Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Waterstof is een schone brandstof en een energiedrager. Bij de verbranding komt alleen water vrij, en geen schadelijke stoffen zoals CO2. Waterstof gaat een grote rol spelen in de energietransitie.Het kan helpen om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en minder broeikasgassen uit te stoten.
Je wekt zelf energie op en wil minder afhankelijk zijn van het net? Kleine stroomonderbrekingen hebben grote gevolgen op je werking en je wil je hiertegen beschermen? Door te kiezen voor energieopslag vang je de schommelingen in …
Wat is een waterstof thuisbatterij? Een waterstof thuisbatterij vertegenwoordigt een opwindende innovatie op het gebied van energieopslag ze geavanceerde systemen maken gebruik van waterstofgas om energie op te slaan en deze op een later tijdstip beschikbaar te stellen aan zowel huishoudens als kantoren.. De werking van deze batterijen is gebaseerd op het principe van …
Zelf opgewekte energie opslaan? Dat doe je ondergronds met behulp van een vliegwiel accu of andere energieopslagtechnieken. Gratis adviesgesprek
MCH is vloeibaar bij kamertemperatuur, net als olie. Daardoor kun je het veel makkelijk transporteren met olietankers, vrachtwagens of pijpleidingen dan waterstofgas. Dat neemt namelijk veel ruimte in, en om het compact te …
Waterstofproductie: hoe werkt dat? Waterstof wordt op verschillende manieren geproduceerd. De kleuren groen, blauw, bruin en grijs worden vaak gebruikt om de bron en productiemethode aan te duiden.
Schone energie voor de toekomst "Een waterstofkrachtbron in elk huis" is de futuristische visie van Horizon Fuel Cell Technologies. Deze week onthult het bedrijf de mogelijk grootste doorbraak tot nu toe: een kleinschalige waterstofopslag voor thuis die dienst kan doen als ''tankstation''. Hiermee kon wel eens het begin worden ingeluid van een …
Ook Gasunie realiseert een waterstofnetwerk. Naar verwachting bestaat 85 procent van dit leidingennetwerk uit hergebruikte aardgasleidingen. Hierdoor kunnen de kosten fors worden gereduceerd. Netbeheer Nederland is bij veel onderzoek naar transport van waterstof in buisleidingen betrokken om te zorgen dat de waterstofeconomie van start gaat.
Waterstof kan ook het propaangas vervangen waarmee akkerbouwers hun producten, zoals aardappelen, uien en wortels, drogen. En het kan worden gebruikt als schone brandstof voor trekkers, vorkheftrucks en transportvrachtwagens. De gangbare brandstof voor dit soort machines en voertuigen is diesel.
"Opslag is dan noodzakelijk om energiezekerheid te bieden en pieken en dalen in het net te voorkomen. Bovendien is waterstof een oplossing daar waar elektrificatie niet mogelijk is en vormt het een belangrijke vervanging voor …
Energie Transitiefonds ondersteunt verschillende waterstofprojecten. Op 21 juni heeft de Belgische federale regering beslist steun toe te kennen aan 20 projectvoorstellen in het kader van de projectoproep van het Belgische federale Energie transitiefonds van …
Steeds vaker vervoeren we meer elektriciteit dan ons elektriciteitsnet aankan. Dat zorgt voor netcongestie (file op het elektriciteitsnet). Hierdoor kunnen bedrijven, nieuwbouw- en energieprojecten vaak geen extra elektriciteit afnemen of terugleveren. Bijvoorbeeld wanneer u uw bedrijf wilt starten, uitbreiden, verhuizen of verduurzamen. Bekijk wat u kunt doen: als …
Het aanbod van zonne- en windenergie is niet gelijk verdeeld over de aardbol, en er is geografische onbalans tussen het praktisch en economisch potentieel aan hernieuwbare energie en de behoefte aan deze energie. Net als nu met fossiele energiebronnen zal er naar verwachting straks dan ook behoefte zijn aan import van energie van zon en wind. Via elektriciteit is dit …
Net zoals bij alle brandstoffen, brengt het gebruik van waterstof risico''s met zich mee. Om die risico''s in te perken zijn verschillende veiligheidssystemen nodig. Een aantal van de risico''s van waterstof zijn: Waterstof is moeilijk waar te …
Uitbreiding van het net. Uitbreiden van de infrastructuur om de stijgende instroom van duurzame energie op te vangen en om te voldoen aan de stijgende transportbehoefte. Uitwisseling tussen landen. Een betere uitwisseling van elektriciteit tussen de Europese landen. Gemeenschappelijke elektriciteitsnetten en een Europese energiemarkt zorgen ...
