Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Je energieopslag thuis zorgt ervoor dat je nog steeds gebruik kan maken van stroom. Het is duurzamer, want je bewaart schone zonne-energie voor een later moment. Lees er meer over in ons stroometiket.
Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. Het is daarom goed voorzorgsmaatregelen te nemen. Het RIVM gaat een instructie maken om de veilige afstand voor deze systemen te berekenen.
Varen op ammoniak in plaats van stookolie, dat lijkt de toekomst voor de zeevaart. Tenminste, als je diverse proeven, onderzoeksinitiatieven en rapporten mag geloven, dan zijn we op weg naar een wereld waarin …
In dit eerste van een reeks van vier artikelen, gebaseerd op onze ervaring met klanten en door middel van onderzoek, presenteren we een overzicht van de huidige markt …
Er blijkt een grotere rol dan vooraf ingeschat voor 24-uursopslag in het realiseren van een kosteneffectief CO2-vrij energiesysteem (9 GW in het referentiescenario). …
Onderzoek naar energieopslagvormen. ... bedroeg over de periode 2010-2015 voor het VK: y = 0,88859 ( x - 5,222%). ... 100% Nederlandse technologie voor energieopslag in water beschikbaar
Cellcius: dé compacte warmtebatterij voor energieopslag Informatietype: ... Deze technologie zit momenteel nog midden in de onderzoeksfase. We hebben het proces inmiddels onder de knie, maar het is nog de vraag of dit principe daadwerkelijk kan worden toegepast in een warmtebatterij. ... over Onderzoek naar gezonder wonen langs drukke wegen.
TNO heeft een breed portfolio aan opslagtechnologieën die we versneld naar volwassenheid willen brengen. Grootschalige energieopslag boven- en ondergronds. Al het onderzoek is erop …
Dit rapport onderzoekt of energieopslagsystemen relevant zijn voor omgevingsveiligheid, gezien de mogelijke effecten en effectafstanden bij een incident. …
Sommige lidstaten hebben in hun nationale energie- en klimaatplannen (NECP''s) ook strategieën of nationale streefcijfers voor energieopslag voor 2030 en 2050 …
Efficiënte en goedkope batterijen zijn onmisbaar in de energietransitie. Het is de enige manier om volledig over te stappen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals wind, water en zon. "Het is belangrijk voor de maatschappij om energieopslag voor langere tijd (Long Duration Energy Storage) beschikbaar te maken tegen een redelijke prijs.
Energieopslagtechnieken verwijzen naar het gebruik van technologieën voor energieopslag die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet om overtollige energie op te slaan …
Momenteel levert energieopslag alleen in specifieke situaties een sluitende business case op, zo blijkt. Omdat het aanbod van wind- en zonne-energie snel groeit, verandert deze situatie naar verwachting binnen afzienbare termijn. Ook zullen de kosten voor energieopslag dalen naarmate de technologie aan populariteit wint. Meer lezen?
Interessant genoeg is dit concept niet helemaal nieuw. Hydro-elektriciteit met pompaccumulatie werkt volgens een soortgelijk principe, waarbij water tijdens perioden van lage vraag naar elektriciteit naar een grotere hoogte …
Lectoraat Sustainable Areas and Soil Transition (SAST) van Saxion heeft een RAAK-Publiek onderzoeksubsidie toegewezen gekregen. Samen met GovernEUR | Erasmus Universiteit doet het lectoraat onderzoek naar de mogelijkheden voor ondergrondse energieopslag in Twente.
Momenteel levert energieopslag alleen in specifieke situaties een sluitende business case op, zo blijkt. Omdat het aanbod van wind- en zonne-energie snel groeit, verandert deze situatie naar verwachting binnen afzienbare termijn. Ook zullen de kosten voor energieopslag dalen naarmate de technologie aan populariteit wint.
Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …
Petra de Jongh, hoogleraar Catalysts and Energy Materials, is een van de trekkers van het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), dat ruim 10 miljoen toegekend krijgt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor onderzoek naar grootschalige energieopslag.
