Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Radioactieve straling is er overal en altijd; het komt in de natuur voor. Een gevoelige sensor kan dus ook altijd een ongevaarlijke hoeveelheid achtergrondstraling meten. Maar je ziet pas echt of je nieuwe geigerteller werkt als je de hoeveelheid …
Bij straling moet er een onderscheid worden gemaakt tussen ioniserende en niet-ioniserende straling. ... Specifiek voor ioniserende straling is dat er met vergunningen moet worden gewerkt; het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) speelt hierbij een belangrijke rol. Bovendien moeten werknemers meestal met behulp van dosimeters hun ...
De PCE-RAM 10 Geigerteller is een professionele nucleaire straling detector en meet α-, β-, γ- en röntgenstralingen met een zeer hoge nauwkeurigheid. Ook fungeert het apparaat als datalogger met intern geheugen waardoor de …
Ioniserende straling worden in de medische wereld zowel voor diagnostische als voor therapeutische doeleinden gebruikt. Medische beeldvorming ... Medische beeldvorming wordt opgesplitst in twee gebieden: radiologie (inclusief gebruik in de tandheelkunde) en nucleaire geneeskunde. In elk gebied kunnen verschillende soorten onderzoek worden ...
Infrarode straling is een vorm van elektromagnetische straling tussen ongeveer 760 nm en 1 mm. Het is de straling die vaak wordt uitgestraald door atomen nadat ze energie hebben opgenomen. Ze gaan dan van een aangeslagen toestand naar een rusttoestand en …
De gemiddelde blootstelling van inwoners van Nederland aan ioniserende straling bedraagt momenteel naar schatting zo''n 2,8 mSv millisievert (millisievert) (millisievert) per inwoner per jaar. Dit gemiddelde wordt berekend door alle stralingsdoses die leden van de bevolking oplopen bij elkaar op te tellen en te delen door het aantal inwoners van Nederland.
De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) ziet er op toe dat de nucleaire veiligheid en stralingsbescherming in Nederland voldoen aan de hoogste eisen. De ANVS stelt daarvoor regels op, verleent vergunningen, ziet toe op …
Fonctionnement d''une centrale nucléaire : comment ça marche ? Une centrale nucléaire fait partie de la même famille que les centrales thermiques (centrales thermiques à flamme, centrales thermiques à énergies renouvelables, etc.) dont elle partage également le principe de fonctionnement : la transformation de chaleur en électricité.A ceci près que la …
De stof die wordt gebruikt in wegwerpbare beschermende kleding biedt geen barrière tegen ioniserende straling (bijv. gammastraling, röntgenstraling of radioactieve alpha- of bètadeeltjes). Het standaardprotocol voor het verminderen van blootstelling aan …
%PDF-1.4 %âãÏÓ 1 0 obj > endobj 2 0 obj >stream endstream endobj 3 0 obj /LastModified /NumberOfPageItemsInPage 5/NumberofPages 1/OriginalDocumentID ...
De ANVS, de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming reguleert het werken met radioactieve stoffen en ioniserende straling. Strenge regels beschermen mens en milieu tegen mogelijke schade. Als onafhankelijke …
Bij de nucleaire geneeskunde wordt voor de beeldvorming gebruik gemaakt van gamma-straling (op SPECT) en ß+ --straling (positron verval op PET). Figuur 5. Verschillende type straling (alfa-, ß—, en gammastraling) en mate van penetratie.
