Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Vliegwiel-energieopslag is een mechanische vorm van energieopslag die gebruik maakt van de kinetische energie van een draaiende rotor. Deze technologie staat bekend om zijn vermogen om snelle energiestoten te leveren en zijn lange levensduur, waardoor het een uitstekende keuze is voor toepassingen die regelmatig opladen en ontladen vereisen.
Energieopslag speelt een cruciale rol in het energiesysteem van de toekomst. De vraag naar flexibel vermogen neemt namelijk alleen maar toe. Hans-Peter Oskam, directeur Beleid & Energietransitie bij Netbeheer …
Met de groeiende focus op duurzame energie en de uitdagingen van energieopslag, kan de zandbatterij een gamechanger zijn. Het is eenvoudig, efficiënt en potentieel schaalbaar voor grotere toepassingen. ... Postadres: Nieuwe Ebbingestraat 129, 9714AM Groningen. Vragen, suggesties of samen leuke dingen doen? Stuur een email naar: hoi@jeroen .
De energiecrisis van 2022 heeft nogmaals duidelijk gemaakt hoe afhankelijk onze wereld is geworden van betaalbare energie. Investeren in energieopslag wordt steeds populairder naarmate de wereld evolueert naar een duurzamere toekomst. Het is in deze transitiefase van belang om energie, die op een bepaald moment is opgewekt, op een ander …
Opslag van energie. De natuurlijke beperking van duurzame energiebronnen ligt voor de hand: de zon is niet altijd even sterk en de wind waait niet altijd even hard. Daardoor is energie op basis van fossiele brandstof nu nog een noodzakelijke back-up. Maar het alternatief daarvoor rukt op: lokale energieopslag. Doorbraak steeds dichterbij
Bij de keuze voor een bepaalde vorm van energieopslag spelen de kosten van de installatie, de opslagcapaciteit, het vermogen en de tijdschaal waarop de energie opgeslagen kan worden een rol. Ook de energetische duurzaamheid van de opslag (''round-trip efficiency'', dat wil zeggen de verliezen bij zowel het opslaan van de energie als bij het er weer uithalen, zie …
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
Een overzicht van hoe het gaat met energieopslag in Nederland. Bekijk in het rapport welke rol wij zien voor opslag in de toekomst. En welke vervolgstappen we zetten om …
Maar na 2030 komt een groot deel van onze energie uit wind op zee, zoveel zelfs dat we meer elektriciteit opwekken dan gebruiken. Tegen die tijd moeten we verbeterde en nieuwe methoden van grootschalige energieopslag klaar hebben.
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg veelbelovende oplossingen, maar het duurt vaak jaren voordat er ergens een schop de grond in kan. De huidige regelgeving vertraagt een …
De mogelijkheid tot het opslaan van (electrische) energie heeft ook tot doel om de (piek-)productiecapaciteit te beperken. Bij een tijdelijke hoge vraag hoeft er geeen productie gedraaid te worden maar kan worden geput uit een voorrraad. In de vraag-daluren kan de energievoorraad vervolgens weer worden aangevuld. Opslagtechnieken. Mede gestuurd ...
Het programma speelt een cruciale rol in het ondersteunen van deze inspanningen. Voor wie geïnteresseerd is, start er in juni weer een nieuwe ronde van het innovatieprogramma Energie & Klimaat, met in totaal 1,8 miljoen euro beschikbaar vanuit de Kansen voor West regeling in de vorm van vouchers. Houd onze kanalen in de gaten voor …
Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele energiebronnen, zoals zon en wind. …
Waar batterijen ideaal zijn voor kortdurende energieopslag is ijzer zeer geschikt voor langdurige opslag. Dit is belangrijk want we moeten ook kunnen beschikken over duurzame energie tijdens donkere, windstille dagen. Het kunnen opslaan van duurzame energie voor een lange periode is daarom van cruciaal belang voor een succesvolle energietransitie.
De aanschaf van een grote accu bleek een investering van een paar ton, maar wel goed terug te verdienen door opslag en verkoop van stroom.'' Burger heeft voor de aanschaf gebruikgemaakt van de Subsidie Oplossing Netcongestie (SON) in de provincie Noord-Holland. Daarnaast valt deze investering onder de Energie Investering Aftrek (EIA).
Bijvoorbeeld door samenwerking van in omgeving Arnhem gevestigde partijen, door betrokkenheid van regionale kennis- en opleidingsinstellingen en/of door de opbouw en verdieping van nieuwe kennis, kunde en samenwerkingsrelaties bij regionaal gevestigde partijen via samenwerking met gerenommeerde kennis- of ketenpartners van buiten de regio.
