Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Duurzaam opgewekte energie kan niet altijd op het traditionele energienet, daarom moeten we die energie opslaan. Deze verloren energie zouden we later juist heel goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in de wintermaanden als er tekorten zijn aan groene energie. Bijkomend voordeel is dat dit het oude vertrouwde netwerk kan ontlasten en stabiliseren.
Als een woning zonnepanelen, een oplaadpunt voor de elektrische auto en/of een warmtepomp krijgt, is het volgens Van Vugt belangrijk dat de eigenaar goed wordt geadviseerd. Een moderne groepenkast is …
Dit extra koude water wordt in de bodem geinfiltreerd om in de zomer te kunnen worden ingezet voor woning, gebouw- en / of proceskoeling. Zo is de cirkel weer rond. Voor woningen, gebouwen maar ook voor processen biedt bodemenergie dus de luxe om naast verwarming ook te koelen (gelijk aan airconditioning). Open WKO-systemen
Dennis van der Meij maakte lange tijd solar-opbrengstberekeningen voor particulieren, breidde dat uit met engineering voor de zakelijke markt en bekwaamde zich in de kunst van het kennis delen. Wat …
Thermische opslag: sla je warmte op. Naast bewuster energie verbruiken, kun je er ook voor kiezen om je opgewekte energie op te slaan. Met een elektrische batterij, bijvoorbeeld, bewaar je je eigen energie en gebruik je die wanneer jij dat wil.Ook zo kun je de afschaffing van de terugdraaiende teller compenseren.
Met het natuurkundeboek in de hand zoeken ingenieurs naar manieren om oude concepten nieuw leven in te blazen. NEMO Kennislink bekijkt drie alternatieven en mogelijk kansrijke vervangers voor fossiele brandstoffen. 1 – Waterstof. Waterstof is vooral bekend als grondstof en als brandbaar gas, maar het kan ook gebruikt worden voor energieopslag.
De soorten energieopslag kunnen grof worden verdeeld onder elektriciteitsopslag (elektrisch, elektrochemisch en mechanisch), moleculenopslag en warmteopslag. Bij het opslaan van …
De nieuwe Energiewet, die de bestaande en oude elektriciteit- en gaswetgeving gaat vervangen, is vandaag met brede steun aangenomen door de Tweede Kamer. Met de nieuwe regelgeving worden energieconsumenten beter beschermd, komen er meer mogelijkheden om het volle stroomnet flexibel te gebruiken en wordt het veilig uitwisselen van …
Energieopslag op het net. Hoewel de ijzer-luchtbatterij ongeschikt is voor elektrische voertuigen door de langzame laad- en herlaadcyclus, is zij perfect voor energieopslag op het net. De batterij blinkt uit in energieopslag op lange termijn en kan meer dan drie MW uitgangscapaciteit per hectare leveren. Ze kunnen echter geen pieken in de vraag ...
In 2016 werd een groot Europees onderzoeksproject voor de warmtebatterij afgerond. De vakpers pikte het concept op als een ''unieke, verliesvrije batterij voor seizoensopslag''. In 2019 beschreef het Algemeen Dagblad de vinding uit Eindhoven als een ''superbatterij''. In 2020 was het een ''belofte'' voor de energietransitie.
het stimuleren én reguleren van bodemenergie. De AMvB past de regels voor open systemen aan en introduceert regels voor gesloten systemen. Het is de bedoeling dat de temperatuur in de ondergrond daarbij niet hoger wordt dan 25 °C voor open systemen en dat er in de loop der jaren geen warmte-overschot in de ondergrond ontstaat.
Om te kunnen genieten van de verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen van 15,5% (aanslagjaar 2025) moeten deze investeringen opgenomen zijn in een bepaalde categorie, vermeld op een lijst. Investeringen in zonnepanelen (met of zonder opslagbatterij) kan je terugvinden in categorie 11 ''Gebruik van hernieuwbare …
Voor de samenvoeging met de energiebelasting werden de ODE-tarieven jaarlijks vastgesteld. De laatste tarieven voor 2022 waren als volgt (per kWh of per m³ gas): Opslag duurzame energie voor gas . beweeg de tabel van links naar rechts ODE gas 2021 2022 Vanaf 2023; 0 – 170.000 m³ en blokverwarming:
Honderdduizenden woningen in Nederland hebben een verouderde meterkast. De ouderwetse elektrische stoppenkasten met zekeringen moeten plaats maken voor moderne groepenkasten met automatische …
Een revolutionaire zandbatterij voor maandenlange energieopslag? Ontdek hoe dit de beperkingen van traditionele thuisbatterijen kan overstijgen. Lees snel verder.