In het vorige artikel van onze serie over energieopslag hebben we een overzicht gegeven van de rol van de opslag en de verschillende technologische oplossingen in deze …
Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050 Technische evaluatie van vraag en aanbod Rapport | 22-06-2021 Dit rapport omvat de technische analyse over …
Bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden wanneer de zon veel schijnt. Het opslaan van energie zorgt voor flexibiliteit en is hard nodig. Zo wordt voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. Er zijn verschillende …
Het onderzoek van SUEZ – specialist in duurzaam afvalmanagement – en Cofely – technisch dienstverlener – is ReCharge gedoopt en heeft een landelijke reikwijdte. Het brengt voor het eerst in kaart of ook ev …
voor tijden dat er elektriciteit geproduceerd moet worden. De beschikbaarheid van energie en de vraag naar energie zijn niet altijd voorspelbaar. Daarom is energieopslag nodig. De laatste jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen. Zon- en windenergie zijn alleen niet altijd beschikbaar als er vraag naar energie ...
Waterstofopslag komt in alle energiescenario''s naar voren als een belangrijke en noodzakelijke technologie die met name tussen 2030 en 2050 zal opschalen in Nederland. In 2030 hebben …
Een alternatief voor lithium-ion zijn de zogenaamde zoutwaterbatterijen. In deze technologie wordt zout water gebruikt als elektrolyt. Hierdoor zijn er minder zeldzame mineralen en giftige stoffen nodig om ze te maken, waardoor deze batterijen beter zouden zijn voor het milieu. Ook zou de technologie veiliger zijn, met minder kans op brand.
Bovendien wordt onderzoek gedaan naar nieuwe technologieën zoals onderwaterturbines en kinetische energie oogstapparatuur is veelbelovend voor het uitbreiden van het bereik van Hydropower naar nieuwe omgevingen en toepassingen. Grote technologische vooruitgang. Hier zijn enkele belangrijke technologische ontwikkelingen op het gebied van ...
"Het regelen van een economisch rendabele opslag van energie op seizoensniveau is de grootste uitdaging van de energietransiatie", zegt Mark Boneschanscher, directeur van het EIRES-instituut van de Technische Universiteit Eindhoven dat onderzoek doet naar systemen voor hernieuwbare energie. Waterstof kan er volgens hem voor zorgen dat we …
De Tweede Kamer wordt binnenkort nader geïnformeerd over de inhoud van PES. Daarnaast zal de staatssecretaris het voorbereidende werk opstarten om tot het beleidskader te kunnen komen. Dit houdt in het uitzetten van de in deze brief aangekondigde onderzoeken en het opstellen van de contouren van het beleidskader voor ondergrondse …
Toepassingen: met name geschikt voor langduriger opslag (dagen t/m seizoenen) en voor conversie naar brandstof voor onder meer mobiliteit, industrie of zelfs warmte. Zo kan waterstof (en afgeleide brandstoffen) worden ingezet voor seizoensopslag bij CO2-vrije back-up centrales, maar kan het ook toegepast worden als brandstof in de gebouwde omgeving of zwaarder …
• Neem belemmeringen weg voor ondergrondse energieopslag De kansen voor moleculenopslag in lege gasvelden en zoutcavernes zijn groot2,3. Wel is aanvullend onderzoek nodig naar zowel de praktische (zoals technische veiligheids- en milieurandvoorwaarden) alsook juridische
Energieopslag voor thuis is een revolutionaire oplossing waarmee huiseigenaren overtollige elektriciteit die is opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, kunnen opslaan voor later gebruik. Deze opgeslagen energie kan worden gebruikt wanneer de productie laag is of tijdens stroomuitval, waardoor een betrouwbare en continue …
Opslag garandeert leveringszekerheid en flexibiliteit. In de whitepaper "Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem", die TNO en EBN schreven naar aanleiding van een rapport over ondergrondse opslag in Nederland dat deze week naar de Tweede Kamer werd gezonden, concluderen zij dat ondergrondse energieopslag een …