Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …
Nederland ondergaat een grote energietransitie, gedreven door overheidsdoelstellingen om in 2050 een netto-uitstoot van nul te bereiken. Deloitte''s Energy …
Klimaat- en energieminister Jetten heeft vandaag namens het kabinet met het Nationaal Plan Energiesysteem en Programma Energiehoofdstructuur de strategie, …
Minister Hugo de Jonge (Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft vrijdag namens het hele kabinet het zogeheten voorontwerp Nota Ruimte naar de Tweede Kamer gestuurd. Het voorontwerp is een eerste ruimtelijke vertaling van de opgaven voor Nederland richting 2050, met een doorkijk naar 2100. Het benoemt keuzes en geeft richting voor te maken …
De implementatie van deze nieuwe structuur vormt een volgende stap in het realiseren van de strategische agenda voor de periode 2021-2023 (Building a sustainable tomorrow), die BAM in februari 2021 heeft gepresenteerd zogenoemde ''manage for growth''-activiteiten worden ondergebracht in twee nieuwe divisies, een gericht op Nederland en de …
Nederland draagt als kennisland bij aan de ontwikkelingen op het gebied van energieopslagtechnologie. Hoewel er in Nederland (nog) geen grote batterijfabriek staat, wordt …
Deze notitie zoomt in op kernenergie in het algemeen, de huidige status van kernenergie in Nederland, de voor- en nadelen van de ontwikkeling ervan en de verschillende generaties kernreactoren. Bovendien onderzoeken we de haalbaarheid van de huidige voorstellen voor een grotere rol in de toekomstige Nederlandse energiemix.
De kleinschalige opslag van elektriciteit zal toenemen door de groei van het aantal elektrische auto''s en andere vervoermiddelen (die soms ook stroom kunnen …
Jaarlijks worden rapportages gemaakt over de huidige situatie van de woningmarkt. Alle nieuwe inzichten komen samen in de Staat van de Volkshuisvesting (voorheen Staat van de Woningmarkt). Hierin staan de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van bouwen, wonen en verduurzamen. Inmiddels is de Staat van 2023 gepubliceerd.
We werken hierbij samen met de Europese Centrale Bank (ECB) en andere centrale banken van de eurolanden. De ECB bundelt de nationale voorspellingen tot één economische vooruitblik voor het eurogebied. Zo draagt DNB bij aan de besluitvorming van de ECB over het monetaire beleid.
We bespreken wat de huidige status van de gasvoorraad is, waarom een goede gasvoorraad van belang is, en hoe Nederland zijn gasvoorraden heeft aangevuld na het stoppen met de winning van Gronings gas. ... Na het stoppen van Russisch en Gronings gas is Nederland actief op zoek naar nieuwe bronnen om in de energiebehoefte te voorzien. Een van …
Nieuw-Nederland (Engels: New Netherlands; Latijn: Nova Belgica of Novum Belgium), is de naam van het voormalige Nederlandse gebied tussen de 38e en 45e breedtegraad aan de oostkust van de huidige Verenigde Staten van Amerika.Het omvat nu de stad New York – vroeger Nieuw-Amsterdam geheten – en werd gesticht in 1625. Nieuw-Nederland als provincie werd gesticht …
Actuele cijfers COVID-19 en nieuws over het nieuwe coronavirus. Corona cijfers worden iedere week op woensdagmiddag bekend gemaakt. De corona cijfers gaan over testen, besmettingen, ziekenhuisopnames en overledenen. ... De circulatie van SARS-CoV-2 in Nederland is afgelopen week gedaald. Het landelijk gemiddelde aantal virusdeeltjes in het ...
nieuwe stok om de hond mee te slaan. Als het geen zoönosen zijn, dan is het wel de vee- ... van Nederland'' van de overheid doorgang vinden, zullen dat er nog veel meer ... • is technologisch niet haalbaar, omdat de levering niet stabiel is. De huidige energieopslagtechnologie is ontoereikend voor het opslaan van overschotten. De
Vanaf vandaag is alle informatie van de Rijksoverheid over kernenergie in Nederland te vinden op Het gaat zowel om uitleg over kernenergie zelf, als over het langer open houden van de huidige centrale, als dat veilig kan, en voorbereiding van twee nieuwe kerncentrales.
