Nieuwe regelgeving voor energieopslagconfiguratie van energiestations

Wetgeving zonne-energie

Deze wet zorgt onder meer voor het efficiënter verdelen van de netcapaciteit. Ook zorgt deze nieuwe Energiewet voor: vervanging van de huidige Gaswet en Elektriciteitswet 1998; invoering van de Europese regelgeving; invulling van de afspraken uit het Klimaatakkoord uit 2019. Zonnepanelen op bestaande daken verplichten

Wet

Als iets verbouwd moet worden of als een vergunning nodig is om een gebouw te verduurzamen is veel wet- en regelgeving van toepassing. Met de Omgevingswet zal dat per 1 januari 2022 meer gebundeld en vereenvoudigd worden, maar voorlopig en de komende jaren blijven verschillende instrumenten nog steeds van toepassing. ... Voor nieuwe ...

Nieuwe Europese wet

Nieuwe Europese wet- en regelgeving voor crowdfunding van kracht Sinds 10 november 2023 moeten alle aanbieders van crowdfundingdiensten in Nederland over een ECSPR-vergunning beschikken. …

Overgangsbepalingen energiebeleid voor (niet) energie …

Met het in werking treden van de nieuwe (versterkte) regelgeving voor ondernemingen vanaf 23/12/2022, kan er onduidelijkheid bestaan aan welke bepalingen uw vestiging van uw onderneming moet voldoen. Hieronder staan enkele situaties voor de ondernemingen die nu reeds voldoen aan de huidige regelgeving en vanaf 23/12/2022 onder de nieuwe ...

Wetswijziging: Reservecapaciteit gebruiken voor energie-opwek

De regelgeving rondom reservecapaciteit van het hoogspanningsnet is gewijzigd. Op 1 januari 2021 is er nieuwe wetgeving (Algemene Maatregel van Bestuur) ingegaan. Vanaf deze datum mogen netbeheerders de reservecapaciteit ook gebruiken voor het transport van duurzame energie.

Energiebesparingsplicht aanpak en oplossingen van ABB

Ondernemingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas per jaar gebruiken zijn verplicht over hun energiebesparende maatregelen te rapporteren. Voor …

Navigeren in de nieuwe Energiewet: begrijpen van de

De discussie rond de nieuwe Energiewet belicht het belang van heldere definities en regelgeving voor energie-uitwisseling, waaronder energie delen en peer-to-peer handel. Hoewel energie delen momenteel nog niet mogelijk is en niet is opgenomen in het wetsvoorstel voor de nieuwe Energiewet, zal het in de toekomst nog wel worden …

Rijksoverheid stimuleert duurzame energie

De ontwikkeling van nieuwe technieken versterkt de internationale concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven. Alle investeringen in duurzame energie en energiebesparing leveren nieuwe banen op. Daarom ondersteunt de overheid ondernemers bij de ontwikkeling van nieuwe technieken voor duurzame energie, zoals elektrisch rijden, energieneutraal bouwen en slimme …

Nieuwe regelgeving brandveiligheid: geen scootmobielen en …

Het is van belang voor zowel bewoners als corporaties om op de hoogte te zijn van deze wijzigingen. Aanpassingen in de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes kunnen vereist zijn en het is raadzaam om dit ruim voor de implementatiedatum van 1 januari te doen. ... Heb je vragen over de nieuwe regelgeving rondom brandveiligheid of wil je ...

(Vernieuw)bouw van stations

Door middel van een WKO-installatie (warmte koude opslag), zonnepanelen of groen gas. Ook onderzoeken we de mogelijkheden voor het nog meer inzetten van onze eigen gronden en gebouwen voor het opwekken van duurzame energie. Een mooi voorbeeld zijn de te bouwen windmolens op het opstelterrein voor treinen aan de nieuwe Hemweg in Amsterdam.

De Energiewet en de (juridische) gevolgen voor de energietransitie

Op 11 februari 2021 is de consultatie voor de nieuwe Energiewet gesloten. Met deze wet worden de huidige Gaswet en Elektriciteitswet 1998 omgezet in één integrale Energiewet. Bovendien strekt dit wetsvoorstel tot implementatie van het Europese ''Clean Energy Package'' (Richtlijn 2019/944 en Verordening 2019/943) en zijn wijzigingen opgenomen die voortvloeien uit het …

Brede steun voor nieuwe energiewet

Met de nieuwe regelgeving worden energieconsumenten beter beschermd, komen er meer mogelijkheden om het volle stroomnet flexibel te gebruiken en wordt het veilig …

Voldoet u aan de nieuwe regeling zwemwater?

Aan de hand van een risico-inventarisatie moet de zwembadexploitant aantoonbaar maken dat de wijze waarop het zwembad geëxploiteerd wordt, veilig is. De nieuwe wet biedt dus heel veel ruimte voor nieuwe innovaties. Monitoring waterkwaliteit In de nieuwe regelgeving zijn er dus veel meer vrijheden voor de exploitatie van de zweminrichting.

