Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Het Nationaal Laadonderzoek is een jaarlijkse, grootschalige enquête onder EV-rijders naar het laden van elektrische auto''s, laadgedrag, knelpunten bij het laden en de adoptie van slim …
Elektrische voertuigen zetten energie efficiënter om in beweging dan auto''s die rijden op fossiele brandstoffen. Het precieze verbruik hangt af van het model auto. Een actueel …
Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend …
ElaadNL en de Vereniging Elektrische Rijders (VER) organiseerden in 2020 het eerste Nationaal Laadonderzoek. Dit onderzoek is uitgevoerd aan de hand van een grootschalige enquête …
Het doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de mogelijke rol van zonnepanelen en/of andere onderdelen van het PV-systeem bij het ontstaan en verloop van gebouwbranden. Daarvoor wordt een database opgezet waarin, in samenwerking met de Teams Brandonderzoek van de veiligheidsregio''s, gegevens over dergelijke branden worden verzameld.
voor stationaire opslag, ook wel energieopslagsystemen (EOS''en) genoemd, en elektrische voertuigen zullen in de komende jaren in wereldwijd en ook in Nederland enorm toenemen. …
4 · Voor een diepgravende analyse over de rol van batterijen in het Nederlandse energiesysteem: lees dit artikel. Lees ook: De nachtmerrie van Northvolt: hoe de Europese …
Er zal een lijst van vereisten komen die naar verwachting tegen begin 2024 klaar is. Eenmaal gereed, zal de overheid ook voor consumenten een stimuleringsprogramma opstellen wanneer een slimme laadpaal wordt aangeschaft volgens de NTA-norm. Het is een opmaat voor de overheid om het ook wettelijk te verankeren.
Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. Het is daarom goed voorzorgsmaatregelen te nemen. Het RIVM gaat een instructie maken om de veilige afstand voor deze systemen te berekenen.
voor consumenten. Beleid in Nederland In Nederland bestaan er verschillende stimuleringsmaatregelen voor elektrische auto''s voor particulieren. Vrijstelling van motorrijbelasting en aanschafbelasting: tot 2025 hoeven consumenten geen motorrijtuigenbelasting (MRB) en aanschafbelasting (BPM) te betalen voor een elektrische auto.
Blog: Het WK en elektrische voertuigen: een onverwachte én ongelukkige combinatie voor de brandweer. 6 december 2022 "Voertuigbranden als gevolg van ordeverstoringen gaan langer duren dan voorheen met fossiel …
Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag.
Een van de grootste uitdagingen bij batterij-elektrische voertuigen (BEV''s) is hun impact op het lokale elektriciteitsnet, vooral op wijkniveau. Dit kan leiden tot overbelasting en vertraging van de transitie naar elektrisch rijden, omdat de capaciteit van het lokale elektriciteitsnet niet snel genoeg kan meegroeien.
Elektrische voertuigen stallen en laden De opkomst van de elektrische auto stelt u als garagebeheerder of gebouw eigenaar voor nieuwe uitdagingen. Het laden van elektrische voertuigen levert in uw garage(s) mogelijk brandgevaarlijke situaties op. Ontdek met welke maatregelen u de brandveiligheid van uw parkeergarage verbetert.
Het uitgebreide onderzoek naar de voor- en nadelen van elektrische voertuigen onderstreept de cruciale rol die deze voertuigen spelen bij het vormgeven van de toekomst van mobiliteit. Hoewel het veelbelovende oplossingen biedt voor milieuproblemen en economische voordelen, vereisen uitdagingen zoals bereikbeperkingen en lacunes in de infrastructuur strategische oplossingen …
Het is daarom essentieel dat overschotten kunnen worden opgeslagen om in periodes waarin de vraag het aanbod overtreft te kunnen worden gebruikt. Het is hierbij van belang om onderscheid te maken tussen het vermogen en de capaciteit van een opslagmedium. De capaciteit, een hoeveelheid energie, wordt meestal uitgedrukt in megawatturen (MWh).
Vrachtwagens en LEV''s. In Eindhoven wordt onderzoek gedaan naar het opladen van grote elektrische voertuigen, zoals vrachtwagens, met behulp van heavy duty snelladers (150 kW).Daarbij wordt ook gekeken naar het gebruik van statische batterijen voor lokale energieopslag en het opwekken van stroom met zonnepanelen.
Dit onderzoeksconsortium krijgt ruim 10 miljoen toegekend van de NWO voor het onderzoek naar grootschalige energieopslag. RELEASE werkt aan nieuwe technologische mogelijkheden op het gebied van energieopslag waarbij elektrische energie opgeslagen wordt en vervolgens weer gebruikt kan worden.
Het Nederlandse energienetwerk staat onder druk. Met de toename van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en windmolens, samen met de groeiende vraag naar elektriciteit door elektrische voertuigen en warmtepompen, komt het netwerk steeds vaker voor uitdagingen te staan. Deze problemen hebben directe gevolgen voor zowel huishoudens …
Het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), waarvan Prof. Paulien Herder van de TU Delft hoofdaanvrager is, en Prof. Guido Mul (TNW) werkpakketleider, krijgt ruim 10 miljoen euro toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor onderzoek naar grootschalige energieopslag.
Al in 2030 kunnen batterijen in elektrische voertuigen wereldwijd volledig voorzien in de behoefte aan kortetermijnopslag van elektriciteit. Door ze aan te sluiten op het elektriciteitsnet kunnen …
Het batterijproject is een belangrijke stap in de richting van een portfolio van innovatieve, flexibele energiebronnen om fluctuerende elektriciteitsproductie van windenergie, afkomstig van het offshore windpark "OranjeWind" dat momenteel in ontwikkeling is, optimaal te integreren in het Nederlandse energiesysteem. In 2022 wist RWE de realisatie van dit offshore …