van ons toekomstige energiesysteem, stap …
Het beschrijft de belangrijkste acties die nodig zijn om energieopslag te bevorderen, zowel op korte als op lange termijn. Dit omvat investeringen in de opslag van …
Energieopslag: onmisbaar in een betrouwbaar energiesysteem. Energieopslag is onmisbaar in een betrouwbaar energiesysteem. Dat is nu al zo, maar omdat we in de toekomst meer gebruik gaan maken van energie uit duurzame bronnen als wind en zon, wordt het belang nóg groter.
NIO is een relatief nieuwe speler in de branche, maar de kans is groot dat het de komende jaren een van de grote namen op het internationale toneel in de sector energieopslag zal worden. Het bedrijf schat dat ze meer dan 100.000 bestellingen zullen krijgen voor hun hoog-waardige EV''s, waardoor hun aandelen exponentieel zullen stijgen.
energieopslag, potentiële energie, opslag energie voor later gebruik, energiedrager. Grootschalige opslag van energie is noodzaak wanneer vrijwel uitsluitend gebruik wordt gemaakt van windenergie en zonne-energie. Het gelijktijdig optreden van duisternis en windstilte, waardoor zonnepanelen en windturbines geen stroom leveren, wordt Dunkelflaute genoemd, een …
Dit vraagt om een flexibeler energiesysteem en de inzet van nieuwe technologieën en oplossingen. Met een variabele vraag en aanbod van duurzame energie zullen nieuwe vormen van ondergrondse energieopslag vanaf 2030 cruciaal worden om de leveringszekerheid van energie te kunnen garanderen en de flexibiliteit van het …
In Nederland staan we voor de uitdaging van wat te doen met het overschot aan opgewekte energie. Gelukkig is er goed nieuws, want binnenkort zijn elektrische auto''s niet alleen in staat …
Met deze nieuwe techniek word het mogelijk om energie uit de auto te gebruiken voor het gebruik in huis of om terug te leveren aan het net. Voordelen van een elektrische auto. Tweeledig gebruik Je auto functioneert zowel als …
Waarbij investeringen in het oude systeem van fossiele brandstoffen plaatsmaken voor investeringen in de nieuwe economie, gebaseerd op schone energie en schone mobiliteit. In dit artikel beschrijven we onze visie …
Elektrische Wagens en Thuisenergie: Een Nieuwe Energetische Realiteit. Ontdek hoe de integratie van elektrische wagens in thuisenergiesystemen bijdraagt aan een …
Onderzoeksbureau DNV GL verwacht een nieuwe energierealiteit. Een combinatie van macro- en micro-elementen gaat onze huidige elektriciteitssystemen onherroepelijk veranderen, aldus het bureau. In het rapport Technology Outlook 2025 licht DNV GL deze transformatie toe en gooit er meteen een top 10 van technologische trends tegenaan …
Door speciale oplaadpalen voor de deur kan een elektrische auto dat probleem opvangen, zeggen zonne-energie-onderzoekers van de Universiteit Utrecht. De resultaten werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Applied Energy, en op 9 juni werden in de Utrechtse wijk Lombok de eerste nieuwe laadpalen geplaatst.