Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
De hoge energiedichtheid – de hoeveelheid energie die erin wordt opgeslagen – de lange levensduur en het lage onderhoud hebben ze zo wijdverspreid gemaakt. Een van de …
Elektrificatie houdt in dat fabrieken overstappen op technieken die werken op elektriciteit. Voor de productieprocessen zijn dan geen fossiele brandstoffen meer nodig. De …
De energie die de processen in de fabriek mogelijk maakt, komt van de zon. De plant onderscheidt zich van andere levende wezens door een organel dat de zonne-energie om kan zetten in chemische energie. Door die omzetting – de fotosynthese - kan de energie opgeslagen worden en later ingezet bij het productieproces. Het organel waar we het hier ...
Elektriciteit is een belangrijke energiedrager in de energietransitie, doordat elektriciteit gemakkelijker te verduurzamen is dan brandstoffen. Dat is ook de reden om bij de …
Bij windenergie laat de wind de turbine draaien en als u zonnepanelen voor grootverbruik plaatst, dan zetten die het zonlicht om in elektriciteit. Vraag en aanbod in balans. Elektriciteit kan niet op grote schaal opgeslagen worden. Daarom moet de productie ervan continu in balans zijn met de hoeveelheid die gebruikt wordt door de afnemers.
Elektriciteit kan worden opgeslagen via omzetting in warmte, door bvb. een waterreservoir van de centrale verwarming te verwarmen. Voor een gewoon huishouden is het echter niet interessant …
Eén van de grootste oorzaken is de elektrificatie. Hierbij worden niet-elektrische systemen en apparaten door elektrische varianten vervangen om zo de CO2-uitstoot terug te dringen. Dit zorgt voor een flinke stijging in de vraag naar elektriciteit, terwijl de beperkte capaciteit van het elektriciteitsnetwerk het transport van energie bemoeilijkt.
Een longread met alles over waterstof. Een eenvoudig molecuul met grote potentie. We laten zien wat waterstof is, hoe het wordt gemaakt, getransporteerd en opgeslagen. En vooral: hoe het ons kan helpen in de transitie naar een CO₂ …
Dit gas komt vooral uit Nederland, Noorwegen, Qatar en Rusland. Echter, Nederland stopt binnen enkele jaren met de gasproductie, waardoor het gas in delen van België veranderd. Dit is de omschakeling van arm naar rijk gas. Hoe komt elektriciteit van producent tot bij consument? De opgewekte elektriciteit wordt verhandeld op groothandelsmarkten.
Kijk je naar hoe zonne-energie werkt, dan wordt deze met behulp van zonnepanelen, die uit zonnecellen bestaan, omgezet in elektriciteit. Wanneer zonlicht op het zonnepaneel valt, wordt …
Scope 1 is redelijk makkelijk in kaart te brengen. Dit is namelijk de uitstoot die in de lucht komt door de directe eigen productieprocessen. Hierbij worden olie, kolen en gas verbrand. Bijvoorbeeld om machines te laten draaien in de fabriek, producten te transporteren, of het reilen en zeilen op kantoor.
De elektriciteit wordt door middel van duurzame energiebronnen opgewekt. Wat zijn de stappen om processen te elektrificeren? Het schema hiernaast bevat een …
Op de boerderij zelf wordt de melk opgeslagen en uiteindelijk naar de melkfabriek vervoert, waar deze verder wordt bewerkt en verpakt. Vervolgens wordt de melk naar een distributiecentrum van de desbetreffende supermarktketen vervoert, waarna het product wordt uitgezonden in …
Een smartphone wordt misschien ontworpen in de VS, het scherm wordt geproduceerd in Zuid-Korea, de halfgeleider komt uit Taiwan, het lithium dat wordt gebruikt om de batterij te maken komt uit Chili, en al deze …
Hoe kun je waterstof opslaan? We beginnen met het behandelen van de mogelijkheden van waterstof opslag. Na de productie van waterstof is het namelijk belangrijk dat waterstof veilig en efficiënt opgeslagen …
Het begrijpen van hoe deze voertuigen lading genereren en elektriciteit gebruiken, is cruciaal voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van transport. Deze blogpost duikt in de mechanica van elektrische auto''s, en verkent hoe ze functioneren op alleen elektriciteit, hun energieopwekking, en de distributie van deze kracht binnen het ...
