Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Leer over warmtekrachtkoppeling (WKK), zijn technologie, voordelen voor het milieu en verhoogde energie-efficiëntie.
In de komende 10 jaar neemt het aantal windparken op zee toe tot een capaciteit van 11,5 gigawatt in 2030. Grootschalige opslag en transport van waterstof is daarvoor essentieel. De Noordzee is zeer geschikt om groene, volledig …
205 werkende brandstofcelgeneratoren voor elektrische energie in 147 faciliteiten, goed voor een totaal van ongeveer 350 MW aan elektrische opwekkingscapaciteit. De grootste brandstofcel is de Bridgeport Fuel Cell, LLC in Connecticut (17 MW), terwijl andere een capaciteit van 0.1 MW hebben.
Vermindering van CO2-uitstoot: Doordat WKK-systemen energie efficiënter produceren, wordt de uitstoot van broeikasgassen, waaronder CO2, significant verminderd in vergelijking met …
3 · Energie opslaan kan met een thuisbatterij, een buurtbatterij en in sommige gevallen zijn elektrische auto''s al geschikt voor energieopslag. Zelf energie opslaan met een thuisbatterij. De energiemarkt verandert, het elektriciteitsnet loopt vol en de energieprijzen stijgen. Hierdoor groeit de behoefte om zelf energie op te slaan.
In de komende 10 jaar neemt het aantal windparken op zee toe tot een capaciteit van 11,5 gigawatt in 2030. Grootschalige opslag en transport van waterstof is daarvoor essentieel. De …
In deze context maakt warmtekrachtkoppeling het mogelijk om met één enkele energiebron zowel thermische als elektrische energie te produceren. Dit garandeert een efficiënte en veilige …
En tegen de tijd dat er weer behoefte is aan elektrische energie, kan de brandstofcel die uit de voorraad waterstof maken. Zie hier: waterstof als energieopslag; noem het een waterstofbatterij. (Tekst gaat verder onder …
De brandstofcel combineert de opgeslagen waterstof met zuurstof om elektrische energie op te wekken, met water als bijproduct. De elektriciteit kan worden gebruikt voor de voeding van een …
Waterstof (H2) speelt een steeds belangrijkere rol in de energietransitie, omdat het fossiele brandstoffen kan vervangen en kan dienen als langdurige opslagoplossing voor hernieuwbare …
Elektrolyse is de vorm van waterstof productie waarbij groene elektriciteit, van bijvoorbeeld wind- of zonneparken, reageert met gedestilleerd water. Hierbij komt waterstof en zuurstof vrij waarbij het waterstof gebruikt kan worden als energiebron. In dit artikel gaan we onderzoeken wat elektrolyse is, welke vormen er zijn en behandelen we verschillende factoren …
Het lijkt erop dat waterstof niet een realistisch alternatief is voor elektrische auto''s. Daar zijn een aantal redenen voor. De accu van een elektrische auto gaat efficiënter om met energie. Op waterstof kun je nu nog verder rijden, maar de ontwikkeling van batterijen gaat dit waarschijnlijk veranderen.
Waterstofenergieopslag. Een van de oplossingen waar naar gekeken wordt, is waterstofenergieopslag. Deze manier is veilig en stabiel, ook op de lange termijn. Waterstof kan worden gegenereerd wanneer het aanbod duurzame energie groter is dan de vraag, en worden gebruikt wanneer de vraag groter is dan het aanbod.
Elektrische stroom produceert waterstof door elektrolyse, en waterstof produceert elektrische stroom in een brandstofcel of als brandstof in een gasturbine. Dat besef van omkeerbare uitwisseling tussen energievormen heeft de netbeheerders TenneT (stroom) en Gasunie (gas) in elkaars armen gedreven, met een gezamenlijke toekomstvisie (4) tot gevolg.
De techniek waarmee Elestor zich in de strijd mengt, houdt het midden tussen de accu''s in elektrische auto''s en een brandstofcel op waterstof die bijvoorbeeld de Toyota Mirai aandrijft. "In een gewone accu is de opslagcapaciteit beperkt door het volume van de elektrochemische cel", zegt Kout. In de flowbatterij van Elestor dient die cel ...
Met behulp van elektrische lading wordt water dan omgezet in waterstof en zuurstof. Gebruik je voor waterstofproductie duurzaam opgewekte elektriciteit, zoals zonnestroom, dan produceer je groene waterstof zonder uitstoot. En dat is natuurlijk wat we willen. Hoe werkt het?
Waterstof (met als scheikundige afkorting H2) is een geurloos en kleurloos gas. Waterstof moet eerst gemaakt worden, voordat het gebruikt kan worden. Daarvoor is energie nodig. Waterstof neemt een deel van die energie op. Omdat het niet van nature voorkomt maar wel energie kan bevatten, noemen we het een energiedrager en geen energiebron.
Elektrische stroom produceert waterstof door elektrolyse, en waterstof produceert elektrische stroom in een brandstofcel of als brandstof in een gasturbine. Dat besef van omkeerbare …
Bij moleculenopslag van energie (in bijvoorbeeld waterstof, methaan of ammonia) heb je namelijk wel te maken met een groter conversieverlies, maar vanwege de grote hoeveelheden energie die kunnen worden opgeslagen voor een relatief gunstige prijs levert het een beter resultaat op dan elektrische opslag in batterijen.
Het opslaan en bewaren van overtollige zonnestroom, dat kennen we inmiddels wel. Zonnefabriek installeert al enige tijd opslag systemen van SMA in combinatie met lithium-ion batterijen van BYD, en nu ook met batterijen van SMA zelf deze batterijen kan het overschot aan zonnestroom dat niet onmiddellijk in huis wordt verbruikt, tijdelijk worden bewaard. ''s Avonds …
Zo kan men de volgende vormen energie gebruiken en verkrijgen: chemische, elektrochemische, elektrische, mechanische en thermische energie. Energieopslag kan overtollige energie opslaan van weersafhankelijke hernieuwbare bronnen, zoals zon-PV en wind, tot het nodig is – waardoor dus de integratie van aanvullende hernieuwbare energie in het systeem mogelijk wordt.
Vergelijk het verschil tussen het vermogen van batterij van een elektrische auto waardoor de topsnelheid wordt bepaald en de capaciteit van de batterij die bepalend is voor de actieradius. Er zijn een paar technische …
I n het project Fieldlab wordt geëxperimenteerd met kleinschalige opwekking van waterstof op (landbouw)bedrijven met behulp van zonne- en windenergie, geproduceerd op dezelfde locatie. In het project wordt ook de productie van waterstof op zee uit zonne- en windenergie gesimuleerd. Het ministerie van Economische Zaken financiert het vijfjarige project dat in de zomer 2020 …
Theodosis Beskas, 3e-jaars Electrical and Electronic Engineering met de specialisatie Industrial Power Systems, zegt dat het doel is om de juiste technologieën te …
Het is tijd om eens kritisch te kijken naar welke vorm van autorijden het meeste toekomstperspectief heeft. Want we zijn inmiddels wel gewend aan elektrische auto''s. En in Nederland zijn we ook echt op de goede weg met een prima infrastructuur voor elektrische auto''s. Maar we horen ook steeds vaker over waterstof als brandstof.
Het is een beetje het kip-en-ei probleem. In rapport "Nederland onafhankelijk van Russisch gas opties voor korte en lange termijn" dat TNO in opdracht van de 2e kamer heeft gemaakt, staat op pagina 26 dat er helemaal geen groen waterstof in …
Nederland wil in 2050 alleen nog duurzame energiebronnen gebruiken. Daarom stimuleert de overheid onder andere het gebruik van waterstof. Bijvoorbeeld via subsidies voor waterstofprojecten en waterstoftankstations.
Er wordt veel geld geïnvesteerd in elektrische auto''s terwijl er al enkele auto''s op waterstof worden aangeboden. In Nederland zijn er op dit moment vier laadstations voor waterstof. Ik krijg sterk de indruk dat er eerst …
Adsensys maakt groene waterstof betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Onze waterstof installaties bestaan onder andere uit een waterstof generator welke een innovatieve en schaalbare oplossing biedt voor diverse sectoren, …
Het kan de koppeling vormen tussen het elektrische en vloeibare of gasvormige deel van het energiesysteem en biedt daarmee uitzicht op een duurzaam energiesysteem dat in belangrijke mate kan worden gebaseerd op zon, wind en waterkracht. Bovendien is waterstof op veel manieren toepasbaar en biedt het de mogelijkheid om de energievraag en -aanbod ...
Wat is een warmtekrachtkoppeling? Een warmtekrachtkoppeling, afgekort een wkk, is een manier van gelijktijdig warmte en elektriciteit produceren door middel van een …
Wist je dat je met waterstofpanelen straks zelf thuis waterstof kunt maken? Onderzoekers van de Katholieke Universiteit uit Leuven hebben een zonnepaneel ontworpen dat zowel lucht als zonlicht opvangt, waardoor deze …
Er wordt veel gesproken over waterstof als alternatief voor brandstof- en elektrische auto''s. Maar wat is waterstof, hoe werkt het en wat zijn de uitdagingen?
3D printen 3D printer ACE Achterhoek Alliander Apollo 3D Arnhem biobased Bouwkunde circulair Civiele Techniek CleanTech Battle cmd coronacrisis coronatijd design Duurzaam duurzame energie Ecomarathon elektrisch elektrische auto Elektrotechniek energie energietransitie erfgoed Fontys Girlsday graafschap college IIME Informatica innovatie Liemers ...
Wat is een waterstof thuisbatterij? Een waterstof thuisbatterij vertegenwoordigt een opwindende innovatie op het gebied van energieopslag ze geavanceerde systemen maken gebruik van waterstofgas om energie op te slaan en deze op een later tijdstip beschikbaar te stellen aan zowel huishoudens als kantoren.. De werking van deze batterijen is gebaseerd op het principe van …