Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Een massa van 1 ton zand of stenen op een hoogte van 10 meter geeft een potentiële energie van 100 duizend Joule, of 27 watt-uur. Het elektriciteitsverbruik van een Nederlands huishouden bedraagt ongeveer 9 …
Het grootste systeem dat Gravitricity – volgens de cijfers op de site – in gedachten heeft, zakt een gewicht van 3.000 ton tot 1.500 meter diep. Daarin is maximaal 12,5 megawattuur (MWh) op te slaan. Door hergebruik van vervallen mijnen drukt Gravitricity de kosten van de opslagtechnologie maar daarmee is de beloofde schaalbaarheid beperkt.
Dit om te onderzoeken hoe ze de implementatie van opslagsystemen voor zwaartekrachtenergie in voormalige mijnen kunnen versnellen. Als specialist in mijntakels met meer dan 1.000 takeloplossingen wereldwijd, zal ABB meewerken door R&D, productontwikkeling en engineeringteams te leveren die gespecialiseerd zijn in het ontwerp, de engineering en ...
Volgens een rapport van Hydropower is in 2017 een uitstoot van 4 biljoen ton aan broeikasgas voorkomen doordat veel landen hun kolencentrales hebben vervangen door waterkrachtcentrales. Hoewel hydro-elektriciteit afkomstig is uit een schone energiebron, zijn er een aantal critici die zeggen dat deze bron niet duurzaam is.
Overzicht van opslag technieken voor energie In het onderzoek ''Energieopslaglabel - Een methode voor het vergelijken van het volledige spectrum van opslagsystemen'' van promovendus aan de Hanzehogeschool Groningen, drs. ing. Frank Pierie, is een aantal verschillende technologieën geselecteerd.
De aarde warmt op, mede dankzij ons gebruik van fossiele brandstoffen. De noodzaak om hier iets aan de doen is al lang duidelijk, en wordt keer op keer (meest recentelijk op 27 februari) onderstreept door de uiterst zorgwekkende rapporten van de IPCC.Om ervoor te zorgen dat onze uitstoot van broeikasgassen daalt, zullen we snel moeten overstappen naar …
Wat is een waterkrachtcentrale? Een waterkrachtcentrale is een productielocatie van elektriciteit opgewekt met de kracht van water. Er bestaan verschillende soorten waterkrachtcentrales, welke allemaal met hetzelfde …
Mechanische opslagmethoden, zoals vliegwielen en gepompte waterkrachtopslag, maken gebruik van kinetische of zwaartekrachtenergie om energie op te slaan. Deze systemen zijn meer geschikt voor toepassingen op rasterschaal, maar vertegenwoordigen veelbelovende ontwikkelingsgebieden voor toekomstig huishoudelijk …
Het principe achter zwaartekracht-energieopslag omvat het optillen van blokken composietmateriaal met behulp van een elektrische (zonne)motor. De gestapelde blokken …
Een vrij eenvoudig maar doeltreffend principe. Het water zet een rad in beweging en daardoor wordt een dynamo aangedreven. Het is eigenlijk precies hetzelfde als …
Ze werken op basis van hetzelfde principe. Het water wordt verzameld achter de stuwdam en er is sprake van een hoogteverschil, waardoor de centrale in staat is om elektriciteit op te wekken. Gebruik maken van de kracht van de natuur levert goedkope energie op die bovendien ook nog eens heel schoon is. Weliswaar kost het de nodige energie om zo ...
De reactieturbines maken gebruik van grote hoeveelheden water die door onze rivieren voorbij stromen. Zo halen we zelfs in een plat land als Nederland energie uit water. Leuk om te weten …
Ondernemende onderzoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben op basis van dit principe een warmtebatterij ontwikkeld. Met de spin-off Cellcius brengen ze het concept op de markt. De …
Van een integrale aanpak met water als leidend principe zijn vele voorbeelden te noemen. ''Als een gemeente straten gaat herinrichten zodat regenwater sneller weg kan stromen, kijk dan gelijk naar de aanleg van een warmtenet. Of onderzoek als gemeente eens of je van een zuiveringsinstallatie restwarmte kan gebruiken om woningen te verwarmen.
De CAES van Huntorf werkt sinds 1978.. Een andere energieopslagtechniek CAES is het gebruik van dalurenelektriciteit om lucht te comprimeren, die wordt meestal opgeslagen in een oude mijn of een andere soortgelijke geologische structuur. Wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is, gaat de gecomprimeerde lucht samen met aardgas naar een gasturbine om elektriciteit op te …
De wagentjes in een achtbaan bereiken hun maximale potentiële energie op de top, vlak voor zij zich naar beneden storten. De wrijving buiten beschouwing latend, is eenmaal beneden alle potentiële energie van het wagentje omgezet in kinetische energie. In de natuurkunde is de potentiële energie de arbeid die een voorwerp in staat is (= de potentie heeft) te verrichten als …
Er zijn nog vele andere soorten energie. Zo hebben we bijvoorbeeld de chemische energie (E ch).Dit is de energie die is opgeslagen in de bindingen tussen atomen. Een bekend voorbeeld is de energie die in brandstoffen als …
Waterkracht is een licht van hoop in de zoektocht naar milieuvriendelijke energiebronnen, omdat het elektriciteit opwekt met behulp van de kracht van stromend water. …
Het benutten van de zwaartekracht is de nieuwste poging van ingenieurs om groene energie op te slaan. Een 70 meter hoge kraan, 35 ton zware betonblokken en zwaartekracht. Dit zijn de ingrediënten van een nieuw systeem om energie op te slaan. ... Het principe om de zwaartekracht als batterij te gebruiken speelt in op de tijdgeest, waarbij ...
Een goed en simpel voorbeeld van energie doormiddel van waterkracht is zonder meer het waterrad. Werking eenvoudig voorgesteld: Bij stromend water wordt het rad aangedreven, het rad dat op zijn beurt een generator aandrijft gaat ervoor …