Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Ontdek NieuweStroom, de meest flexibele energieleverancier voor ondernemingen. Betaal nooit meer dan nodig met stroom tegen de dagprijs en gas tegen de uurprijs. Geen vaste contracten, geen opzegboetes.
Door niet meer gebruikte mijnschachten opnieuw te gebruiken voor energieopslag, kunnen mijnschachten een productieve functie vervullen. Tot 50 jaar na hun oorspronkelijke levensduur. Ze kunnen de ontmantelingskosten beperken, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe werkgelegenheid creëren en bijdragen aan de overgang naar groene energie.
Er zijn drie redenen voor energieopslag: aanbod- en leveringszekerheid, flexibiliteit en stabiliteit van het elektriciteitsnet. Voorbeelden van situaties waarin …
Bij de energietransitie zal de (eventuele conversie en) opslag van elektriciteit, warmte en waterstof naar verwachting een grote rol gaan spelen, en vanwege de grote benodigde opslagcapaciteit zal het vaak gaan om …
Ocean Grazer werkt met een batterij die schaalbare en modulaire energieopslag mogelijk maakt gekoppeld aan hernieuwbare energiebronnen. top of page ... Ondertussen zijn de ontwikkelingen van een aantal demonstratieprojecten in volle gang. ... Daarmee ontstaat ook de ''opslagdiepte'' in de batterij zoals dat zo mooi heet om overschotten aan ...
Europa wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Klimaatneutraal wil zeggen dat alle activiteiten in Europa geen effect hebben op het klimaat. Hiervoor heeft Nederland een nieuw energiesysteem nodig: van opwek, gebruik, transport tot en met opslag van energie. Maar wat is het energiesysteem en waarom moeten we een nieuw energiesysteem ontwikkelen? Europa …
Ook nieuwe wasmachines, vaatwassers en warmtepompen zijn steeds vaker te programmeren. ... Ook heeft de universiteit verschillende demonstratieprojecten om de toepasbaarheid van deze technologie ...
In deze FAQ proberen we vragen te beantwoorden rondom nut- en noodzaak van energieopslag voor de energietransitie. Is energieopslag nodig voor de energietransitie in Europa? Naast de voor de hand liggende behoefte om energie beschikbaar te hebben op momenten dat er geen wind en zon is, zijn er nog een aantal goede redenen om opslag te …
Ocean Grazer komt met een oplossing voor op de zeebodem. Zij ontwikkelen een batterij die een schaalbare en modulaire oplossing mogelijk maakt voor energieopslag, …
De DEI+ is misschien wel de belangrijkste nationale subsidieregeling voor pilots en demonstratieprojecten die leiden tot CO 2-reductie. Deze week start een gloednieuwe …
Ook voor de Nederlandse maakindustrie worden kansen gezien om een grote rol te spelen in de ontwikkeling van nieuwe waardeketens voor productie van waterstoftechnologie. Het kabinet ondersteunt daarom deze cleantech-ontwikkeling met de financiering van R&D, haalbaarheidsstudies, testinfrastructuur en pilot- en demonstratieprojecten o.a. via de …
TNO en EBN concluderen dat ondergrondse energieopslag een belangrijke voorwaarde is voor een toekomstbestendig energiesysteem en het slagen van de …
ONDERGRONDSE ENERGIEOPSLAG NOODZAKELIJK VOOR TOEKOMSTIG ENERGIESYSTEEM 2 / 27 Na 2030 ontstaat een grote behoefte aan ondergrondse opslag van energie om te kunnen garanderen dat energie continu leverbaar blijft. Dat kan ook de leveringszekerheid en flexibiliteit van ons toekomstig energiesysteem veiligstellen. Opslag van …
Eén investering, meerdere voordelen: off-grid energie, peak shaving, back-up stroomvoorziening, opslag zonne-energie, energie opslag enz.
En gaan in gesprek met bedrijven die nieuwe opslag systemen ontwikkelen. Deze documentaire geeft een objectief beeld met vooral inhoudelijke antwoorden op vragen die tijdens het kijken ontstaan. Hierdoor ontstaat een goed beeld over de verschillende mogelijkheden die energie opslag op dit moment biedt.
Energieopslag is een sleuteltechnologie voor de energietransitie. In het verduurzamen van de energievoorziening ontstaat er meer vraag naar verschillende toepassingen van energieopslag, maar ook naar nieuwe technologieën. Nederland draagt als kennisland bij aan de ontwikkelingen op het gebied van energieopslagtechnologie. Hoewel er in Nederland (nog) …
Omdat de nieuwe kerncentrales pas in 2035 actief zijn, wil het kabinet de bestaande kerncentrale in Borssele langer in bedrijf houden. Deze centrale heeft een elektrisch vermogen van 485 megawatt (MW) elektriciteit. In totaal is dit ongeveer 3% van de elektriciteit die Nederland jaarlijks verbruikt. ... Bij de productie van kernenergie ontstaat ...
''Het is een relatief nieuwe ontwikkeling, maar door de netcongestie gaat het ineens erg hard,'' zegt Martin Valentijn, directeur bij Zonnepanelen op het dak. Eerder verkocht het bedrijf, zoals de naam al zegt, puur zonnepaneleninstallaties voor agrarische ondernemers. Valentijn: ''Er zijn steeds meer mogelijkheden, we zouden de boer tekortdoen als we alleen …
CO2 ontstaat onder andere bij het verbranden van olie, gas en kolen. Er zijn voorstellen om CO2 af te vangen en in de bodem op te slaan. ... We hebben niet de luxe om op voorhand nieuwe technieken uit te sluiten; er is geen tijd te verliezen bij het aanpakken van klimaatverandering. ... Demonstratieprojecten kunnen duidelijkheid geven over ...
De bewegingsenergie die ontstaat door de zwaartekracht kun je met een generator omzetten in elektriciteit. Waterkrachtcentrales gebruiken al jaren zwaartekracht om energie op te slaan. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt. Verderop in het artikel vertellen we over de drie nieuwe opslagmethodes met zwaartekracht, die momenteel in ontwikkeling zijn.
Energieopslag is een kwestie die centraal staat in de transitie naar een duurzame en koolstofarme economie. Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor …
Als er later energie nodig is, laat je de gewichten zakken en kan door de draaiing van een spil die daardoor ontstaat, een generator worden aangedreven. Gravitricity zegt dat hun technologie een efficiëntie heeft van bijna tachtig procent, met een reactietijd van minder dan een seconde.
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg …
Hiervoor ontwikkelden we een computermodel gebaseerd op beelden van een elektronenmicroscoop. Met kwantumchemische berekeningen wisten we de activiteit van de nieuwe legering te voorspellen en konden we begrijpen waarom deze nieuwe katalysator zo effectief is." Naast de andere metaalkeuze, wisten de onderzoekers ook de morfologie aan te …