Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Met een slimme laadpaal kun je precies zien hoeveel je laadt, wat het kost, en hoeveel energie er wordt verbruikt. Dit is vooral handig als je de laadpaal gebruikt voor …
Elektrische auto thuis opladen met zonnepanelen: de voordelen Wat zijn de voordelen van een laadpaal met zonnepanelen? Gratis opladen met groene stroom Elektrisch laden is, in vergelijking met fossiele brandstoffen tanken, sowieso voordelig. Door gebruik te maken van de gratis groene stroom uit je zonnepaneelinstallatie, maak je ook met die laatste kosten korte metten. Je […]
Dit betekent dat je best de wagen aan de stekker hangt telkens dit kan. Op deze manier is het wel haalbaar en zal je mogelijks zelfs niet moeten investeren. Helemaal mooi wordt het wanneer je dit doet in combinatie met een zogenaamde ''slimme'' laadpaal, waarmee je voorrang kan geven aan je eigen zonne-energie om je wagen rechtstreeks op te ...
Welke soorten laadpalen zijn er? Wat is een slimme laadpaal? Hoe snel kan ik mijn auto opladen met een laadpaal? Ook lezen: Deze 10 elektrische auto''s rijden de meeste kilometers op een volle accu
Met een 1-fase aansluiting kan je een 1-fase laadpaal gebruiken met een maximaal laadvermogen van 7,4 kW. Dit betekent dat je een auto met een batterijcapaciteit van 50 kW binnen een kleine 7 uur hebt opgeladen.. Alhoewel een 1-fase aansluiting voor veel mensen voldoende is, zal in de toekomst 3-fase de nieuwe norm worden.
Een slimme laadpaal is gekoppeld aan een app. Deze app geeft precies aan hoeveel stroom de auto nodig heeft, hoeveel je in huis verbruikt en eventueel hoeveel de zonnepanelen opwekken. Je geeft dan bijvoorbeeld via de …
Installatie- en grondkabels voor laadpalen. Voor de stroomkabels zijn er twee verschillende kabels die gebruikt worden. Wordt de kabel niet in de grond geplaatst, dan is een YMVK-kabel genoeg. De 5x4mm2 YMVK wordt gebruikt bij 3-fase (16A) …
Heb je een elektrische auto? Dan is het fijn om deze aan huis op te laden en ''s morgens met een volle accu op pad te gaan. Er komen wel wat praktische zaken bij kijken. Zo …
Overweeg in dat geval eens je elektrische auto te combineren met zonnepanelen op het dak en een laadpaal aan huis. Het stelt je in staat de auto op zeer voordelige wijze van brandstof te voorzien. Door voor een laadpaal met een autorisatiemechanisme te kiezen, voorkom je dat anderen de door jou opgewekte groene …
Om in aanmerking te komen voor de MIA regeling (G3721) moet het gaan om een zogenaamde "slimme laadpaal" en aan de volgende voorwaarden voldoen: Minimaal 22 kW vermogen; De laadpaal moet op het eigen bedrijfsterrein geplaatst zijn. De laadpaal moet voor eigen gebruik zijn. Het doel is om met de laadpaal voertuigen op te laden uit de ...
Je elektrische auto is een grote batterij. Die kun je opladen via de laadpaal thuis, of openbaar. De stroom kan echter ook andersom: terug naar het netwerk. Dat is thuis natuurlijk...
Een van de belangrijkste: waar laad je je elektrische paardenkracht? In dit blogartikel bespreken we de voordelen van het installeren van een laadpaal aan huis, met speciale aandacht voor de combinatie met zonnepanelen. De voordelen van een laadpaal thuis. Een eigen laadpaal biedt veel voordelen ten opzichte van laden bij openbare laadpalen: 1.
Je stemt het vermogen van je laadpaal best af op dat van je elektrische wagen. Daarnaast is ook de elektriciteitsaansluiting in je woning belangrijk. In dit artikel lees je over het vermogen van een laadpaal, hoeveel zo''n installatie kost, waar …
De meeste elektrische wagens laden tegenwoordig op maximaal 11 kW (AC, driefasig 16 A). Een laadpaal van 11 kW is daarvoor geschikt. Uit budgetoverwegingen zou je klant ook voor een laadpaal met een minder hoog vermogen kunnen kiezen, maar die is mogelijk niet geschikt voor de toekomstige elektrische wagens met hogere accuvermogens.
Wat is een laadpaal? Met een laadpaal kun je je elektrische auto opladen. De laadpaal bevat een gleuf met een stopcontact. Daarin kun je je autostekker stoppen, zodat er stroom richting de auto-accu kan worden geleverd. Laadpalen zie je veel op openbare locaties, zoals in de buurt van winkels, of bij kantoren.
