Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Samenwerken met Afrikaanse landen. Namibië heeft potentie als exportland voor waterstof en ammoniak, omdat het veel ruimte heeft voor zonne- en windenergie en een diepzeehaven heeft. Reden voor Nederland en premier Mark Rutte om met een delegatie waaronder TNO-CEO Tjark Tjin-A-Tsoi af te reizen naar Namibië, Zuid-Afrika en Marokko.
Voor grootschalige waterstofopslag in gasvorm is het gebruik van hogedrukcilinders te prijzig en wordt het noodzakelijk om ondergrondse alternatieven te gebruiken. Bijvoorbeeld zoutgrotten, uitgeputte olievelden, …
Project HyPACT, onderzoek naar een efficiënt proces voor het kraken van groene ammoniak naar waterstof HyPACT. 2022-2025. Het project HyPACT (Hydrogen through Plasma Ammonia Cracking Technology) wordt ondersteund door het Belgische federale Energie transitiefonds (geselecteerd binnen de oproep van najaar 2021).
Waterstoftransport met behulp van ammoniak heeft diverse voordelen. Zo wordt ammoniak al een lange tijd in diverse industrieën gebruikt en zijn de infrastructuren voor ammoniaksynthese volop aanwezig. Ook kan ammoniak …
Ammoniak acht hij zeer geschikt voor de seizoensopslag van duurzame energie, batte-rijen alleen voor de opslag gedurende enkele dagen. Ammoniak maakt het volgens Laagland moge-lijk overschotten aan energie in Nederland op te slaan om later, bijvoorbeeld ''s winters, weer Nuon wil ''s zomers duurzame elektriciteit omzetten in ammoniak
Import van waterstof en doorvoer naar het achterland is al mogelijk: Pilot OCI-Röhm-duisport-haven Rotterdam. De pilot laat zien dat het transport van waterstof met lage CO 2-uitstoot naar het achterland vandaag al mogelijk is. In duisport arriveerde een binnenvaartschip met de waterstofdrager ammoniak, gemaakt van biogrondstoffen.
Om die enorme toename van ammoniakstoffen dus veilig van A naar B te brengen, stellen de onderzoekers dat de overheid nu keuzes moet gaan maken.
Waterstofopslag is een belangrijk onderwerp in de waterstofeconomie. Men zoekt vooral naar lichte, compacte componenten om waterstof in op te slaan, met het oog op draagbare of mobiele toepassingen. Vergelijk het hierbij met koolwaterstoffen die als brandstof worden opgeslagen in tanks en gasflessen.
Het kan namelijk worden verpakt als drager of verbinding in de vorm van ammoniak, methanol of in vloeibare vorm. De komende jaren worden deze ontwikkelingen onderzocht om tot de beste …
Het concept PGS 12 fase 1: Ammoniak - Opslag en verlading: nieuwbouw, is vanaf vandaag beschikbaar voor het indienen van commentaar. Als gevolg van de Nederlandse energietransitie, is de verwachting van de industrie dat de marktvraag naar ''Renewable Fuels of Non Biological Origin'' (RFNBO, 0-emissie energiebronnen) enorm toe gaat nemen.
Naast actief beleid gericht op de import van waterstof, wil het kabinet ook vraag en aanbod in Nederland stimuleren. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2030 ten minste 4 Gigawatt aan elektrolysecapaciteit (het proces om groene waterstof te maken) heeft. Daarbij streeft Nederland naar een elektrolysecapaciteit van 8 Gigawatt ...
Het laden en lossen van ammoniak (koud of warm) naar transportmiddelen (tankwagen, spoorwagons, zee- en binnenvaartschepen). Van 4 december 2023 tot 15 januari 2024 kan commentaar geleverd worden op dit …
Er zijn in Nederland namelijk een vastgesteld aantal routes waarover gevaarlijke stoffen, waar ammoniak onder valt, vervoerd mogen worden. Daarbij komt dat ook nog bepaalde vervoersvolumes per ...
Voorbeelden zijn: methanol, mierenzuur of ammoniak. Bij het weer terug omzetten van de chemicaliën in waterstof verlies je veel energie. Alleen voor industrieën die deze chemicaliën gebruiken, zal deze vorm van vervoer …
Waterstof is belangrijk voor de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie (energietransitie). In dit overzicht (infographic) leggen wij uit hoe we van elektriciteit uit wind en zon (hernieuwbare elektriciteit) waterstof maken. En brengen wij de ontwikkelingen van waterstof voor u in beeld. Waterstof is belangrijk voor de overgang van …
De plannen die nu voorliggen gaan over de opslag van ammoniak. De ammoniak zal ook getransporteerd worden. Transport van ammoniak is een verantwoordelijkheid van het ministerie. Omdat er veel vragen zijn over de ontwikkelingen rondom ammoniak, organiseert de Provincie nog een webinar op woensdag 12 juni 2024.
Wanneer waterstof in ammoniak wordt omgezet, kan het gemakkelijk over lange afstanden worden vervoerd. Met behulp van innovatieve technologie zal deze installatie het mogelijk maken ammoniak met een geoptimaliseerde koolstofvoetafdruk om te zetten in waterstof (H 2). Air Liquide zal met deze kraaktechnologie verder bijdragen aan de ontwikkeling ...
"Want er zijn in Nederland momenteel maar een paar chemiebedrijven met langdurige ervaring met grootschalige opslag van vloeibare koude ammoniak en de daarbij behorende (verladings)installaties. Door de betrokkenheid van de industrie is het draagvlak voor het zeer hoge veiligheidsniveau dat de PGS 12 nastreeft groot.
Namibië heeft potentie als exportland voor waterstof en ammoniak, omdat het veel ruimte heeft voor zonne- en windenergie en een diepzeehaven heeft. Reden voor Nederland en premier Mark Rutte om met …
De toekomst van waterstof in Nederland. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2030 ten minste 4 gigawatt aan elektrolysecapaciteit heeft. Dat betekent dat we in staat moeten zijn om een aanzienlijke hoeveelheid groene waterstof te produceren. Het streven is om deze capaciteit in 2032 te verhogen naar 8 gigawatt.
Waarschijnlijk gaat deze visie in het najaar van 2024 naar de Tweede Kamer. ... om zo waterstofdragers te maken. Dit zijn stoffen als bijvoorbeeld ammoniak en Liquid Organic Hydrogen Carriers (LOHC''s). Deze dragers zijn vooral handig voor transport en opslag: ze zijn namelijk makkelijker te vervoeren dan gasvormige waterstof, omdat ze minder ...