Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Waterstof (H2) speelt een steeds belangrijkere rol in de energietransitie, omdat het fossiele brandstoffen kan vervangen en kan dienen als langdurige opslagoplossing voor hernieuwbare …
Deze subsidie is voor bedrijven die een productie-installatie voor waterstof realiseren én gebruiken voor de productie van volledig hernieuwbare waterstof met elektriciteit …
Waterstof wordt al heel lang geproduceerd en gebruikt, vooral in de chemische industrie voor de productie van ammoniak en methanol, en voor de raffinage van aardolie. …
Het afvangen en opslaan van de CO 2 maakt grijze waterstof blauw. Groene H 2 kan worden geproduceerd door elektrolyse, waarbij H 2 O ... het uitvoeren van een analyse van de technische en economische haalbaarheid en het …
Onder druk hiervan, voorzien Gasunie en TenneT een sterke groei in zonne- en windenergie in combinatie met grootschalige omzettingen van elektriciteit in waterstof, de productie van …
Groene waterstof is 100% duurzaam omdat het geen vervuilende uitstoot van gassen ontstaat bij de verbranding of de productie ervan. Het kan gemakkelijk worden …
Om groene waterstof te produceren en op te slaan, zijn er verschillende vergunningen nodig. In het Fieldlab waterstof hebben we in het vergunningverlening proces verschillende ervaringen …
Ondergrondse opslag van waterstof. De verwachting is dat de grootschalige productie en import van waterstof vanaf 2030 op gang komt. Vanaf dat moment zal ook een grotere vraag ontstaan …
De productie van waterstof uit aardgas of kolen is de standaard methode om waterstof te maken. Deze waterstof kan het beste worden aangewend voor chemie, als …
Voor het veilig gebruik van de diepe ondergrond voor waterstofopslag publiceert het kabinet in 2025 een visie, inclusief de benodigde maatregelen om de eerste opslag te …
Waterstof kan ook het propaangas vervangen waarmee akkerbouwers hun producten, zoals aardappelen, uien en wortels, drogen. En het kan worden gebruikt als schone …
In 2022 was waterstof goed voor minder dan 2% van het energieverbruik in Europa en werd het voornamelijk gebruikt voor de productie van chemische producten, zoals …
"Helaas is dit een oplossing met beperkingen door de invloed van de seizoenen. Je kunt immers niet het jaar rond rekenen op dezelfde opbrengst van zon- en windenergie. Ook is elektriciteit …
Twee mogelijke groeipaden voor productie en import van groene waterstof . Voor de Nederlandse productie is een lage en een hoge variant geraamd. Voor de lage variant is uitgegaan van realisatie van het …
En het kan een rol vervullen bij het realiseren van energieopslag voor langere perioden en brandstof voor zwaar transport over langere afstanden. ... Daarom is het wenselijk om de productie van waterstof te verduurzamen. Een manier is …
In gebouwen zijn de pompen van KNF de ruggengraat van brandstofcellen voor nood- en reservestroomopwekking. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol bij hanterings- en …
Hernieuwbare waterstof uit waterelektrolyse wordt van groot belang geacht voor het succes van de energietransitie. Dit onderzoek geeft een zo realistisch mogelijk overzicht van de huidige (2023/2024) inzichten in de …
De productie van waterstof uit aardgas of kolen is de standaard methode om waterstof te maken. Deze waterstof kan het beste worden aangewend voor chemie, als energiedrager is het verre van efficiëmt. De …
Een recent onderzoek van TNO onthult dat de productie van groene waterstof in Nederland kan oplopen tot meer dan €13 per kilogram, hoger dan eerdere schattingen. Dit …
Voor de productie van waterstof en het omzetten via de brandstofcel is veel energie nodig en het proces kent veel verliezen. ... De energieopslag van een accu is ook niet …
Een belangrijk nadeel van elektrolyse en waterstof als brandstof voor personenwagens, is de matige efficiëntie. Voor de productie van waterstof en het omzetten via …
Daar speelt het overgrote verbruik van fossiele waterstof zich nu af en voor een aantal van die toepassingen zijn er weinig of geen alternatieven. Denk daarbij vooral aan de staalindustrie en …
Het is een wetmatigheid: de dansvloer blijft gegarandeerd leeg als niemand een eerste pasje durft te wagen. Dit principe geldt ook voor de ontwikkeling van autovervoer op …
Het element waterstof, H2 voor de scheikundigen onder ons, kan aardgas vervangen in de gebouwde omgeving. ... Stadszaken zet de voor- en nadelen van waterstof op …
Vol energie stimuleren wij de ontwikkeling van waterstof. De waterstoftechnologie zal een centrale rol spelen bij de energievoorziening van de toekomst, aangezien deze een reeks voordelen …
Zo wordt volgens Milieu Centraal 80 procent van de geproduceerde waterstof gemaakt uit aardgas. De reden hiervoor is dat het goedkoop is en dat hiermee in een korte periode veel geproduceerd kan worden. Groene waterstof. Voor het …
Op iets meer dan tien kilometer uit de kust bij Scheveningen komen twee werelden samen op een gas- en olieplatform. Hier werken de traditionele fossiele industrie en …
Een Nederlandse regeling van €998 miljoen om de productie van groene waterstof te ondersteunen, is goedgekeurd door de Europese Commissie ... Het gaat om steun …
Neemt de productie van waterstof de komende jaren toe, dan kan de introductie van waterstof als brandstof voor de centrale verwarming stap voor stap plaatsvinden. Het is denkbaar dat al de komende jaren op sommige …
Bij de energietransitie zal de (eventuele conversie en) opslag van elektriciteit, warmte en waterstof naar verwachting een grote rol gaan spelen, en vanwege de grote …
Lees wat de voordelen zijn van groene waterstof en hoe de EU het wil gebruiken voor de ... Europarlementariërs willen dat de Commissie en EU-landen de productie en het gebruik van …
OverzichtVanuit koolwaterstoffenBiologische productie in waterElektrolyseThermochemische productieFotokatalytische productieWaterstofgas als nevenproductOngewenste waterstofvorming
Waterstof kan worden verkregen uit de fossiele brandstoffen aardgas of steenkool. Waterstofgas kan verkregen worden uit aardgas met ongeveer 80% rendement, of vanuit andere koolwaterstoffen, waarbij het rendement varieert. Deze manier van het verkrijgen van waterstofgas stoot broeikasgassen uit, en staat daarom bekend als grijze waterstof. Omdat de productie op één plaats geconcentreerd kan worden, is het mogelijk deze gassen op een nette manier af te werken, bijv…