Hoeveel verschil een laadpaal maakt als het om de laadtijd gaat, bereken je met de volgende formule: Vermogen accu / laadsnelheid = laadtijd. In het voorbeeld hieronder zie je de laadtijd met een accu van 75 kWh, zoals een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor: 3-fasen 16A (11 kW): 75 kWh / 11 kW = 6 uur en 49 minuten
Maar er kleven ook nadelen aan een laadpaal met vaste kabel. Een belangrijk nadeel is dat vaste kabels sneller slijten dan losse kabels. Dit komt door regen, zonlicht en temperatuurschommelingen. ... De stroomkabel verbindt de laadpaal met de elektrische infrastructuur van je huis. Zelfs als je momenteel een 1 fase (230V) stroomaansluiting hebt ...
Laatste halte voordat we echt beginnen met het uitkiezen van de juiste laadpaal. Want welke auto wil je met deze laadpaal opladen? Op zoek naar een speciale BMW laadpaal voor een i3, of juist een Volvo laadpaal voor je XC40? Rij je …
Bidirectionele laadpaal: prijs. Bidirectionele laadpalen zijn duurder dan normale laadpalen. Zo kan je uitgaan van € 5.000 à 6.000 (excl. btw, incl. plaatsing) voor het laadpunt én de installatie. De precieze prijs is afhankelijk van het …
Verbind het voertuig met de laadpaal. Dat doe je met de laadkabel. Vaak zit die vast aan de laadpaal. ... Hoeveel de vermindering bedraagt, is sinds 2021 gedaald. Aanvankelijk genoot je een vermindering van 40 procent. In 2024 …
Hoewel alle moderne mobiele laders uitgerust zijn met een ICCB (In Cable Control Box: het bakje dat in de laadkabel verwerkt zit, en voor stroomregeling en beveiliging tegen oververhitting zorgt), zijn de meeste huishoudelijke …
Zonnepanelen en laadpaal laten installeren. Heel tevreden over het gehele proces van advies t/m installeren. Kwamen er snel uit qua prijs, ook nadat er wat meerwerk was bij installeren laadpaal. Zeer goede communicatie tijdens het gehele proces. Vriendelijke monteurs die samen met de klant de wensen doorspreken.
De data van jouw laadpaal altijd veilig en beschermd. Of je nu thuis of op kantoor een laadpaal installeert, het is essentieel te weten dat je gegevens en die van je gebruikers beschermd en veilig zijn. Smappee zorgt hiervoor met veilige, …
We starten met de keuze voor een wallbox of laadpaal. De wallbox is aan de muur bevestigd en een laadpaal staat op een paal. ... De meeste elektrische auto''s zijn voorzien van een Type 2 stekker (ook wel Mennekesaansluiting genoemd). Deze gebruik je voor zowel de thuislader als een openbare laadpaal. ... De kosten zijn sterk afhankelijk van ...
Stroom is ook goedkoper wanneer er veel aanbod is, of de vraag laag is. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt en de wind hard waait, en er dus veel zonne- en windenergie beschikbaar is. ... Dit zijn de ideale momenten om je auto op te laden met goedkope stroom. Met een slimme laadpaal laad je op de momenten dat je zonnepanelen stroom opwekken ...
Ook uw zonnepanelen zijn via een omvormer op de groepenkast aangesloten. Als u uw elektrische auto op de laadpaal koppelt op het moment dat er voldoende daglicht/zonlicht is, zal de opgewekte zonne-energie via de groepenkast …
Om gebruik te kunnen maken van de backofficefunctionaliteit, moet de laadpaal voorzien zijn van een UMTS-module. Je klant kan dan zelf een keuze maken uit verschillende backoffice-aanbieders. Er zijn ook laadpalen …
Wanneer je een elektrische auto aanschaft moet je deze wel kunnen opladen. Het is vaak het voordeligst een eigen laadpaal thuis te installeren, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid. Op deze pagina helpen we je op weg bij het vinden van …
Via de slimme laadpaal stel je in hoeveel lading er in de auto moet achterblijven zodat je de dag erna je geplande route kunt rijden. Nu komt die actieradius niet heel snel in gevaar. Een huishouden verbruikt immers niet zoveel stroom: gemiddeld zo''n 8 kWh per dag met zijn viertjes.
De overstap naar elektrisch rijden is een slimme zet, zeker als je zonnepanelen hebt en je je wagen kan opladen met groene energie. Daarnaast heb je minder uitstoot, en lagere brandstofkosten. Je vindt ondertussen al heel …
Gebruik een monitoring systeem: Met een goed monitoringsysteem kun je in realtime zien hoeveel energie je panelen opwekken. Zo kun je eventuele problemen, zoals een laag energieverbruik door schaduw of sneeuw, snel opmerken en aanpakken. Overweeg energieopslag: Tijdens de
De kosten van een bidirectionele laadpaal zijn als volgt opgebouwd: Aanschafprijs: De prijs van de bidirectionele laadpaal ligt in veel gevallen rond de € 6.000 of meer. Dit hangt af van de geavanceerde functies zoals de snelheid van het laden en ontladen, de integratiemogelijkheden met domotica, en andere technologische opties.