Honderdduizenden woningen in Nederland hebben een ouderwetse elektrische stoppenkast met porseleinen zekeringen. Volgens Techniek Nederland zijn die ongeschikt als de woning bijvoorbeeld wordt …
Hoewel ''nieuwe'' batterijen te duur zijn voor opslag, zijn tweedehandsaccu''s uitermate geschikt. Change Inc. Energie. Oude autobatterij krijgt tweede leven als opslag voor zonne-energie. ... Als de oude batterijen 40 procent goedkoper waren dan de nieuwprijs vormen ze een betrouwbare, winstgevende investering, aldus het onderzoek. ...
De CAES van Huntorf werkt sinds 1978.. Een andere energieopslagtechniek CAES is het gebruik van dalurenelektriciteit om lucht te comprimeren, die wordt meestal opgeslagen in een oude mijn of een andere soortgelijke geologische structuur. Wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is, gaat de gecomprimeerde lucht samen met aardgas naar een gasturbine om elektriciteit op te …
Het opslaan van energie zorgt voor flexibiliteit en is hard nodig. Zo wordt voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. Er zijn verschillende manieren van grootschalige energieopslag, zoals energieopslag in …
Voor de elektriciteit die u levert krijgt u dus precies dezelfde prijs per kWh als voor de elektriciteit die u afneemt. Dat lijkt een sympathiek gebaar van uw energie-provider, maar in werkelijkheid is het een subsidie van de overheid die de salderingsregeling mogelijk maakt. Het kabinet is van plan die regeling per januari 2027 te beëindigen.
Oude boorplatformen en infrastructuur gasproductie in Noordzee zijn zeer geschikt voor ombouwen tot grootschalige groene waterstofopslag (en -productie) op basis van windenergie. Kan gebruik maken …
Energieopslag, onmisbare component van een duurzame energievoorziening. Energieopslag- en distributietechnieken worden gebruikt om vraag en aanbod van elektriciteit of warmte in een klein- of grootschalig netwerk te balanceren.
Door de toename van elektrische apparaten in huis en zaken als bv. zonnepanelen, koken op inductie, laadpalen en energieopslag met accu''s, is de oude stoppenkast nooit bedoeld voor de tijd waarin we nu leven met de …
Ook energieopslag met thuisbatterijen is in combinatie met een gedateerde installatie niet mogelijk. Bovendien kunnen de stoppenkasten brandgevaar opleveren. Verouderde installaties zijn vooral te vinden in oude …
Opslagsystemen voor zonnewarmteZonne-energie systemen kunnen gesplitst worden in systemen die zonne-energie omzetten in elektriciteit en systemen die. Navigatie Menu. Special products ... Thermische energieopslag systemen. Meer. Bodemenergie en aardwarmte; Introductie bodemenergie
Thermische energieopslag. Voor informatie over thermische energie-opslag ga naar Opslagsystemen voor zonnewarmte (DGEM). Energieopslag in vliegwielen. Mechanische traagheid is de basis van de opslagmethode FES (Flywheel …
Stel, je bent je aan het oriënteren op een batterij voor energieopslag. Welke batterij moet je dan kiezen? De ene batterij is de andere niet. Een van de belangrijke afwegingen die je moet maken, heeft te maken met de capaciteit en het vermogen van de batterij. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een ...
Geschikt voor 3 Fase huisaansluiting; Met loadbalancing tussen fasen; Brandveilige LFP batterij; Doorgaans binnen 3 weken geleverd; Na 15 jaar kunnen de losse cellen in de batterij eenvoudig worden vervangen voor ongeveer 10% van de installatiekosten. De gehele batterij kan dan weer 15 jaar vooruit. De vervangen oude cellen worden gerecycled.
Collectieve technieken voor minder milieubelasting. Er zijn ook grootschalige, collectieve technieken voor energieopslag. Denk bijvoorbeeld aan woonwijken die met een buurtbatterij zonnestroom ''slim'' opslaan en verbruiken. Milieu …
De kosten voor een thuisbatterij verschillen per model. De batterijen zijn in verschillende formaten te verkrijgen, van klein tot groot. Dit verschilt van 3 kWh tot 20 kWh aan opslagvermogen. Je kunt soms batterijen ook aan elkaar koppelen. Dan kun je de opslag steeds groter maken. De prijs per kWh opslagvermogen ligt tussen de €650,- en €1 ...