Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
De overheid neemt maatregelen om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarnaast kan verdere opwarming van de aarde beperkt worden door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Hiervoor zijn nationale en internationale doelen afgesproken. De Rijksoverheid heeft met allerlei partijen afspraken gemaakt over hoe …
De Meerjarige Missiegedreven Innovatie Programma''s (MMIP''s) van de Topsector Energie beschrijven de innovatieopgaven van deze klimaatdoelen en vormen de basis voor de inhoud …
Minister Jetten (Klimaat en Energie) stuurt de Tweede Kamer 4 rapporten over de toekomst van het energiesysteem. De minister ... Kamerstuk: Kamerbrief | 13-04-2023
Waterstof is goed te gebruiken als grondstof en als brandstof voor industrie en vervoer. CO₂ ... Op vrijdag 22 april 2022 informeren Gasunie en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de markt in een online sessie over de stand van zaken omtrent de opzet van de contracten, de politieke kaders en het consultatieproces. ...
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …
Er bestaat niet zoiets als één energiebeleid in België, er is meer dan één energiebeleid. Bij de Belgische gewestvorming en institutionele hervormingen in 1980 werden bevoegdheden van de federale staat overgedragen naar de gewesten, waaronder energie.
Nederland wil klimaatneutraal zijn in 2050. Iedereen in Nederland gebruikt dan alleen nog maar duurzame energie. Daarom werkt Nederland aan een plan voor een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 …
Met die vooruitblik als basis, presenteerde minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten op 3 juli 2023 het concept van het Nationaal plan energiesysteem en Programma …
Het ministerie van Economische Zaken werkt samen met zijn partners aan een innovatief én ondernemend Nederland en een sterke, weerbare economie, die iedereen kansen biedt. Ondernemers en bedrijven moeten kunnen rekenen op een stabiel en voorspelbaar ondernemersklimaat. We zoeken daarbij steeds de beste balans tussen de belangen van …
* In Nederland 50% belasting, in het VK 6% ** In Nederland 12% belasting, in het VK 6% Bron: Eurostat, Energy, Transport and Environment Indicators, 2014 Edition Wat betreft het scheppen van economische kansen verschillen het Britse en Nederlandse beleid weinig van elkaar. De Britten investeren betrekkelijk weinig in energie R&D. Het Verenigd Koninkrijk heeft een met …
Er komt een nieuw ministerie. De nieuwe minister voor Klimaat en Groene Groei - Sophie Hermans - die zich gaat richten op duurzame groei heeft het belang van samenwerking benadrukt om in Nederland vooruitgang te boeken met een industrie die duurzame oplossingen gaat bieden voor aanpak van de klimaatuitdagingen.
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zal samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) binnenkort een langetermijnvisie voor …
De uitbreiding van energie-infrastructuur is noodzakelijk voor het verminderen van de stikstofuitstoot door de industrie. Nieuw onderzoek laat zien dat de uitstoot van stikstof door de aanleg van die infrastructuur soms al binnen één jaar wordt ''terugverdiend'' door verduurzaming van de industrie. De komende jaren moet door het hele land de energie …
Denk aan infrastructuur die nodig is om de industrie en het transport van waterstof te voorzien. Ook hier geldt weer dat regelgeving niet zozeer is gericht op het stimuleren van waterstof als zodanig maar als middel om de uitstoot van broeikasgassen tussen nu en 2030 met tenminste 55 procent te verminderen. " Indirect broeikasgaseffect waterstof
Inleiding Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) staat voor een duurzaam en ondernemend Nederland. ... De urgentie van versnelde transformatie en digitalisering van de industrie is groter door de coronacrisis. ... De ambitie van de EU en Nederland om op 1 januari 2021 een nieuw partnerschap met het Verenigd Koninkrijk in werking ...
Voor moleculenopslag (o.a. gas en waterstof) zal EZK onder meer met IenW op korte termijn een langetermijnvisie voor gasopslagen opstellen, beleid maken voor nieuwe …
De doelstelling bij artikel 4 is om in het kader van het klimaatbeleid in internationaal verband bij te dragen aan het realiseren van de doelen van de klimaatovereenkomst van Parijs en, in Europees verband, het realiseren van een netto-reductie van broeikasgassen in 2030 van ten minste 55% ten opzichte van 1990 en klimaatneutraliteit in 2050.
Werken aan een toekomstbestendig landelijk gebied De Nederlandse natuur is er slecht aan toe. Steeds meer soorten planten en dieren verdwijnen en de waterkwaliteit gaat achteruit. Ook de gevolgen van klimaatverandering zijn zichtbaar. Om Nederland ook in de toekomst gezond en leefbaar te houden, is er een omslag nodig op het gebied van natuur, water, bodem, stikstof en …
Met dit pakket doet het kabinet recht aan de urgente klimaatopgave, gegeven haar demissionaire status. Bijna het volledige bedrag zal aanvankelijk worden gereserveerd op de Aanvullende …
Welkom bij de 10e editie van Energieopslag- & Distributie! In maart 2025 gaan we verder in het gesprek over geavanceerde energieopslagoplossingen en de cruciale rol van netintegratie in het ondersteunen van een groene energietoekomst.