Vanaf 15 mei is alle informatie van de Rijksoverheid over kernenergie in Nederland te vinden op Het gaat zowel om algemene uitleg over kernenergie als informatie over de huidige stand van zaken bij de voorgenomen bedrijfsduurverlenging van de bestaande kerncentrale en de voorbereidingen voor de komst …
getest voor het scenario REG2050. De grootte van de geleverde warmte uit warmtebuffers is dan ongeveer 6 tot 8 TWh (in 2050). De besparing van secundaire bronnen zelfs iets hoger, doordat de inzet van zonthermie in de zonnige maanden de …
Het kabinet presenteert het regeerprogramma, met daarin de plannen voor Nederland voor de komende jaren. Om 16.00 uur volgt de persconferentie.
Het kabinet heeft in het regeerakkoord opgenomen met de voorbereidingen te starten voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales. Daarna heeft Minister Jetten in een brief aan de Tweede Kamer op 9 december 2022 uitgesproken dat Borssele de voorkeurslocatie is voor deze twee nieuwe kerncentrales, omdat hier ruimte beschikbaar lijkt te zijn en de …
omvangrijke energieopslagtechnologie die wordt ingezet binnen Nederland en de rest van Europa. In alle onderzochte energiescenario''s ligt de ondergrondse aardgasopslagcapaciteit …
geothermie, zonthermie). De huidige studies met de bestaande modellen houden nog onvoldoende rekening met de meerwaarde van inzet van grootschalige warmtebuffering. In deze studie is daarvoor een aanvullende analyse uitgevoerd. • Op basis van de verschillende scenario''s kan warmteproductie uit de
De realisering van de grote ruimtelijke opgaven gaat namelijk in alle scenario''s de opgaven waarvoor de overheid de afgelopen decennia stond ver te boven. Als Nederland deze opgaven voortvarend ter hand wil nemen, dan zijn zowel in de publieke als in de private sector voldoende menskracht, inhoudelijke expertise, bevoegdheden en geld vereist.
Die laatste is op de meeste plekken in Nederland het geval, de bottleneck zal bij dat koelwater liggen. ''Goede locaties zijn aan de Schelde, waar de huidige centrale van Borssele ook staat, in Delfzijl of op de Maasvlakte.'' Conclusie. Of er in Nederland twee nieuwe kerncentrales bij komen, zal de toekomst uitwijzen.
Met de huidige, nog voorlopige CBS cijfers voor 2021, alweer bijgesteld naar 3.803 MWp nieuwbouw, en de ook nog zeker niet "definitieve" data voor de status van de zonneparken in dat jaar, blijkt voorlopig sprake van zowel een absolute, als een relatieve terugval, naar 846 MWp nieuw volume aan klassieke grondgebonden PV-projecten.
Vandaag wordt de Routekaart Energieopslag met de Tweede Kamer gedeeld met daarin de belangrijkste stappen om energieopslag in Nederland te vergroten. De opslag van …
In de laatste fase van een kabinetsformatie kan er dus altijd nog iets veranderen, maar dit is de huidige stand van zaken: Klik op de naam van de kandidaat en lees een kort portret. Algemene Zaken:
Om de energie- en klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen zijn drie zaken noodzakelijk: de hernieuwbare energiecapaciteit moet worden verdrievoudigd, het tempo …
31 januari 2022 Energy Storage NL pleit voor subsidie batterijen en mogelijke verplichting opslag wind- en zonneparken Energy Storage NL wil dat Nederland een Routekaart Energieopslag ontwikkelt met daarin een beleidskader voor een versnelde inzet van energieopslagtechnologie; inclusief een subsidie voor de thuisbatterij.
Jarenlang was kernenergie de olifant in de kamer, maar door de motie van VVD en CDA tijdens de Beschouwingen staat de bouw van nieuwe kerncentrales voor Nederland weer op de agenda. Energieprofessor Wim Turkenburg is niet verbaasd.
Nederland ondergaat een grote energietransitie, gedreven door overheidsdoelstellingen om in 2050 een netto-uitstoot van nul te bereiken. Deloitte''s Energy …
getest voor het scenario REG2050. De grootte van de geleverde warmte uit warmtebuffers is dan ongeveer 6 tot 8 TWh (in 2050). De besparing van secundaire bronnen zelfs iets hoger, doordat de inzet van zonthermie in de zonnige maanden de …
Het Rijk heeft de regie op de volkshuisvesting hernomen. In 2023 komen er opnieuw circa 90.000 nieuwe woningen bij. Daarmee zijn sinds de start van dit kabinet 180.000 van de 981.000 te bouwen huizen tot en met 2030 gerealiseerd. Afgelopen jaar zijn 35 regionale woondeals gesloten waarin staat voor wie, waar en welke woningen gebouwd kunnen worden. …