Hoe kun je waterstof opslaan? We beginnen met het behandelen van de mogelijkheden van waterstof opslag. Na de productie van waterstof is het namelijk belangrijk dat waterstof veilig en efficiënt opgeslagen …
Perslucht in gasleidingen. Het Brits-Nederlandse Corre Energy en partner SemperPower kregen begin deze maand fiat voor de bouw van een 320 MW persluchtinstallatie bij Zuidwending (Veendam). De bouw start in …
Theodosis Beskas, 3e-jaars Electrical and Electronic Engineering met de specialisatie Industrial Power Systems, zegt dat het doel is om de juiste technologieën te …
Hogedrukwaterstoftank. Waterstofopslag beschrijft de methodologie om waterstofgas (H 2) op te slaan om daarna weer vrij te laten komen en te gebruiken.Hiervoor bestaan diverse methoden, zoals het gebruik van hoge drukken en zeer lage temperaturen (vloeibare waterstof) in waterstoftanks de industrie wordt nu veelal onder hoge druk opgeslagen.
Bij de energietransitie zal de (eventuele conversie en) opslag van elektriciteit, warmte en waterstof naar verwachting een grote rol gaan spelen, en vanwege de grote benodigde opslagcapaciteit zal het vaak gaan om …
Voor het slim aansluiten van elektrische auto''s op het net, waarbij je dubbel gebruik maakt van de batterij (voor rijden en ondersteuning van het net), is met de …
Thuis overtollige stroom opslaan in een waterstofbatterij is prima mogelijk. Maar goedkoop is het niet. Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling afgebouwd, waardoor je aan het net geleverde elektriciteit niet meer een-op-een kunt verrekenen met stroom die je …
Het belangrijkste probleem voor de waterstofeconomie is de opslag en het transport van waterstof. De energie-inhoud van waterstof per molecuul diwaterstof is erg laag in vergelijking met bijvoorbeeld propaan.Omdat het volume van een gas alleen bepaald wordt door het aantal moleculen en niet door de grootte of zwaarte van de moleculen (zie: druk) is de …
Wat is waterstofenergieopslag? Hoe werkt het opslaan van energie in waterstof? Wat zijn de toepassingen van waterstof? We beantwoorden al deze vragen.
Vloeibare batterij. Groene ammoniak wordt tot slot ook gezien als een vloeibare batterij voor groene energie. ''Ik merk dat ammoniak steeds meer wordt gezien als manier om waterstof op te slaan'', zegt Mulder, die betrokken …
In Nederland loopt onderzoek naar de opslag van waterstof in lege zoutcavernes (zie Waterstofopslag op zee, Verkenning energie-functionaliteit energie-eilanden …
Een van de oplossingen is waterstofenergieopslag. Elektriciteit, opgewekt via hernieuwbare bronnen, kan met elektrolyse worden omgezet in waterstof. Bij dit proces wordt een elektrische …
Net als dat we nu een aardgasnet en een elektriciteitsnet hebben. Daar ligt ook een rol voor de overheid om die infrastructuur te realiseren, om die mogelijk te maken. Nu hebben we in …
In de komende 10 jaar neemt het aantal windparken op zee toe tot een capaciteit van 11,5 gigawatt in 2030. Grootschalige opslag en transport van waterstof is daarvoor essentieel. De Noordzee is zeer geschikt om groene, volledig …
Net zoals in ons huidige systeem, met fossiele brandstoffen. De routekaart kijkt een stap vooruit in de energietransitie, waarbij een overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie gemaakt moet worden en er uiteindelijk het energiesysteem van de toekomst ontstaat.
"Opslag is dan noodzakelijk om energiezekerheid te bieden en pieken en dalen in het net te voorkomen. Bovendien is waterstof een oplossing daar waar elektrificatie niet …
Cryogene opslag. Bij cryogene energieopslag (Cryogenic Energy Storage / CES of Liquid Air Energy Storage / LAES) wordt omgevingslucht afgekoeld tot -195°C zodat deze vloeibaar wordt.Water (H²O en koolstofdioxide (CO²) zijn vooraf uit de lucht gehaald omdat deze anders zouden bevriezen.
De energie van zonnepanelen of windturbines tijdelijk opslaan, is niet altijd eenvoudig. Voor de korte termijn worden vaak batterijen gebruikt, maar waterstof wordt ook vaak als veelbelovend gezien.