De regels voor online bescherming van consumenten worden aangescherpt, wijziging van de lijst van duurzame investeringen die in aanmerking komen voor de energie-investeringsaftrek en de jaarlijkse vaststelling van de bedragen voor coöperatieve energieopwekking. Dit zijn een aantal van de belangrijkste veranderingen van regels en wetten …
Het opwekken, verspreiden en gebruiken van hernieuwbare (duurzame) energie draagt bij aan het streven om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat we de uitstoot van broeikasgassen, met name CO2, verminderen naar nul. Het opwekken, verspreiden en gebruiken van hernieuwbare (duurzame) energie draagt bij aan het streven om in 2050 klimaatneutraal te …
Eind 2024 maken we hierover afspraken met partijen en leggen die vast in een nieuw convenant. ... de industrie en het reduceren van geneesmiddelenresiduen, als onderdeel van de brede, bestaande aanpak voor water. ... De verdere budgettaire verwerking van de taakstelling op de middelen voor de SDE++ wordt in de begroting van het ministerie van ...
Om te komen tot een klimaatneutraal energiesysteem en een duurzame industrie hebben Nederland en Europa grote waterstofambities. Die ambities vragen volgens ministers Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) en Rob Jetten (Klimaat en Energie) om voortvarend beleid, gericht op zowel de aanbod- als de vraagkant van waterstof. …
De nieuwe Energiewet, die de bestaande en oude elektriciteit- en gaswetgeving gaat vervangen, is vandaag met brede steun aangenomen door de Tweede Kamer. Met de nieuwe regelgeving worden energieconsumenten beter beschermd, komen er meer mogelijkheden om het volle stroomnet flexibel te gebruiken en wordt het veilig uitwisselen van …
Breder perspectief op beprijzing. Breder perspectief op beprijzing belangrijk bij analyseren fossiele subsidieregelingen. Het is belangrijk om het overzicht van fossiele subsidies in een bredere context van CO 2-emissiebeprijzing te …
Gezant Ondergrondse Energieopslag, Ministerie van Klimaat en Groene Groei. Hans-Peter Oskam. Directeur Beleid & Energietransitie, Netbeheer Nederland. Yolande Verbeek. ... downloaden van de app kan vanaf een week voor de start en beleef het Energieopslagevent op een geheel nieuw niveau! TERUGBLIK VAN HET ENERGIEOPSLAG EVENT 2023.
Klimaatakkoord – Coalitieakkoord Het Klimaatakkoord van 2019 verbindt Nederland aan het uitfaseren van broeikasgasuitstoot en het beperken van de temperatuurstijging. Energie-Nederland ondersteunt deze doelen en vraagt om duidelijk en stabiel beleid voor versnelling. Klimaatwet De Klimaatwet in Nederland bevat beleidsinstrumenten zoals het Klimaatplan, de …
Op 12 mei 2023 heeft de Vlaamse Regering een nieuw Vlaams Energie- en Klimaatplan (VEKP) goedgekeurd. Het gaat om een update van het initiële VEKP dat in 2019 werd goedgekeurd. Met dit plan worden de inspanningen in de …
In het najaar van 2020 startte het ministerie van EZK een nieuw programma op: Opwek Energie op Rijksvastgoed (OER). Dit programma is een vervolg op het pilotprogramma Hernieuwbare energie op rijksgrond. Bij OER zijn de volgende partijen betrokken: de ministeries van IenW, LNV, BZK en Defensie, RWS, ProRail, Rijksvastgoedbedrijf en ...
Grootschalige batterijen kunnen een rol spelen bij het voorkomen of oplossen van netcongestie. Daarbij is het belangrijk onderscheid te maken tussen de rol van batterijen bij opwekcongestie en afnamecongestie. Bij invoedingscongestie kunnen batterijen een rol spelen door elektriciteit op te slaan op een moment van veel aanbod en deze op een later moment te …
– Het bieden van mogelijkheden aan, en het faciliteren van, lokale duurzame energie-initiatieven; – Het coördineren van het energiebesparingsbeleid via de verschillende vakministers en het …
Nederland en België hebben vandaag in Antwerpen tijdens het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een akkoord getekend om meer te gaan samenwerken op het gebied van transport en opslag van CO2. Beide landen willen de industrie verduurzamen door grensoverschrijdend transport van CO2 tussen havens en industrie …
Drie vormen van energieopslag. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van bijvoorbeeld gas en waterstof en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te …