Het is 2050. Hoe ziet de energievoorziening binnen de gebouwde omgeving er dan uit? In ieder geval zonder verbranding van kolen, stookolie of aardgas. Maar waar halen …
De Rijksoverheid wil het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, steenkool en aardolie, sterk verminderen. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt het broeikasgas CO2 vrij. Dat is slecht voor het klimaat. Daarom stimuleert de Rijksoverheid energiebesparing en de stapsgewijze overgang naar duurzame energie. In 2050 moet het energiesysteem CO2-vrij zijn.
We hebben het dan over de energie-intensieve procesindustrie, zoals olieraffinaderijen, staal en basis-chemicaliën, maar ook over de industrie die een veel lagere …
247 Energy is van plan binnen enkele jaren een fabriek in de Benelux te bouwen en ook Nederland wordt met interesse bekeken. De fabriek, waarin het bedrijf 200 miljoen euro gaat investeren, moet binnen 2,5 jaar operationeel zijn. ... Het is 247''s missie te zorgen dat groene elektriciteit overal opgeslagen en gebruikt kan worden. Voor zo lang ...
De energie die nodig is voor het produceren van elektriciteit komt vrij door de splitsing de atoomkernen van uranium. Het uranium zit in metalen staven, splijtstopelementen genoemd. Binnen in die ...
Wanneer je elektriciteit gebruikt voor de elektrolyse van waterstof, dan heb je een rendement van 75%. Dat betekent dat 25% van de opgewekte energie verloren gaat om er waterstof van te maken. Het vervolgens terugzetten van waterstof naar energie geeft eenzelfde energieverlies. Dat is bijna de helft energieverlies. In de aanbieding: een gasnetwerk
Een laptop is eigenlijk hetzelfde als een gewone computer, alleen kan je hem overal mee naar toe nemen. Een laptop bestaat uit een aantal onderdelen. Als eerst wordt het kaartje van de Wireless LAN geplaatst. Deze zorgt ervoor dat je geen draden nodig hebt. Daarna wordt de processor ingebouwd, het hart. Deze krijgt opdrachten binnen om de computer te bedienen. Het is het …
Hier wordt de stroop eruit geslingerd, waarna er witte kristalsuiker achterblijft. De nog warme kristalsuiker valt na de centrifuge op transportbanden waar het wordt gedroogd en gekoeld. Transport naar specialiteitenfabrieken en …
In de fabriek worden vuren panelen van maximaal drie meter hoog en veertien meter lang geproduceerd. De vloer van een huis bijvoorbeeld, wordt in zijn geheel uitgelegd en in elkaar getimmerd. Al het extra werk wordt ook al in de fabriek gedaan. Elektriciteit, leidingen, stopcontacten, ramen en deuren: het wordt allemaal al in Letland gemonteerd.
Nu is het nog één van de grootste CO2-uitstoters van Nederland. Twee nieuwe fabrieken moeten van Shell Pernis in de toekomst een duurzamer complex maken. In de ene fabriek wordt straks duurzame ...
Ook Gasunie realiseert een waterstofnetwerk. Naar verwachting bestaat 85 procent van dit leidingennetwerk uit hergebruikte aardgasleidingen. Hierdoor kunnen de kosten fors worden gereduceerd. Netbeheer Nederland is bij veel onderzoek naar transport van waterstof in buisleidingen betrokken om te zorgen dat de waterstofeconomie van start gaat.
De voeding van het netbedrijf komt binnen in de hoofdkast. Dit betreft een afgesloten deel dat alleen toegankelijk is voor het netbedrijf. ... (2e cijfer) wordt weergegeven. Hoe hoger de IP waarde des te hoger de beschermingsgraad. Op bouwplaatsen geldt minimaal IP 44 (beschermd tegen deeltjes groter dan 1 mm en spatwater- dicht). Voor sommige ...
Als de elektriciteit redelijk goedkoop is halen ze het binnen en slaan ze het op in warmte om het te gebruiken voor het maken van chips als de elektriciteitsprijs hoog is. Hij vervolgt: "Wij hopen op deze manier goedkoper uit te komen dan door met aardgas te verwarmen én onze investering terug te verdienen.