Nieuwe Energiewet wordt fundament van de energietransitie

De nieuwe Energiewet ligt voor aan de Eerste Kamer. Dit grote wetsvoorstel wijzigt onder meer energiemarkten, het beheer van de systemen, beheer en uitwisseling van …

Vanaf 2025 nieuwe regels voor oplaadpunten bij bedrijven

Om dat doel te bereiken worden nu al belangrijke stappen gezet. Eén van die stappen is het uitbreiden van de laadinfrastructuur voor elektrische auto''s. Vanaf 2025 wordt het voor veel bedrijven verplicht om laadpalen op hun terrein te hebben. Maar wat houdt deze nieuwe regelgeving precies in, en wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Omvormers moeten voldoen aan nieuwe eisen

Uiteraard staan alle omvormers die Zonnefabriek installeert, zowel van SMA als SolarEdge, en zowel de omvormers voor zonnepanelen als die voor batterijen, op de lijst. Deze verplichte registratie geldt overigens alleen voor nieuwe installaties; voor de bestaande Zonnefabriek installaties, van 12 jaar geleden tot nu, hoeft er niks te worden gedaan.

Wettelijke verplichtingen op het gebied van milieu en …

De Wet Milieubeheer bevat de belangrijkste regels voor overheden, bedrijven en burgers op het gebied van milieu. Daarnaast is er het Activiteitenbesluit Milieubeheer.Dit besluit verplicht jou als ondernemer tot: …

Adviesaanvraag inzake de 12e wijziging van de Aanwijzingen voor …

Advies over wijziging van de Aanwijzingen voor de regelgevingDe Afdeling advisering van de Raad van State heeft op 8 november 2023 het advies vastgesteld over het voorstel tot wijziging van de Aanwijzingen voor de regelgeving. Het advies is op 13 november 2023 gepubliceerd op de website van de Raad van State houd van het voorstelDe regering is …

Nieuwe arbowetgeving in 2024: de wijzigingen op een rij

In 2024 wordt op het gebied van arbo en milieu een bont palet aan nieuwe regelgeving voor ondernemingen van kracht. Ook laten eerdere wetswijzigingen hun invloed dit jaar gelden. Tenslotte liggen er meerdere voorstellen op tafel waarvan in 2024 zal blijken of ze daadwerkelijk in nieuwe regelgeving zullen worden omgezet.

Energiebeleid voor niet energie-intensieve ondernemingen

Regelgeving voor grote ondernemingen en kmo''s met een energiegebruik tussen de 0,05 en 0,1 PJ finaal . ... Deze SFO''s gelden als flankerend beleid bij de nieuwe versterkte wetgeving voor niet energie-intensieve ondernemingen. ... Een eerste oproep tot het indienen van aanvragen voor een SFO werd gehouden in 2023.

Handreiking energieopslag en netinpassing voor installateurs …

Van installateurs verwacht de markt steeds meer dat zij klanten kunnen adviseren over de netinpassing van zonnestroom-installaties in combinatie met optionele energieopslag. En ook …

Nieuwe regelgeving rond arbo en milieu. Wat staat ons in 2024

Komend jaar wordt op het gebied van arbo en milieu een bont palet aan nieuwe regelgeving voor ondernemingen van kracht. Ook laten eerdere wetswijzigingen hun invloed in 2024 gelden. Lees nu 2 maanden gratis

Energiewet.

Het wetsvoorstel heeft volgens de toelichting in feite drie functies. Beoogd wordt, ten eerste, de regelgeving voor de markt van elektriciteit en gas te moderniseren en te actualiseren, met als …

Consumenten en bedrijven beter beschermd met nieuwe …

De nieuwe Energiewet vervangt en moderniseert de huidige Gaswet en Elektriciteitswet 1998 en bepaalt de regels voor de veranderingen in de elektriciteits- en …

Nieuwe energie-infrastructuur is bepalend voor ruimtelijke …

Nederland staat voor grote investeringen in de energie-infrastructuur. De afgelopen maanden laten niet alleen onze afhankelijkheid van gas zien, maar ook dat betaalbare en betrouwbare energievoorzieningen van cruciaal belang zijn voor iedereen. Zonder een robuust energiesysteem stort de samenleving in elkaar. De stapsgewijze transformatie van een fossiel …

Nieuwe regelgeving voor de efficiëntieklasse van elektromotoren

De bestaande regelgeving wordt vanaf juli 2021 opgeheven en vervangen door aangescherpte voorschriften die gelden voor een breder gamma aan motoren. Daaropvolgend geldt er vanaf 2023 een strengere verordening waarin de nieuwe IEC-norm IE4 wordt geïntroduceerd. De nieuwe richtlijnen voor energie-efficiëntie zijn als volgt: