Energieopslagveldclassificatie

Energielabel woningen en gebouwen

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Eigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Deze verplichting geldt ook als eigenaren een nieuwe …

Chronische nierschade

Bij patiënten met chronische nierschade. Maak bij een eGFR < 60 ml/min/1,73 m 2 een ICPC-code aan voor nierinsufficiëntie en activeer de medicatiebewaking in het HIS.; Geef de actuele eGFR door aan de apotheker bij het voorschrijven van medicatie.

Analytische functiewaarderingsmethoden

Wat verstaat men onder die term? Een analytische functiewaarderingsmethode is:. Een methode, nl. een geheel van vaste waarderingscriteria die de weergave zijn van relevante maatschappelijke waarden.. Ze dient om functies inhoudelijk te waarderen binnen een organisatie o.b.v. eenvormige beschrijvingen waarin de effectief gedragen verantwoordelijkheden en voornaamste …

Zoeken met classificatiecodes

Zoeken naar classificatiecodes met trefwoorden. Een handige manier om de juiste classificatiecode te vinden is met trefwoorden. U doet bijvoorbeeld een eerste zoekopdracht met zoekwoorden in de ''title, abstract or claims'' en bekijkt voor die resultaten welke classificaties het meeste voorkomen.

Nationaal Actieplan Energieopslag 2023

NATIONAAL ACTIEPLAN ENERGIEOPSLAG 2023 7 • Werk een beleidskader uit voor financiering van thermische opslag De ontwikkeling van warmteopslagsystemen wordt …

BIV classificaties

Naam Beschikbaarheid Integriteit Vertrouwelijkheid Toelichting BIV-classificatie (Wetenschappelijk) onderzoek: laag: middel: middel: Het administratieve object.

NL/SfB Tabellen Inclusief gereviseerde Elementenmethode ''91

NL/SfB 2005 Voorwoord In 1990 werd de BNA licentiehouder van het Nederlandse SfB-systeem. Het belang dat de BNA hecht aan een algemeen geaccepteerd coderingssysteem voor de bouw werd hiermee onderstreept.

Energieopslag

In het dossier Energieopslag vindt u alle relevante nieuwsberichten en achtergrond, publicaties, beleid, jurisprudentie, wetten en meer.

ADR-gevarenklassen en -labels

Gevarenlabels op een goederenwagon, in dit geval betreft het een brandbare koolwaterstof. Dit zijn de gevarenklassen en -labels die in het Europese wegvervoer gehanteerd worden. Het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg is voor 53 landen, inclusief Nederland en België [1], geregeld in het ADR (Accord européen relatif au transport international des marchandises …

VISIEDOCUMENT Grootschalige energieopslag

2 Inleiding Grootschalige energieopslag biedt Nederland een bijzondere kans om zich tot een Europese energie- en innovatiehub te ontwikkelen. Het energielandschap in

Klimaatclassificatie van Köppen-Geiger

Klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. Het omschrijven van een type klimaat gebeurt vrijwel altijd op basis van de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger.Oorspronkelijk is dit klimaatsysteem ontwikkeld door de bioloog Vladimir Köppen, later heeft de Duitse klimatoloog Rudolf Geiger een aantal verfijningen in het systeem aangebracht.

Hartfalen

Streef vooral naar symptoomverlichting en verbetering of behoud van de kwaliteit van leven. Geef bij tekenen van overvulling een lisdiureticum; verlaag de dosis als de patiënt voldoende ontwaterd is tot de laagste effectieve dosering of staak tijdelijk.

Bodemkaart van Nederland

De Bodemkaart van Nederland geeft informatie over de aard en samenstelling van de bovengrond (grondsoort), met een verdere onderverdeling naar bodemvorming, veensoort, afwijkende lagen in het profiel, kalkgehalte, en …

Thema classificatiesysteem

Thema classificatiesysteem, Nederlandstalige versie 1.6, Meertalig onderwerp classificatie voor de boekhandel

Classificatie van informatie

Versie 2.0 van 22 februari 2021 van de BIO Thema-uitwerking Applicatieontwikkeling is vervangen door versie 2.1 van 29 oktober 2021. De wijzigingen betreffen met name de uniformering van objectdefinities en objectnamen in en tussen BIO Thema-uitwerkingen. Versie 2.1 in PDF-formaat is op de website CIP-overheid/producten gepubliceerd.