Ook de straling van de zon (ultraviolette straling) is niet-ioniserende straling. Ioniserende straling. Dit wordt in de volksmond ook wel radioactieve straling genoemd. Deze straling komt onder andere voor in de …
Door gebruik van radioactiviteit en straling bij behandeling van diverse kankersoorten nemen overlevingskansen toe. Medische isotopen, ofwel radionucliden, zijn radioactieve stoffen die worden toegepast in nucleaire …
Kerncentrale Civaux in Frankrijk te Civaux, Vienne.Een koeltoren en twee koepels van reactoren zijn zichtbaar vanaf het parkeerterrein. Overzicht van de kerncentrales in de wereld. Een kerncentrale is een elektriciteitscentrale die elektriciteit opwekt met de energie die vrijkomt bij kernsplijting.Hierbij komt geen CO 2 vrij. Net zoals bij andere soorten elektriciteitscentrales …
Straling In grote hoeveelheden is straling schadelijk voor de mens. De hoeveelheid die de patiënt krijgt toegediend op de afdeling Nucleaire Geneeskunde is echter heel laag. De kans op schadelijke gevolgen is verwaarloosbaar. Straling komt voor in onze omgeving zoals in lucht, water, voedsel en gebouwen.
La salle de commande. Chaque réacteur nucléaire dispose d''une salle de commande. Les opérateurs centralisent l''ensemble des données liées au fonctionnement du réacteur et prennent les décisions concernant notamment la modulation de la puissance du réacteur (augmenter ou diminuer la puissance de celui-ci).
De Staat van de Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming bespreekt het internationale en nationale stelsel op het gebied van nucleaire veiligheid. De rapportage geeft …
Les enjeux géopolitiques et environnementaux placent l''énergie nucléaire au cœur des débats. Atouts. L''énergie nucléaire dispose d''une densité exceptionnelle: 1 gramme d''uranium 235 produit la même quantité d''électricité que 2 tonnes de fioul ou 3 tonnes de charbon. Il suffit donc de peu de ressources pour produire de l''énergie.
innovatieve nucleaire technologie. Denk aan de gesmolten zout-thoriumcyclus. Nieuwe veilige technologie die in de toekomst een waardevolle bijdrage kan leveren met klimaatneutrale …
Zoals bij lasonderzoek en diktemetingen in de wegenbouw. Straling wordt overal in Nederland gebruikt. En we hebben ook een kleine maar gevarieerde nucleaire sector. Een kerncentrale voor energieopwekking, reactoren voor onderzoek en de productie van medische isotopen en een uraniumverrijkingsfabriek. Werken met straling kan radioactief afval ...
Er zijn drie soorten straling: alfa-, bèta- en gammastraling. Alfastraling bestaat uit relatief grote en zware deeltjes die vrijkomen uit een uiteenvallend atoom. We kunnen ze eenvoudig en goed …
Straling Lage dosis bij diagnostische onderzoeken. De radioactieve stoffen die bij nucleaire geneeskundig onderzoek worden gebruikt zenden slechts een korte tijd, meestal niet langer enkele uren tot een dag, straling uit.Daardoor en ook omdat slechts een zeer kleine hoeveelheid gebruikt wordt, is de stralingsdosis van diagnostische onderzoeken voor zowel de patiënt als …
Radioactieve straling verwijst naar processen waarbij onstabiele kernen stabieler worden door het uitzenden van energetische deeltjes. De drie typen nucleaire straling hebben betrekking op alfa-, bèta- en gammastraling. Om stabiel te worden, kan een kern een alfadeeltje (een heliumkern) of een betadeeltje (een elektron of een positron) uitstoten.
Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De ANVS bewaakt en bevordert continu voor deze en volgende generaties de nucleaire veiligheid, …
Aangezien radioactiviteit aanwezig is in de natuur, worden we in normale omstandigheden allemaal blootgesteld. De totale blootstelling aan natuurlijke straling wordt geschat op 2,4 mSv/jaar. In onderstaande tabel worden de stralingsdosissen van enkele onderzoeken met medische beeldvorming vergeleken met de natuurlijke achtergrondstraling.
Als bij een stralingsincident of kernongeval straling vrijkomt, kunnen mensen daaraan blootgesteld worden. Extra blootstelling aan ioniserende straling verhoogt de kans op schadelijke gezondheidseffecten. Om mensen hiertegen te beschermen kunnen verschillende maatregelen genomen worden, zoals schuilen, evacueren of het innemen van jodiumtabletten.