Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Het aantal aanvragen van batterij-exploitanten is het afgelopen jaar exponentieel toegenomen. Het gaat om vele tientallen partijen voor meer dan 34 GW aan capaciteit. Dit is 1,5x de capaciteit van alle zonnepanelen in Nederland. De Routekaart Energieopslag is een goede eerste stap naar de inpassing van batterijen in het energiesysteem.
Batterijen Energie-Nederland erkent het belang van batterijen in een toekomstig energiesysteem, maar vindt aparte stimulering niet nodig. Subsidies voor batterijen zijn niet kosteneffectief volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Verzwaren van het net is vaak goedkoper en batterijen concurreren met andere flexibiliteitsvormen. Focus op het wegnemen van barrières, …
Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het energie kan opslaan wanneer de prijzen laag zijn en het aanbod hoog is, en deze energie kan vrijgeven wanneer de prijzen hoog zijn en het aanbod beperkt is. Verschillende technologieën, zoals batterijen en pompaccumulatie, worden gebruikt voor energieopslag op verschillende …
De precieze verdiensten zijn afhankelijk van de toepassing van het systeem en de energiebron waarmee dit is opgeladen. In dit artikel leest u over de verschillende manieren …
Voor de installatie van de Redox Flow batterij op industriële schaal gingen ENGIE, Equans en Jan De Nul een partnerschap aan. Equans installeerde een Vanadium Redox Flow batterij, geproduceerd door Invinity Energy Systems en met een capaciteit van 800 kWh op de site van Jan De Nul in Hofstade (bij Aalst), naast hun zonnepaneleninstallatie van ...
Nederland en Europa zijn bezig aan een energietransitie. Hiermee moet de netto-uitstoot van broeikasgassen in 2050 tot nul zijn gereduceerd en klimaatneutraliteit zijn bereikt. Traditionele energievormen maken daarom ... Het toepassen van batterij-energieopslagsystemen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Er moet niet alleen worden omgegaan ...
In een grootschalige batterij kun je energie opslaan, die bijvoorbeeld afkomstig is van je zonnepanelen.Thomas Dekker, business developer energietransitie bij Rabobank: "Deze energie kan op een later moment gebruikt worden als de energieprijzen bijvoorbeeld hoog zijn. Om het interessant te maken voor ondernemers is een behoorlijke capaciteit nodig – hoe groot is …
Batterij-energieopslagsystemen (BESS) zorgen voor een revolutie in de manier waarop we elektriciteit opslaan en distribueren. Deze innovatieve systemen maken gebruik van oplaadbare batterijen om energie uit verschillende bronnen, zoals zonne- of windenergie, op te slaan en weer vrij te geven wanneer dat nodig is. Naarmate hernieuwbare energiebronnen …
Redox Storage Solutions levert hoogwaardige systemen voor de opslag van duurzame energie uit zonnepanelen en windmolens. Onze Vanadium redox flow batterijen (VRFB) zijn betrouwbaar, …
Met de versnellende groei in duurzame elektriciteit gaat de energietransitie nu een nieuwe fase in. Energieopslag is daarin essentieel. Wiebrand Kout, oprichter van Elestor, kan niet wachten om in deze nieuwe vraag te voorzien. "Twintig …
Bij ons bedrijfspand in Enschede realiseren wij Batterij 1, die zonnestroom opslaat die op het pand en op de carport wordt opgewekt met zonnepanelen. Deze batterij is de eerste van een serie die we de komende jaren bouwen. Met een capaciteit van 3 megawattuur en een vermogen van 1 megawatt is dit een relatief klein project.
Ook qua recycleerbaarheid is de ES Flow Mega batterij de beste van de klas: na 25 jaar kunnen we de elektrolyt, goed voor 60% van het gewicht, 100% recycleren. Dankzij een DoD van 100% wordt de volledige capaciteit van de batterijen benut en het eigen verbruik tot een maximum verhoogd, zonder de levensduur van 16.000 cycli te verkorten. ...
Er bestaan ook ideeën voor offshore pompcentrales voor de kust van Nederland en in België. Een voorbeeld is het plan van KEMA, Bureau Lievense en de Das Brothers uit 2006 genaamd IOPAC (Iinverse Offshore Pump Accumulation). Het ontwerp bestaat uit een ringdijk die een kunstmatig eiland vormt (energiedonut) met in het midden een valmeer van 6 ...
EnergyKeeper is een driejarig Horizon 2020 project waarin het ontwerpen, ontwikkelen en testen van een nieuwe schaalbare redox flow batterij in een smart grid (wind, pv, biogas / wkk) …
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
De accu containers van Portabolt bieden uitzonderlijke energieopslagcapaciteit, ideaal voor langdurig gebruik op bouwplaatsen, tijdens evenementen of op industriële locaties.Met de mogelijkheid om grote hoeveelheden energie op te slaan, zorgen onze containers ervoor dat je altijd toegang hebt tot voldoende stroom, zelfs op de meest afgelegen locaties.
Levensduur van een batterij: hier moet je rekening mee houden. De levensduur van je batterij heeft alles te maken met de batterijconditie, ook wel de technische staat van de batterij. Dit wordt uitgedrukt in procenten. Om deze conditie te beoordelen kijken we naar de techniek, het aantal cycli van de batterij en hoe intensief deze gebruikt wordt.
DORDRECHT - Dispatch, een Nederlandse batterijenontwikkelaar, kondigt de bouw van het grootste stand-alone batterij opslagsysteem ("BESS") van Nederland aan. De bouw van deze batterij met een capaciteit van 45 MW/90 MWh gaat de komende maanden van start in het havengebied van Dordrecht op een terrein van 6000 m².
Het Arnhemse bedrijf Elestor ontwikkelt een flowbatterij die de grootschalige opslag van duurzame elektriciteit echt betaalbaar maakt. Samen met Witteveen+Bos maakt Elestor de …
Bredenoord lanceerde op het terrein van DNV GL de Big Battery Box: de eerste mobiele energieopslag voor grote vermogens. De installatie heeft een vermogen van 600 kWh …
Reguliere batterijen voor energieopslag maken gebruik van grondstoffen die schaars zijn, waardoor de productie duur is. Verschillende wind- en zonneparken kunnen daardoor op dit moment niet economisch verantwoord …