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050

Ondergrondse Energieopslag in Nederland . 2030 – 2050. Technische evaluatie van vraag en aanbod. TNO Rapport 2021 R11125. Juni 2021

Goederenclassificatie NST/R | CBS

In de vervoerstatistieken van het CBS wordt voor de classificatie van goederen gebruik gemaakt van een indeling die gebaseerd is op de Nomenclature uniforme des marchandises pour les Statistiques de Transport, Revisée (NSTR). Deze codering is sinds 1 januari 1967 van kracht binnen de lidstaten van ...

Home NL

Eén gezamenlijke baseline voor alle overheidsorganisaties biedt vele voordelen. Het vergroot de informatieveiligheid en het vertrouwen, zorgt voor eenduidigheid en leidt bovendien tot kostenbesparing.

Energieopslag

Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het energie kan opslaan wanneer de prijzen laag zijn en het aanbod hoog is, en deze energie kan …

Bodemclassificatie

Bodemclassificatie is dat deel van de bodemkunde dat zich bezighoudt met het classificeren en categoriseren van bodems op basis van eigenschappen waarin bodems zich van elkaar onderscheiden. Er is een terminologie ontwikkeld om deze kenmerken te kunnen beschrijven en te meten.Er bestaan, internationaal bezien, verschillende benaderingen: bijvoorbeeld de …

Espacenet

Welkom bij Espacenet. Octrooicentrum Nederland, onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, biedt u hier online toegang tot ruim 130 miljoen octrooipublicaties uit meer dan 90 landen.

Luchtruim

Luchtruim is de term die algemeen gebruikt wordt om de ruimte boven het aardoppervlak aan te geven waarin luchtverkeer kan plaatsvinden. In feite is dit zowat alles tot en met de stratosfeer, dat wil zeggen tot een hoogte van ongeveer 50 km. Dit luchtruim is internationaal gereguleerd op basis van geldende voorschriften uitgevaardigd door de ICAO, de internationale organisatie …

Klimaatclassificatie van Köppen-Geiger

Het omschrijven van een type klimaat gebeurt vrijwel altijd op basis van de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger. Oorspronkelijk is dit klimaatsysteem ontwikkeld door de bioloog Vladimir Köppen, later heeft de Duitse klimatoloog Rudolf Geiger een aantal verfijningen in het systeem aangebracht in 1918 ontworpen klimaatclassificatie is gebaseerd op plantengroei.

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht

De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van …

Dunhamclassificatie

Schematische indeling van carbonaatgesteente volgens Dunham (1962, bovenste rij) en met latere aanvullingen (onderste rij).. De Dunhamclassificatie (Engels: Dunham classification) is een indeling van carbonaatgesteente als kalksteen of dolomiet in verschillende soorten. Voor deze indeling kijkt men naar de interne textuur: de korrelgrootte en samenstelling van de matrix.

CEMT-klasse

Vaarwegenkaart naar bevaarbaarheidsklasse CEMT II en hoger - aantal scheepvaartpassages (beroeps-/recreatievaart), 2008. De binnen- of rivierscheepvaart is in Europa opgedeeld in CEMT-klassen om de afmetingen van vaarwegen in West-Europa op elkaar af te stemmen. De klasse-indeling werd in 1992 bepaald door de Conférence Européenne des Ministres de Transport …

Brzo 2015

Het Besluit risico''s zware ongevallen 2015 (Brzo 2015) is de Nederlandse implementatie van de Europese Seveso III-richtlijn. Het Brzo 2015 integreert wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid, externe veiligheid en rampbestrijding in één juridisch kader. Doelstelling is het voorkomen en beheersen van zware ongevallen waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn.

Korrelgrootte (sediment)

Een ''zandliniaal''. Dit is een plastic schijf met cellen waarin (los) zand van verschillende korrelgrootten is opgesloten. De schijf wordt gebruikt voor het schatten van korrelgrootten (vooral in het veld).

Borstkanker

Een niet-afwijkend mammo-/echogram (BI-RADS 1 of 2) sluit de aanwezigheid van borstkanker niet uit.Adviseer om terug te komen op het spreekuur indien drie maanden na de uitslag BI-RADS 1 of 2 nog steeds sprake is van een …