Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Ondergrondse Energieopslag in Nederland . 2030 – 2050. Technische evaluatie van vraag en aanbod. TNO Rapport 2021 R11125. Juni 2021. TNO PUBLIEK TNO PUBLIEK Princetonlaan 6 3584 CB Utrecht Postbus 80015 3508 TA Utrecht T +31 88 866 42 56 F +31 88 866 44 75 TNO-rapport
Nederland ondergaat een grote energietransitie, gedreven door overheidsdoelstellingen om in 2050 een netto-uitstoot van nul te bereiken. Deloitte''s Energy Transition Monitor geeft een uitgebreid beeld van de huidige voortgang van …
Brabant opnieuw de duurzaamste aanbesteder van Nederland. 05 nov 2024. Geef je oude smartphone een duurzaam tweede leven. 31 okt 2024. Advies: Hybride warmtepomp en isolatie voor Stad aan ''t Waterstof. 29 okt 2024. …
SemperPower is begonnen met de realisatie van haar tweede grootschalige energieopslagproject: Project Castor. Dit batterijsysteem heeft een vermogen van 30 megawatt en een capaciteit van 63 megawattuur. Bij …
Alles in 1. Voor het eerst is de informatie over de totale opwek van duurzame energie op één plek en realtime beschikbaar. Op de website Energieopwek is ieder moment van de dag te zien hoeveel energie er uit wind, zon en biogas in Nederland wordt opgewekt. Het platform is een initiatief van TenneT, Gasunie New Energy, Entrance, SER Energieakkoord en …
Amsterdam, 22 april 2024 – GIGA Storage gaat in het havengebied van Amsterdam een energieopslagproject – GIGA Giraffe - realiseren. Deze batterij wordt met 47 MWh even groot als de GIGA Buffalo batterij in Lelystad en de eerste 4-uurs batterij in Nederland.
Gemiddeld verbruik je zelf ongeveer 30 procent van de stroom die je zonnepanelen opwekken. De rest lever je aan het elektriciteitsnet. Dat komt doordat zonnepanelen veel stroom opwekken als de zon schijnt, terwijl je vooral veel verbruikt op andere momenten.
Er bestaan ook ideeën voor offshore pompcentrales voor de kust van Nederland en in België. Een voorbeeld is het plan van KEMA, Bureau Lievense en de Das Brothers uit 2006 genaamd IOPAC (Iinverse Offshore Pump Accumulation). Het ontwerp bestaat uit een ringdijk die een kunstmatig eiland vormt (energiedonut) met in het midden een valmeer van 6 ...
Wij zijn Energie Beheer Nederland. Energie Beheer Nederland is een publiek energiebedrijf. We investeren kennis, kunde en financiële slagkracht om samen sneller een duurzaam energiesysteem te bouwen. Onze activiteiten richten zich op drie kerngebieden: de gastransitie, de warmtetransitie en CO 2 opslag- en transportsystemen.
Energiebronnen zoals zon en wind zijn onderhevig aan fluctuaties waardoor ook de energieproductie per moment kan verschillen. Met name bij zonne-energie kunnen de verschillen groot zijn en van minuut tot minuut variëren tussen 10% en 90% van het vermogen.
Ondergrondse CO 2-opslag. Voor het opslaan van CO 2 worden in Nederland lege gasvelden onder de Noordzee gebruikt. De CO 2 wordt opgeslagen in de poriën van het zandsteen, waar zich voorheen het aardgas bevond. Het gas heeft miljoenen jaren onder hoge druk hermetisch afgesloten gezeten door de afsluitende gesteentelaag bovenop het reservoir (caprock) en de …
Project Castor, met een vermogen van 30 megawatt en een capaciteit van 63 megawattuur, zal bij ingebruikname in het voorjaar van 2023 het grootste batterijproject van …
In de huidige grotendeels fossiele energievoorziening beschikt Nederland over grote voorraden olie en gas als buffer voor onverwachte gebeurtenissen. Maar na 2030 komt een groot deel …
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …
Energieopslag: onmisbaar in een betrouwbaar energiesysteem. Energieopslag is onmisbaar in een betrouwbaar energiesysteem. Dat is nu al zo, maar omdat we in de toekomst meer gebruik gaan maken van energie uit duurzame bronnen als …
De komende tijd staan er diverse opslagprojecten klaar om te realiseren door heel Nederland. Versnellen energietransitie Het energienet van de toekomst. Wij helpen bedrijven, gemeenten en ook mensen thuis die interesse hebben in energieopslag en ontwikkeling van batterijen bij het zetten van de volgende stap. Een eigen batterij ...
Hoewel de verwachting is dat opslagtechnologieën een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de energietransitie naar een groenere economie, loopt de ontwikkeling en het gebruik van dergelijke technologieën in Nederland – zeker op netschaal – momenteel achter op die van andere landen (bijvoorbeeld een operationele capaciteit van 135 MWh in Nederland …
Vandaag wordt de Routekaart Energieopslag met de Tweede Kamer gedeeld met daarin de belangrijkste stappen om energieopslag in Nederland te vergroten. De opslag van energie …
In dit artikel richten we ons op elektriciteitsopslag op netschaal. We onderzoeken de marktontwikkeling in Nederland, hoe beleid en regelgeving deze ontwikkeling …
GIGA Storage ontwikkelt grootste energieopslagproject van Europa in België Amsterdam, 12 januari 2024 – GIGA Storage kondigt aan dat zij een 600 MW energieopslag project met een totale opslagcapaciteit van 2.400 MWh, genaamd Green Turtle, gaan ontwikkelen in Dilsen-Stokkem, België.
De Nederlandse overheid erkent het belang van energieopslag en heeft een aantal stappen ondernomen om de capaciteit van energieopslag in Nederland te vergroten. Een van deze stappen is de zogeheten Routekaart Energieopslag, die de belangrijkste acties beschrijft om energieopslag te bevorderen, zowel op korte als lange termijn.
Energy Storage NL is de inhoudelijke expert op het gebied van energieopslagen conversietechnologie. We bevorderen het bewustzijn en de kennis over de huidige en toekomstige rol voor energieopslag en -conversie in …
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
De grootschalige opslag van warmte en elektriciteit vergen wel innovatieve oplossingen. Elektriciteit is namelijk lastig in grote hoeveelheden op te slaan als er geen mogelijkheid is voor stuwmeren, zoals in Nederland. Een …
Grootste energieopslagsysteem van Nederland in de maak. De Nederlandse bedrijven Alfen en SemperPower werken aan het grootste energieopslagsysteem van ons land. De superbatterij komt in Vlissingen en …
SemperPower is begonnen met de realisatie van haar tweede grootschalige energieopslagproject: Project Castor. Dit batterijsysteem heeft een vermogen van 30 megawatt en een capaciteit van 63 megawattuur. Bij ingebruikname in het voorjaar van 2023 zal het het grootste batterijproject van Nederland zijn. Het batterijsysteem wordt gebouwd door leverings- …
We zijn verheugd om opnieuw een belangrijke mijlpaal bij SemperPower aan te kondigen. Vorige maand kondigden we de ingebruikname van Castor aan. Daarnaast, na de succesvolle installatie door energiespecialist …
Nederland heeft in 2019 het Nationaal Klimaatakkoord vastgesteld. Daarin speelt een duurzame energietransitie een belangrijke rol. Voor Twente wordt dit in de Regionale Energiestrategie (RES) uitgewerkt. Hierin streven partijen naar een klimaatneutraal Twente in 2050, en waar mogelijk naar energieneutraliteit.