Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Recent gingen renovatiewerken aan de waterkrachtcentrales van Bervercé (9 MW) en Heid de Goreux (8 MW) van start. Ook de stuwdam van Robertville, stroomopwaarts van Bervercé, maakt deel uit van het vernieuwingsprogramma. Deze installaties dateren uit 1930 en waren pioniers in de productie van lokale hernieuwbare energie in België. Dankzij de …
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan en gebruiken. En biedt economische kansen en ruimte voor nieuwe verdienmodellen. Om in 2050 een duurzaam energiesysteem te hebben, moeten we daar nu al op gaan aansturen en ons …
In onderstaande figuur zijn energieopslagtechnieken opgenomen en zijn de kosten per kW vermogen (op de verticale as), de karakteristieke tijdsduur van de opslag (op de horizontale as), de …
Deze zorgt ervoor dat de energieprestatie van gebouwen in de Europese Unie verbetert. Handhaving bouwregelgeving door gemeente. De gemeente handhaaft de bouwregelgeving door toe te zien op de naleving van de voorschriften, vanaf de vergunningaanvraag tot de oplevering van het bouwwerk. Het beleid hiervoor legt de gemeente vast in een ...
De Opslag Duurzame Energie- en klimaattransitie, oftewel ODE, was een aparte overheidsheffing die je sinds 1 januari 2013 betaalde over het verbruik van stroom en gas. De overheid gebruikt deze opbrengsten om de productie van duurzame energie te stimuleren en zo de uitstoot van CO2 bij het opwekken van energie in Nederland verder terug te dringen.
Als een massa m (kg) over een hoogte h (meter) wordt opgetild, dan is daar een energie voor nodig. E = m.g.h. waarbij g = 9,8 m/s 2, de versnelling van de zwaartekracht op aarde. Stel dat elk huis een blok beton van 1 m 3 over 10 …
Nederland heeft een aanzienlijk potentieel voor waterkrachtenergie, met veel rivieren en waterwegen die geschikt zijn voor de installatie van waterkrachtcentrales. Het optimaliseren van dit potentieel kan helpen bij het vergroten van de duurzame energieproductie en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. 8.
Traditioneel hebben mensen de kracht van water dat door beken en rivieren stroomt gebruikt om mechanische energie op te wekken. De waterkrachtcentrale is een van de eerste energiebronnen die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken, en was tot 2019 verantwoordelijk voor het grootste deel van de totale jaarlijkse opwekking van hernieuwbare …
Check of het voor uw bedrijf interessant is. Doe de check! Op zoek naar een netcongestie oplossing? ... Onze Slimme Energie Management systemen bouwen op de veiligheids-PLC van Siemens en zijn voorzien van LiFePO4 batterijmodules. Ontdek onze oplossingen. Tx. Toren. 54 - 179 kWh. 30 - 90 kW vermogen. Ontdek product. C10. 10 voet container.
Samenvatting van de uitgangspunten en de doelstelling van het project en de samenwerkende partijen Doel van het project is een innovatieve, integrale renovatieaanpak voor een CO 2-vrije gebouwde omgeving. Binnen het project wordt een programmatische ketenaanpak voor de renovatiemarkt gerealiseerd, waarmee vanaf
Voor het bouwen van een kleine loods heeft u vaak toch geen vergunning nodig. Sinds 2014 zijn in Nederland de regels versoepeld voor het bouwen van een ''bijbehorend bouwwerk'', oftewel de uitbreiding van een hoofdgebouw. Zo is …
SAMENVATTING Om de grote duurzaamheidsopgave in de gebouwde omgeving te kunnen realiseren, is een eenduidige en effectieve bepaling van en sturing op de milieuprestatie van bouwwerken en -werkzaamheden van groot belang. Het milieuprestatiestelsel, bestaande uit de methoden, database en protocollen, moet deze eenduidigheid borgen. Dit stelsel ...
Hoewel het opwekken van elektriciteit door middel van waterkracht in directe zin niet bijdraagt aan het broeikaseffect of uitstoot van schadelijke stoffen, schuilen er wel nadelen voor het milieu. Een waterkrachtcentrales kan namelijk aanzienlijke impact hebben op …
Steeds vaker vervoeren we meer elektriciteit dan ons elektriciteitsnet aankan. Dat zorgt voor netcongestie (file op het elektriciteitsnet). Hierdoor kunnen bedrijven, nieuwbouw- en energieprojecten vaak geen extra elektriciteit afnemen of terugleveren. Bijvoorbeeld wanneer u uw bedrijf wilt starten, uitbreiden, verhuizen of verduurzamen. Bekijk wat u kunt doen: als …
Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050 Technische evaluatie van vraag en aanbod Dit rapport omvat de technische analyse over toekomstige ondergrondse …
Met het Nationaal Plan Energiesysteem proberen we de vraag naar de verschillende soorten energie zo scherp mogelijk in beeld te krijgen. Bijvoorbeeld hoeveel …
Voor de productie van waterstof zijn wel subsidies beschikbaar, maar ook deze inkomsten zijn niet altijd toereikend. Beide systemen kennen daarnaast significante kosten voor het transport van elektriciteit. De projecten worden …
Het nieuwe systeem kent een zogenaamde "knip", waarmee de omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk verdeeld is technische en een ruimtelijke deel. De technische vergunning wordt getoetst aan het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) en de ruimtelijke vergunning wordt getoetst aan de beoordelingsregels van …
De elektriciteit die nodig is voor gecomprimeerde waterstofopslag op 200 bar bedraagt 2,1% van de energie-inhoud. Het Europese project HyUnder concludeerde in 2013 dat voor de opslag van wind en zonneenergie 85 extra opslagplaatsen benodigd zijn omdat de huidige opslagsytemen PHES en CAES niet voldoende zijn. Power to Gas
Op dit moment krijg je evenveel terug voor je stroom als wat je ervoor betaalt. Het tegen elkaar wegstrepen heet salderen. Het kabinet wil de salderingsregeling in de toekomst afbouwen. Dan wordt het steeds aantrekkelijker om je stroom te kunnen opslaan voor eigen gebruik. Let op: het terugleveren van stroom aan het net brengt kosten met zich mee.
Omdat het EOS onderdeel is van de elektrische installatie van het gebouw, is daarop volgens de NEN 1010 (aangestuurd door het Bouwbesluit 2012) van toepassing. Daarnaast kan de …
Stem biedt AI-gestuurde oplossingen voor de opslag van duurzame energie. Het bedrijf ontwerpt, produceert en levert slimme batterijen. Deze zijn nodig voor het bouwen van veerkrachtiger energienetwerken. Dat is alles wat nodig is om de ecologische voetafdruk en de negatieve gevolgen voor het milieu te verkleinen.
Door het belang van duurzame energie verbetert de technologie en het rendement van een waterkrachtcentrale en verkleint de impact op het milieu. We sommen de voordelen van een waterkrachtcentrale op: Afgezien van sommige pompcentrales, wekken waterkrachtcentrales elektriciteit op zonder gebruik te maken van brandstof.
Een WKO slaat energie uit het gebouw en/of de omgeving op in de bodem - een aquifer (een waterhoudende zand- en/of kiezellaag). Een aquifer is van nature aanwezig in de bodem. Aan bijna alle WKO''s wordt een warmtepomp gekoppeld, eventueel nog met een andere warmteopwekker, om de juiste temperatuur voor het gebouw te produceren.