Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Wat is opslag duurzame energie (ODE)? Opslag duurzame energie (ODE) is een heffing die je betaalt over je stroom- en gasverbruik. De overheid heeft deze heffing in 2013 ingevoerd om de productie van duurzame energie te …
Alfens stationaire energieopslagsysteem, TheBattery Elements, is een industrieel en modulair ontwerp voor energieopslagoplossingen vanaf 1 megawatt. DSG zal deze batterijen inzetten voor opslag en netdiensten zoals load shifting en diensten op de frequency containment reserve (fcr)-markt, oftewel de markt voor primair reservevermogen.
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg veelbelovende oplossingen, maar het duurt vaak jaren voordat er ergens een schop de grond in kan. De huidige regelgeving vertraagt een …
Steeds vaker vervoeren we meer elektriciteit dan ons elektriciteitsnet aankan. Dat zorgt voor netcongestie (file op het elektriciteitsnet). Hierdoor kunnen bedrijven, nieuwbouw- en energieprojecten vaak geen extra elektriciteit afnemen of terugleveren. Bijvoorbeeld wanneer u uw bedrijf wilt starten, uitbreiden, verhuizen of verduurzamen. Bekijk wat u kunt doen: als …
"Energieopslag middels batterijen nieuw verdienmodel voor agrariërs" Berry Looijen is technisch specialist bij Interpolis, hij bezoekt agrarische bedrijven en vertelt wat hij tegenkomt. "Je kunt energie leveren aan het net, maar vaak is de netcapaciteit beperkt voor de opgewekte hoeveelheden. Dan kun je energie opslaan.
Bij het opslaan van energie is het belangrijk dat er op grote schaal wordt gewerkt en dat er zo min mogelijk energie in het proces verloren gaat. Zo zorgt de opslag van elektriciteit in batterijen voor het minste conversieverlies, maar komt een chemische energieopslag, ook wel moleculenopslag, uiteindelijk toch beter uit de test.
Energieopslag in grote vermogens is nu ook beschikbaar voor tijdelijke projecten op wisselende locaties. Bredenoord lanceerde op het terrein van DNV GL onlangs de Big Battery Box: de eerste mobiele energieopslag voor grote vermogens. De installatie heeft een vermogen van 600 kWh en kan binnen een uur opladen en ontladen. Door de unieke, gepatenteerde …
Voor moleculenopslag (o.a. gas en waterstof) zal EZK onder meer met IenW op korte termijn een langetermijnvisie voor gasopslagen opstellen, beleid maken voor nieuwe vormen van ondergrondse energieopslag, verkennen hoe financiële zekerheid voor opslag in zoutcavernes kan worden gegarandeerd en een pilot ontwikkelen voor waterstofopslag in …
Hoewel de Europese Commissie nog geen specifieke doelstellingen heeft vastgesteld voor energieopslagmiddelen, hebben zij als onderdeel van de hervormingsplannen …
Energieopslag is een goede manier om je bedrijf klaar te maken voor een duurzame toekomst. Op zonnige dagen wordt duurzame energie opgewekt dankzij zonnepanelen en het overtollige energie komt in de opslag terecht. Dit kan op een later moment weer worden gebruikt op minder zonnige dagen. Samen met zonnepanelen zorgt een …
Blijf op de hoogte van de nieuwste subsidiekansen en de laatste ontwikkelingen in het subsidielandschap! Hier vindt u naast het laatste nieuws ook interessante kennisartikelen en opiniestukken geschreven door onze specialisten. Direct in uw mail ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Waarom energieopslag steeds belangrijker wordt. ... Het zou ook goed zijn voor het milieu als je jouw duurzame stroom kunt bewaren voor momenten dat de zon niet schijnt. Nu gebruik je dan regelmatig alsnog energie uit fossiele …
De interesse vanuit agrarisch ondernemers in energieopslag neemt toe. Dat zei Nick Waltmans van Full Power Support maandagavond 6 november tijdens het webinar ''Energieproductie en -opslag, wat levert het op?''. De huidige netcongestie ligt hieraan ten grondslag. Behalve voor accu''s is er ook veel interesse in zon op dak en windenergie.
