Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Een van de meest populaire methoden om zonne-energie op te slaan, is via batterijopslag. Dit proces omvat het gebruik van geavanceerde accutechnologieën om de …
Getijdencentrales halen energie uit de bewegingen van het water door eb en vloed. Bij trechtervormige inhammen in de zeekust stijgt het water bij vloed hoog genoeg om het op te vangen achter een dam. Bij eb laat men het water weer terugstromen naar zee. De kracht van die stroming drijft turbines aan die elektrische stroom opwekken.
Wil jij toch meer stroom van je zonnepanelen zelf gebruiken? Bijvoorbeeld om een terugleverheffing te vermijden of vanwege de positieve milieu-impact? Daar zijn gelukkig ook …
Dit betekent dat waterstof zich veel sneller van een lek in een leiding vandaan beweegt dan aardgas. Het gas hoopt zich niet op in de buurt van het lek en de opsporing wordt daardoor bemoeilijkt. In de praktijk is de veiligheid van het waterstofgas niet minder dan die van aardgas. Bij de verbranding van waterstof met zuurstof ontstaat zuiver water.
Er zijn twee belangrijke redenen om duurzame energie van de zomer voor de winter op te slaan. De eerste is dat de productie van zonne-energie hoger is in de zomer dan in de winter. De andere is dat de vraag naar energie, met name voor de verwarming van ruimtes, in de winter hoger is …
Met een thuisaccu kun je zelf opgewekte zonne-energie opslaan. Op lange termijn kan energieopslag belangrijk worden om zo steeds meer duurzame energie op te …
Waarom zelf elektriciteit opwekken? Zelf je stroom produceren betekent niet dat je altijd volledig in je energiebehoeften kan voorzien. Je produceert weliswaar volledig of gedeeltelijk de elektriciteit die je zelf verbruikt, …
Met deze speciale batterij is het mogelijk om energie op te slaan in huis. Stroom die niet meteen gebruikt wordt door uw apparaten wordt door een regelaar direct naar de batterij gestuurd. Wanneer u op een later moment geen stroom opwekt maar wel nodig heeft, zal de regelaar de stroom uit uw thuisbatterij halen.
Om zonne-energie op te slaan, is het raadzaam om uw fotovoltaïsche systeem te voorzien met een opslagbatterij. Met een zonnebatterij kunt u uw overtollige energie opslaan …
Energie opwekken: verschillende manieren. Energie opwekken gebeurt op verschillende manieren en met verschillende energiebronnen. We maken een onderscheid in duurzame energie opwekken en grijze of fossiele energie opwekken. Bij het opwekken van duurzame energie komt geen CO2 vrij, waardoor dit soort energieopwek niet bijdraagt aan …
Bij ZonnepanelenNU krijgen we vaak de vraag: "Hoe werkt een accu om zonne-energie op te slaan?"Dit is een belangrijke vraag voor iedereen die geïnteresseerd is in het optimaliseren van het gebruik van hun zonnepanelen.
Een andere manier om zonne-energie op te slaan is door de opgewekte elektriciteit om te zetten in warmte. Dat kan bijvoorbeeld wanneer je een all-electric warmtepomp hebt. Hierbij zit altijd een boiler. Deze zorgt niet alleen voor warm kraanwater maar is …
In dit blog gaan we dieper in op de opslag van zonne-energie, inclusief de voordelen, hoe het werkt en hoe het kan helpen. Wat zijn de voordelen van het opslaan van …
Daarnaast wordt er ook gebruikgemaakt van wind, biomassa, kolen, uranium en afval. De meeste bedrijven die energie opwekken, zijn in de handen van energiemaatschappijen. Zo hebben bijvoorbeeld Nuon, Essent, Eneco en E.on bedrijven door Nederland zitten waar de opwekking van elektriciteit op een van de eerder genoemde manier wordt gedaan. Ook ...
In plaats van de aarde te ontdoen van de koolwaterstoffen die onder de oppervlakte liggen, ontwikkelen wetenschappers, onderzoeksinstituten en bedrijven methoden waarmee we de kracht van de natuur op zo''n manier gebruiken dat we het niet wegnemen, maar juist benutten. Deze mindset is de sleutel tot het ontgrendelen van oneindige, groene energie.
Het potentieel van de zon is hiervoor groot genoeg, maar er stelt zich een gigantisch opslagprobleem. We beschikken nog over te weinig voordelige manieren om energie op te slaan. Batterijen zijn bijvoorbeeld nog te …
De ideale situatie is wanneer je een goed geïsoleerd huis hebt die alleen nog maar gebruik maakt van zelf opgewekte energie. Op deze pagina gaan we dieper in op wat energie is, welke energiebronnen er zijn, hoe je zelf energie kunt …
Daarnaast kan het ook financiële voordelen opleveren, zoals een vergoeding voor terugleveren van overtollige energie aan het elektriciteitsnet en de mogelijkheid om te profiteren van de salderingsregeling. Dit is een regeling waarbij de energieleverancier een vergoeding betaalt voor de energie die wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.
Het is vanzelfsprekend dat de zon nodig is om zonne-energie op te wekken. Maar ook als de zon niet direct op de panelen schijnt, door bijvoorbeeld een groep wolken, dan zorgt de zon nog steeds voor genoeg energie om stroom op te wekken. Zo''n 60% van je opbrengst komt zelfs voort uit indirect zonlicht.
Een fotovoltaïsch systeem in combinatie met thuisbatterijen biedt dus meer onafhankelijkheid en kan leiden tot besparingen op de elektriciteitsrekening. Bij het combineren van een fotovoltaïsch systeem met thuisbatterijen is het …
Hoe werkt zonne-energie? De zon straalt eindeloos veel zonne-energie naar de aarde. Zodra deze zonnestralen ergens ''landen'', kan deze energie omgezet worden in elektriciteit. …
De meest gebruikte methode op dit moment is de opwekking van elektriciteit uit zonne-energie. Die elektriciteit heet dan fotovoltaïsche zonne-energie of zonnestroom. De fotocellen of …
De as van de turbine zit onder water en ziet eruit als een scheepsschroef. Die as gaat draaien door de stroming van het water en doordat die is gekoppeld aan een generator, wekt de as elektriciteit op als die draait. Aardwarmte en bodemwarmte. Ook warmte uit de aardbodem en het bodemwater is een duurzame vorm van energie.
Ja, zonnepanelen werken nog steeds bij bewolkt weer - ze kunnen misschien minder stroom genereren, afhankelijk van de kwaliteit en efficiëntie van uw panelen. Heeft een bewolkte dag invloed op de opwekking van zonne-energie? Iedereen die op een bewolkte dag verbrand is door de zon, weet dat zonnestraling door wolken dringt.
Zo kun je met de stroom van je zonnepanelen je huishoudelijke apparaten van stroom voorzien. De energie die je niet gebruikt kun je opslaan of terugleveren aan het net. Lees op deze pagina meer over het opslaan van energie en …
Het kan nog duurder: bij gebruik van grondwater als bron liggen de kosten voor de pomp tussen de 30.000 en 40.000 euro. Een optie is de zogenaamde hybride hr warmtepomp (4.000 tot 7.000 euro incl. installatie). Deze zijn echter minder energiebesparend dan de andere pompen. Let op: bij de bovenstaande bedragen is er nog geen subsidie van ...
Werking van Windenergie-opwekking. Windenergie-opwekking is een van de meest populaire vormen van hernieuwbare energie. Het is een schone en duurzame manier om elektriciteit op te wekken zonder de uitstoot van schadelijke stoffen. Maar hoe werkt windenergie-opwekking eigenlijk? Het proces begint met de wind.
Bij zonne-energie ligt de uitstoot op 6 gram per kWh. Ter vergelijking met fossiele brandstoffen: Bij kolen ligt de uitstoot op 109 gram per kWh; Bij gas op 78 gram per kWh. Kortom, het bouwen van meer kerncentrales kan een (tijdelijke) oplossing zijn om minder afhankelijk te worden van olie, kolen en gas en zo de CO2-uitstoot op aarde te ...
Om optimaal gebruik te maken van een netkoppeling is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige zonnepanelen en een betrouwbaar netwerksysteem.Daarnaast is het raadzaam om advies in te winnen bij een professionele installateur om ervoor te zorgen dat het systeem voldoet aan de geldende normen en regelgeving.Het hebben van een netkoppeling …
PVSTAR is toegewijd aan het bevorderen van hernieuwbare energie en het bereiken van CO2-neutraliteit en biedt een reeks diensten aan om de stabiliteit op lange termijn van fotovoltaïsche systemen op daken te garanderen, in overeenstemming met de bedrijfsfilosofie van ''waarde creëren voor klanten''.
Dat de productie van zonnepanelen zo vervuilend zou zijn dat het niet zou opwegen tegen de winst van opgewekte energie en CO 2-besparing, is overigens een mythe, die Van Sark al veelvuldig onderuit haalde. "Het is kul", zegt Van …