Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Deze duurzame energiebron is onuitputtelijk en bij het opwekken van de energie komen geen schadelijke stoffen vrij. Een nadeel van waterkracht is dat het de ecosystemen kan aantasten en schadelijk kan zijn voor vissen. Ze komen in de turbines terecht en sterven. In Scandinavische landen wordt op grote schaal gebruik gemaakt van waterkracht.
Vattenfall produceert in Nederland elektriciteit en warmte uit vele soorten energiebronnen, waaronder wind, zon, waterkracht, biomassa en aardgas. Wij zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie minder …
Die natuurelemente [note 5] van die materiële wêreld bestaan in vorme wat verwerk kan word na bruikbare energie. Dit is die hulpbronne waarvan die samelewing energie verkry om hitte, lig en beweging te vervaardig (as …
Daarnaast is water geschikt om als energiebron te dienen. Maar waarom hoor je daar, in vergelijking met zonne- en windenergie, zo weinig over? Hieronder leggen we uit hoe …
Net als zonne-energie is biomassa een flexibele energiebron die voertuigen van brandstof kan voorzien, gebouwen kan verwarmen en elektriciteit kan opwekken. Maar biomassa kan voor netelige kwesties zorgen.
Hierdie artikel handel oor stralende lig en hitte van die Son wat met behulp van ''n reeks tegnologieë ingespan word. Vir meer besonderhede oor die opwekking van elektrisiteit deur sonenergie te gebruik, sien Sonkrag. Kaart van Son-radiasie oor Afrika. ''n Sonpaneel en sonneblomme. Sonenergie is energie wat deur die son uitgestraal word. Sonenergie word vir …
Lucht- en bodemwarmte is ook duurzame energiebron die langzaam in opkomst is. Met behulp van een elektrische warmtepomp kan warmte uit de lucht of de grond worden benut voor het verwarmen en koelen van woningen. Ook kan warmte uit diepere aardlagen (500 meter of meer) direct worden benut voor het verwarmen van een wijk of bijvoorbeeld kassen ...
Bij verbranding van waterstof met zuurstof komt alleen water vrij. Het wordt dan ook gezien als de schone energiebron van de toekomst. Als het tenminste niet gemaakt wordt van aardas of kolen (grijs), ook niet door eerst de CO2 af te vangen (blauw), maar door elektrolyse van water met wind- of zonnestroom (groen).
Uit onderzoek blijkt dat de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie grotendeels positief is voor de gezondheid. Bijvoorbeeld omdat de luchtkwaliteit sterk verbetert als wegverkeer en industrie elektrisch wordt. Er …
een getijdencentrale Het is de plaats waar de beweging van de getijden wordt omgezet in elektrische energie. Er zijn verschillende methoden om dit te bereiken, elk met zijn specifieke kenmerken: Getijdenstroomgeneratoren. De Getijdenstroomgeneratoren (TSG) Het zijn generatoren die gebruik maken van de kinetische energie van bewegend water, vergelijkbaar …
Onuitputtelijke energiebron: wetenschappers wekken ''elektriciteit uit het niets'' op. Onderzoekers aan de Amerikaanse universiteit van Massachusetts-Amherst hebben een opwindende ontdekking gedaan ...
De bron is de natuurlijke oorsprong van energie waaruit energiedragers bruikbaar gemaakt kunnen worden • Fossiele energiebronnen zoals kolen of olie zijn samengeperste plantaardige resten van miljoenen jaren oud in de bodem. • Wind bestaat uit de beweging van luchtstromen als gevolg van druk- en temperatuurverschillen op aarde.
Alle waterkrachtcentrales in Nederland samen hebben een vermogen van ongeveer 37 megawatt. Daarmee kunnen ze zo''n 30.000 huishoudens van elektriciteit …
De Unie van Waterschappen en de Energie- & Grondstoffenfabriek (EFGF) lieten de warmtepotentie van rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi''s) in kaart brengen voor …
Omdat fossiele brandstoffen op den duur opraken, is grijze energie geen duurzame energiebron. Bovendien komt bij deze vorm van stroom een grote hoeveelheid koolstofdioxide, zwaveldioxide en stikstofdioxide vrij. Grijze energie is daarom erg schadelijk voor het milieu. Ondanks deze milieubelasting fungeren gas, olie en kolen nog in veel ...
In ''n wêreld wat gekenmerk word deur toenemende energiebehoeftes, was die behoefte aan hernubare energie nog nooit so dringend nie. Die verbranding van fossielbrandstowwe, ons primêre bron van energie vir …
Wij willen in Nederland 100% duurzame energie. En dat zo snel mogelijk. Help je mee? Neem dan stroom en gas van Vandebron af.
We maken veel gebruik van fossiele brandstoffen, terwijl dit niet nodig is. Er is ook energie op te wekken met bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan de zon, de wind en waterkracht. Windmolens en zonnepanelen zijn niet de enige energieleveraars. Er zijn zelfs meerdere manieren om energie te halen uit water te halen. Over de verschillende opties, vertellen we in …
In 2023 moest 16% van het energieverbruik in Nederland duurzaam zijn opgewekt. Dit blijkt uit het Klimaatakkoord (voorheen: Energieakkoord). Het uiteindelijke doel in 2050 is bijna geen …
Het energiesysteem in Nederland ondergaat aanzienlijke veranderingen, zowel in de bronnen van energie als in de productie ervan. Gas speelt nog steeds een belangrijke rol in het totale energieverbruik, met huishoudens als de grootste gebruikers. Het gebruik hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zon en biomassa wordt steeds belangrijker. De gaswinning in …
Het gebruik van aardolie leidt tot veel CO2-uitstoot. Aardgas. Aardgas is een fossiele brandstof die vooral wordt gebruikt om te verwarmen en te koken, maar in Nederland wordt het ook gebruikt om elektriciteit op te wekken wanneer het stroomverbruik piekt. Aardgas stoot minder CO2 uit dan bijvoorbeeld aardolie, maar is ook relatief duur.
De opwekking van stroom uit fossiele bronnen neemt af, omdat het vaak duurder is dan het opwekken van stroom uit hernieuwbare bronnen. De elektriciteitsproductie uit kolen daalde met bijna 40 procent.
Opwekking van elektriciteit met steenkool is met ingang van 2030 niet meer toegestaan en van 2021 tot en met 2024 mogen kolencentrales op maximaal 35% van hun vermogen draaien. Dit heeft ook effect op de …
Nederland zet daarbij haar oppervlaktewateren in als bron van duurzame energie (alsook van warmte), als opslagmedium en om ruimte te bieden voor infrastructuur voor duurzame energie. …