Flexibiliteit is onmiddellijk beschikbaar bij de consument thuis, waar uitbreiding van netinfrastructuur tot 10 jaar kan duren. Het gepresenteerde plan schept geen duidelijkheid over het regelgevingskader voor energieopslag …
Stroom opslaan in de vorm van warm water dat op een later moment wordt gebruikt voor douche of verwarming, dat is een toepassing waar we het wel vaker over hebben gehad. Op momenten dat er ''teveel'' zonnestroom is kunnen we de warmtepomp of het verwarmingselement een tandje hoger zetten, en de geproduceerde warmte in een goed geïsoleerd boilervat bewaren.
Aan het begin van de nieuwe week staat er nog altijd 46 euro op de schermen in de gashandel. Diverse nieuwsberichten voeden de onrust, en laten de prijs stijgen. Ook …
2 · Nieuws en video''s over Duurzame energie. Betrouwbaar, gratis en snel op NU , de grootste nieuwssite van Nederland.
Voor het slim aansluiten van elektrische auto''s op het net, waarbij je dubbel gebruik maakt van de batterij (voor rijden en ondersteuning van het net), is met de …
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …
De nieuwe Energiewet, die de bestaande en oude elektriciteit- en gaswetgeving gaat vervangen, is vandaag met brede steun aangenomen door de Tweede Kamer. Met de nieuwe regelgeving worden energieconsumenten beter beschermd, komen er meer mogelijkheden om het volle stroomnet flexibel te gebruiken en wordt het veilig uitwisselen van …
De technologische ontwikkelingen op het gebied van thuisbatterijen blijven doorgaan, en de verwachting is dat deze apparaten alleen maar efficiënter en betaalbaarder zullen worden. Voor gezinnen die nadenken over hun toekomstige energiebehoeften, is het investeren in een thuisbatterij een stap in de goede richting.
Lees het laatste nieuws als eerste op de grootste nieuwssite van Nederland. Altijd betrouwbaar, actueel en gratis.
Nieuwe Oogst organiseert in samenwerking met GroenLeven, Windunie en Zonnepanelen op het dak een webinar over energie. In dit webinar op 6 november wordt stilgestaan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied …
Welkom in de wereld van energieopslag! In ons streven naar duurzaamheid is het kiezen van de juiste batterij van cruciaal belang voor het van stroom voorzien van huizen, bedrijven en steden. Ga met ons mee terwijl we verschillende batterijen voor energieopslag verkennen, waarbij we hun voor- en nadelen afwegen om de uiteindelijke keuze in dit …
De maatregelen zijn tijdelijk en uitzonderlijk. Ze zijn van toepassing van 1 december 2022 tot en met 31 december 2023. De streefcijfers voor het verminderen van het …
Het temperatuurbereik voor energieopslag varieert van 0 tot 2.400 graden Celsius, voor een duur die kan variëren van minuten tot maanden. ... Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws! Verzenden. ... Het tijdschrift bevat artikelen over de toekomst van de Nederlandse pv-markt, negatieve stroomprijzen, de strijd tegen dwangarbeid en ...
Energieopslag voor thuis is een revolutionaire oplossing waarmee huiseigenaren overtollige elektriciteit die is opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, kunnen opslaan voor later gebruik. Deze opgeslagen energie kan worden gebruikt wanneer de productie laag is of tijdens stroomuitval, waardoor een betrouwbare en continue …
Lees hier het recentste nieuws, achtergrond en analyses over Energie van onze bekroonde journalisten bij Het Nieuwsblad
Mede gezien het recente advies van Tennet dat batterijen een belangrijke spelen in het bewaken van de leveringszekerheid na 2030, is volgens de brancheorganisatie …
2 november 2023 ''Wereldmarkt voor integratoren energieopslag competitiever, consolidatie op komst'' De wereldwijde markt voor integrators van battery energy storage systems (bess) is in 2022 steeds competitiever geworden, waarbij de top 5 van wereldwijde systeemintegrators een marktaandeel heeft van 62 procent.
Voor dit verschil betaal je ook: hoe meer cycli, des te duurder de batterij. Aan de andere kant gaat de batterij dan wel veel langer mee. Gebruiksintensiteit . Het laatste element dat de levensduur van je batterij voor energieopslag beïnvloedt, is de mate waarin deze gebruikt wordt. Dit gaat hand in hand met het vorige punt over de cycli.