Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Lees het laatste nieuws als eerste op de grootste nieuwssite van Nederland. Altijd betrouwbaar, actueel en gratis.
Energieopslag is geen doel op zich. Het helpt wel in de overstap naar een duurzaam energiesysteem in de toekomst. Het biedt voordelen voor de belangrijkste doelen in …
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan 2035 en daarna. In de Routekaart Energieopslag wordt gekeken naar alle vormen van energieopslag, onderverdeeld in elektriciteits-, moleculen- en warmteopslagRoutekaart Energieopslag
In het geval van het segment energieopslag in Nederland spelen al deze factoren een rol. Voordat we ze in meer detail bekijken, helpt het om een breed inzicht te hebben in de technologische noodzaak en beschikbare middelen voor energieopslag, en hoe die middelen kansen bieden voor zowel ondernemers als investeerders.
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan en gebruiken. En biedt economische kansen en ruimte voor nieuwe verdienmodellen. Om in 2050 een duurzaam energiesysteem te hebben, moeten we daar nu al op gaan aansturen en ons …
Vandaag wordt de Routekaart Energieopslag met de Tweede Kamer gedeeld met daarin de belangrijkste stappen om energieopslag in Nederland te vergroten. Het opslaan van …
Nederland werkt aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrij komt. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. De regeringsleiders van de Europese Unie (EU) hebben in december 2020 afgesproken te streven naar een Europees CO2-reductiedoel van 55%. Een overgang naar een duurzame energievoorziening is belangrijk om …
Corrigeer de onjuiste beëindiging van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) en verleng de realisatietermijn. Complexe en langlopende warmteprojecten kunnen dan ook gebruikmaken …
In 2050 heeft Nederland een duurzaam energiesysteem. Dat staat in het Klimaatakkoord. Om dat voor elkaar te krijgen, stimuleert het Rijk het aanbod van hernieuwbare (duurzame) energiebronnen, zoals zonne-energie. In 2050 heeft Nederland een duurzaam energiesysteem. Dat staat in het Klimaatakkoord. Om dat voor elkaar te krijgen, stimuleert het Rijk het aanbod …
Door TNO zijn twee scenario''s opgesteld (ADAPT en TRANSFORM) waarmee met name de grote veranderingen in het Nederlandse energiesysteem zijn verkend die kunnen (moeten) plaatsvinden in de periode na 2030. In het behoudender ADAPT-scenario bouwt Nederland voort op zijn huidige economische sterktes en kiest het voor zekerheid en behoud …
Energieopslag speelt een cruciale rol in het energiesysteem van de toekomst. De vraag naar flexibel vermogen neemt namelijk alleen maar toe. Hans-Peter Oskam, directeur Beleid & Energietransitie bij Netbeheer Nederland, vertelt over de rol van energieopslag in het energiesysteem en de kansen en uitdagingen die daarbij komen kijken.
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te …
Het opwekken, verspreiden en gebruiken van hernieuwbare (duurzame) energie draagt bij aan het streven om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat we de uitstoot van broeikasgassen, met name CO2, verminderen naar nul. Het opwekken, verspreiden en gebruiken van hernieuwbare (duurzame) energie draagt bij aan het streven om in 2050 klimaatneutraal te …
Het kan ook de efficiëntie van het elektriciteitsnetwerk verminderen en de kosten voor het beheer en onderhoud van het netwerk verhogen. Energieopslag kan een belangrijke rol spelen bij het beheersen van netcongestie. Door overtollige energie op te slaan in plaats van deze terug te voeren naar het net, kan energieopslag helpen om ...
De nieuwste generatie, ''battery-only'' VPP combineert grootschalige energieopslag met thuisbatterijen en iWell batterijen in het MKB-segment. Dit levert de deelnemers aan de VPP aanzienlijke voordelen op ten opzichte van standaard aggregatie. De business case voor industriële batterijen wordt sterk verbeterd door de inzet van de ...
Batterijen Energie-Nederland erkent het belang van batterijen in een toekomstig energiesysteem, maar vindt aparte stimulering niet nodig. Subsidies voor batterijen zijn niet kosteneffectief volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Verzwaren van het net is vaak goedkoper en batterijen concurreren met andere flexibiliteitsvormen. Focus op het wegnemen van barrières, …
De VVD houdt in het verkiezingsprogramma vast aan de nationale klimaatdoelen uit de Klimaatwet, die voorschrijven dat Nederland in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Om bedrijven duidelijkheid te ...
Een belangrijke factor is in dat proces weggelegd voor energieopslag. Het wordt namelijk steeds belangrijker om energie, die op een bepaald moment is opgewekt, op een ander moment te gebruiken. ... De investeringen in energieopslag evolueren uiteraard mee met de evolutie van het elektriciteitsnetwerk, wat moet resulteren in voordelen op lange ...
In dit artikel richten we ons op elektriciteitsopslag op netschaal. We onderzoeken de marktontwikkeling in Nederland, hoe beleid en regelgeving deze ontwikkeling …
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan …
In het project is onderzocht welke rollen het waterschap mogelijk heeft in projecten voor energieopslag, wat de juridische speelruimte is en hoe je een project organiseert. Het onderzoeksrapport beschrijft daarnaast technieken die voor waterschappen relevant zijn, zoals opslag met elektrochemische (batterijen), thermische (warmteopslag) en chemische …
Klimaatakkoord – Coalitieakkoord Het Klimaatakkoord van 2019 verbindt Nederland aan het uitfaseren van broeikasgasuitstoot en het beperken van de temperatuurstijging. Energie-Nederland ondersteunt deze doelen en vraagt om duidelijk en stabiel beleid voor versnelling. Klimaatwet De Klimaatwet in Nederland bevat beleidsinstrumenten zoals het Klimaatplan, de …
Oplossingen en Toekomstperspectieven 1. Netwerkuitbreiding en -versterking - Investeringen: Grote investeringen in de uitbreiding en modernisering van het energienetwerk zijn essentieel om de capaciteit te vergroten en de betrouwbaarheid te verbeteren.-Slimme Netwerken: De implementatie van slimme netwerken (smart grids) kan helpen bij het beter …
het type investeringen dat wordt gedaan, wordt hieronder een overzicht gegeven van een aantal investeringen door de vijf grootste Nederlandse pensioenfondsen. ABP''s Nederlands Energietransitiefonds (ANET) ABP is een Energietransitiefonds gestart om te investeren in bedrijven die zich inzetten voor de overgang naar duurzame energie in Nederland.