AQUABATTERY, geboren in de gangen van de Technische Universiteit Delft en gevestigd in Alphen aan de Rijn, heeft een robuuste, klimaatbestendige oplossing voor energieopslag ontwikkeld.Hun technologie slaat energie op in water en biedt daarmee een veilige en goedkope oplossing. Het belangrijkste is dat het systeem gebruik maakt van grondstoffen …
Bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden wanneer de zon veel schijnt. Het opslaan van energie zorgt voor flexibiliteit en is hard nodig. Zo wordt voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. Er zijn verschillende manieren van grootschalige energieopslag, zoals energieopslag in pompcentrales of ondergrondse energieopslag. Energieopslag in pompcentrales
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan …
Met een Energie Opslag Systeem (EOS) kunnen agrarisch ondernemers een nieuwe stap zetten richting een nog duurzamere, onafhankelijkere en slimmere toekomst. Energieopslag stelt hen in staat nog …
De wereld van energieopslag staat aan de vooravond van een transformatie. Met de opkomst van innovatieve batterijtechnologieën staan we aan het begin van een nieuw tijdperk in duurzame energie. In deze blogpost verkennen we de recente vooruitgang en toekomstige potentie van batterijtechnologieën, die essentieel zijn voor de energietransitie en de integratie …
In de in 2023 gepubliceerde Routekaart Energieopslag wordt gekeken naar alle vormen van energieopslag, onderverdeeld in elektriciteits-, moleculen- en warmteopslag.
Ondergrondse opslag van warmte. Een andere vorm van duurzame energie waar we in de toekomst veel meer gebruik van zullen maken én zullen opslaan, is warmte. De overschotten van bronnen die het hele jaar warmte leveren, zoals aardwarmte en restwarmte van de industrie, slaan we op in watervoerende aardlagen op enkele honderden meters diepte. In ...
Aantonen van de technische haalbaarheid en veilige en economisch rendabele ontwikkeling van waterstofopslag en hoge-temperatuur warmteopslag, in daarvoor geschikte …
Tijdens de kick-off van Panorama Opslag op 27 juni, werd de informatiekaart Energieopslag van het platform Zo Werkt Energie gelanceerd. Talitha Koek, chef duurzaamheid bij de Argumentenfabriek licht het belang van de informatiekaart toe en hoe deze tot stand is …
In dit artikel duiken we in het belang van energieopslag, de voordelen ervan en hoe de Nederlandse overheid zich inzet om de capaciteit van energieopslag in ons land te …
Op 17 juni 2021 ontving Venema E-Mobility Charge Systems van Oost NL De Groeiversneller voucher Energie Demonstratie. Nu negen maanden later zijn we benieuwd wat deze voucher Venema heeft opgeleverd. Wat zijn de resultaten …
Een slimmere manier om gebruik te maken van overtollig opgewekte zonne-energie is om het in te zetten voor warm water. Voor 20:00u besteld, morgen geleverd* ... Nieuwe gebouwen met een dakoppervlak van meer dan 250 vierkante meter moeten per 2025 verplicht zonnepanelen. Ook voor daken van nieuwe huizen én kleinere daken van bedrijven wordt de ...
Innovatie is de sleutel tot de energietransitie. Wat heeft die innovatie nodig om écht impact te kunnen maken? Innovatieontwikkelaar AQUABATTERY en hernieuwbare energieproducent Statkraft gaan in gesprek over de noodzaak en toepassingen van langdurige energieopslag (LDES) in het Nederlandse energielandschap. Waar liggen uitdagingen en waar …
Grote gas- en kolencentrales maken plaats voor o.a. wind- en zonneparken, wat resulteert in momenten met grote overschotten en tekorten. Dit dwingt ons om slimmer om te gaan met vraag en aanbod van energie. Energieopslag – waar energie wordt opgeslagen en later weer vrij gegeven - is een middel om flexibiliteit te geven aan het energiesysteem.
De elektriciteitsnetten in Nederland worden steeds meer uitgerekt als reactie op de toegenomen opwekking van hernieuwbare energie in het land en de elektrificatie van de …
Opslag van energie is van alle tijden: mensen verzamelen al eeuwen hout voor in de winter en kolen werden opgeslagen voor tijden dat er elektriciteit geproduceerd moet worden. De beschikbaarheid van energie en de vraag naar energie zijn niet altijd voorspelbaar. Daarom is energieopslag nodig. De laatste jaren wordt er steeds meer gebruik ...
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan en gebruiken. En biedt economische kansen en ruimte voor nieuwe verdienmodellen. Om in 2050 een duurzaam energiesysteem te hebben, moeten we daar nu al op gaan aansturen en ons …