Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Energiemix in België: de balans volgens de statistieken van Elia Elia, de beheerder van het transmissienet voor elektriciteit op ons grondgebied, publiceert elk jaar zijn …
Elektriciteitsnetten: Supergeleidende kabels kunnen elektrische energie efficiënter transporteren doordat ze geen energie verliezen door weerstand. Supergeleiding is …
Wanneer de stikstof ophoudt met koken is de temperatuur gedaald tot 77 K. De meetsonde kan uit de stikstof worden gehaald en de supergeleider warmt langzaam op, zodat de …
Vooral tijdens zomerse dagen kan er vocht in de lucht hangen. Als er fijnstof of waterdamp in de lucht hangt dan reflecteert het zonlicht en is er minder straling op de zonnepanelen. Dan …
In een Energie Dashboard breng je in kaart welke energiestromen je in huis hebt. Daarvoor moet je eerst het een en ander doen. Zo moet je er nog voor zorgen dat Home …
Dit is te vergelijken met de werking van de dynamo op een normale fiets. Ook deze zet de bewegingsenergie van je wiel om in elektrische energie en uiteindelijk in licht. Hoeveel levert het op? Als je dan een …
Hoeveel energie verbruik je hiermee? We vullen de formule in: q = 100 * 4,19 * 50 = 20.950 KJ. Omgerekend naar kWh is dat 20.950/3.600 = 5,82 kWh. Dat is het verbruik om 100 liter te verwarmen van 10 naar 60 graden Celsius. Overigens …
Let niet alleen op de prijs per kWh voor elektriciteit en per m3 voor gas, maar ook op de vaste leveringskosten. ... Als je gaat verhuizen, kan het zijn dat je leverancier geen …
Thuis je eigen stroom opslaan voor gebruik op een later moment. Met een thuisbatterij kan je stroom opslaan om op een later moment te gebruiken. Dan heb je op dat moment dus geen stroom nodig van je energieleverancier. Klinkt …
Hoeveel kWh stroom verbruikt een warmtepomp? Lees meer en bereken het verbruik van een warmtepomp bij jou thuis! ... Op het Europese verplichte energielabel kan je per merk en type goed zien tot welke energieklasse een …
Zo''n batterij slaat stroom op wanneer er meer wordt opgewekt dan verbruikt. Bijvoorbeeld op donkere dagen als je weinig stroom opwekt. Of op momenten dat je apparaten weinig stroom nodig hebben. ... Om energie op te slaan moet je …
iedere willekeurige hoeveelheid energie hebben. Ze hebben bepaalde discrete energiewaardes, de zogenaamde energietoestanden. Naast een bepaalde energie hebben de elektronen ook …
In een minder alledaagse toepassing spelen supergeleiders een rol bij moderne ontwikkelingen in magnetische levitatietreinen, die een krachtige mogelijkheid bieden voor snel …
Hoeveel energie wek je op met 6 zonnepanelen? Een zonnepaneel van 390 Wattpiek levert per jaar ongeveer 332 kWh op*. Een huis met zes zonnepanelen wekt dus …
Wanneer zonne-energie in een batterij wordt gepompt, slaat een chemische reactie tussen de batterijcomponenten de energie op. De reactie wordt omgekeerd wanneer de …
Liggen er zonnepanelen op je dak? Dan kan je jouw huishoudtoestellen laten draaien op je zelfgemaakte stroom. Maar vraag en aanbod zijn niet altijd in evenwicht. Op zonnige dagen …
Sla twee vliegen in één klap en laad je elektrische auto op aan een laadpaal op groene stroom. ... Bij de slimme laadpalen bepaalt de hoeveelheid beschikbare groene energie …
Hoeveel elektriciteit kan een zonnepaneel opwekken? Het maximale vermogen van een zonnepaneel is uit te drukken in Watt. Zonlicht is niet altijd even sterk aanwezig en daarom is, …
Een SGR-systeem gebruikt de boiler dus als thermische batterij. Je slaat geen elektriciteit op, maar zet de overtollige energie op in een extra voorraad warm water. Meer eigen verbruik. Energie opslaan in thermische …
Vaak is een van de eisen om aanspraak te maken op subsidie dat je de klus moet laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Algemeen: verwachte besparingen en …
Natuurkundigen zijn al tijdenlang op zoek naar een materiaal dat onder gewone omstandigheden perfect elektriciteit geleidt. De weg naar deze ''supergeleider op kamertemperatuur'' is echter bezaaid met gefaalde …
Als prosument (eigenaar van een installatie die zelf energie opwekt) met een digitale meter kunt u met uw energieleverancier een terugleveringscontract afsluiten. U ontvangt dan een …
De bedragen van het sociaal tarief voor energie worden om de 3 maanden aangepast: begin juli, oktober, januari en april. Het sociaal tarief voor energie is in heel België bij alle …
België beschikt over een productiecapaciteit van 21 000 MW elektriciteit. Deze energie wordt geproduceerd door gascentrales, kerncentrales, windmolens, zonnepanelen, …
De energiemanager herkent hoeveel elektriciteit het PV-systeem opwekt, hoeveel ervan in huis wordt verbruikt en hoeveel energie de batterij moet leveren. Deze intelligente regeling is …
Supergeleidende materialen zijn materialen waarvan de elektrische weerstand verdwijnt wanneer het materiaal wordt gekoeld tot een specifieke (zeer lage) temperatuur. …
In Nederland ''verdwijnt'' ongeveer 4 procent van de geproduceerde elektriciteit voordat die bij de afnemers is. De oorzaak? Weerstand in de kabels. Supergeleidende …
Hoe efficiënt is het produceren van elektriciteit? Hoeveel windmolens op zee maken net zoveel elektriciteit als de huidige producerende kolen- en gascentrales? 2650 windmolens op zee …
Het zou wel handig zijn als je de energie van blikseminslagen op kon vangen; het gaat namelijk om véél energie. Soms is de stroomsterkte 200.000 ampère, en de spanning …