Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Steden en dorpen willen samenwerken met universiteiten en hogescholen. Maar hoe? Wat komt kijken bij een verantwoorde, vruchtbare en structurele samenwerking? En hoe zit dat voor de …
In een snel veranderende wereld is Europese onderwijs- en onderzoekssamenwerking essentieel. Nieuwe kennis draagt bij aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, die vaak grensoverschrijdend zijn. Een sterk Europa op het gebied van onderwijs en onderzoek is daarom onmisbaar en behoeft voortdurende investering.
Hogescholen en universiteiten hebben daarom behoefte aan duidelijkheid over welke rechten en plichten voortvloeien uit hun zorgplicht. ... Deze handreiking werpt een diepgaande blik op het concept van zorgplicht in het hoger onderwijs, waarbij wordt onderzocht wat momenteel de zorgplicht van onderwijsinstellingen is, hoe de zorgplicht wordt ...
De overheid financiert de instellingen voor hoger onderwijs (de universiteiten, de universitaire medische centra en de hogescholen) en een aantal onderzoeksinstituten (zoals …
6.2 Collegegeld en kosten van universiteiten. Het collegegeld van universiteiten is meestal hoger dan dat van hogescholen. Zie het als een investering in een eersteklas product. Universiteiten bestaan vaak uit een mix van openbare en privé-instellingen en privé-universiteiten kunnen bijzonder duur zijn.
De afgelopen jaren heeft het Engels een stevige positie verworven in de domeinen van de wetenschap en het hoger onderwijs: als communicatietaal, als publicatietaal en in toenemende mate ook als instructietaal. ... Deze ontwikkeling heeft geleid tot een debat over de positie van het Nederlands in onderwijs en onderzoek aan universiteiten en ...
Hogeschool Tio Amsterdam biedt hbo-opleidingen aan op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, e-commerce en business. ... Amsterdam heeft diverse hogescholen en universiteiten die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. ... Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te ...
De afgelopen jaren hebben de universiteiten zich onverminderd ingespannen om stappen te zetten op het gebied van bijvoorbeeld Erkennen en waarderen, meer vaste contracten, sociale …
NederlaNds als taal vaN weteNschap eN hoger oNderwijs 2. Het Engels als lingua franca en de positie van het Nederlands Het Engels als lingua franca Alvorens dieper in te kunnen gaan op hoe het Nederlands zich positioneert en verhoudt ten aanzien van het Engels – breed, maar ook specifieker, namelijk binnen de domeinen van de wetenschap en het ...
Ook nu al vertalen onze wetenschappers uitkomsten van baanbrekend onderzoek in antwoorden op grote en actuele maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld op het vlak van …
Op woensdag 20 november 2024 organiseren we de Beleefdag Wetenschappen en techniek. Op deze dag staan onderzoeken en ontwerpen centraal. Met hands-on activiteiten verkennen we het leerplan Zill en de praktijk. Je keert …
In de eerste figuur (alle universiteiten samen) zien we dat de totale rijksbijdrage stijgt met 16%. De onderwijscomponent stijgt nog sterker: 25%. En als we ook nog de collegegelden meenemen, is de stijging bijna 32%. Het aantal masterdiploma''s stijgt met 26% en het aantal bachelordiploma''s met 30%
Hogescholen en universiteiten moeten een veilige leer- en werkomgeving zijn voor studenten en medewerkers. Minister Dijkgraaf (onderwijs en wetenschap) presenteert daarom een aanpak om samen met studenten, medewerkers en instellingen de sociale veiligheid op de instellingen te vergroten. Zo komt er een nieuw landelijk programma en wil hij dat …
Het stelsel van hoger onderwijs en wetenschap verder versterken en fundamentele knelpunten oplossen: daartoe hebben de hogescholen, universiteiten en het ministerie van OCW vandaag een bestuursakkoord ondertekend. De komende jaren zetten zij in op het verstevigen van het fundament van het stelsel, geven ze ruimte aan divers talent en …
De universiteiten en hogescholen hebben in dit paper gezamenlijke ambities geformuleerd en prioriteiten benoemd voor de komende jaren. De focus ligt op meer …
In het aantrekken van geld voor hun praktijkgericht onderzoek beconcurreren hogescholen dus vooral elkaar, betoogt hij. "Mijn conclusie is dat hogescholen weinig last hebben van de …
Zo werken we samen met HKU (Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht) als het gaat om onderwijs en onderzoek op het snijvlak van kunst en wetenschap. De samenwerking heet Meaningful Artistic Research . In het kader van internationalisering zijn er verschillende samenwerkingsverbanden met universiteiten buiten Nederland, onder andere om de …
Welke rol spelen rankings in het definiëren en vergelijken van de prestaties van landen, hoger onderwijssystemen en universiteiten? Hoe worden deze rankings gebruikt en …
De huidige maatschappelijke uitdagingen vragen om multidisciplinaire samenwerking door wetenschappers met verschillende kwaliteiten. We willen ruimte geven aan de talenten van wetenschappers en die erkennen en waarderen. Ieder met een eigen focus op wetenschappelijk onderwijs, onderzoek, impact, patiëntenzorg of leiderschap. Daaraan werkt een brede coalitie …
In de Balans van de wetenschap 2024 brengen we in beeld hoe de Nederlandse wetenschap zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. We laten zien hoe de wetenschap ervoor staat ten opzichte van de drie ambities uit de Wetenschapsvisie 2025, die in 2014 verscheen ze zijn voor de laatste keer geüpdatet in de Beleidsbrief hoger onderwijs en …
In de in 2018 gesloten sectorakkoorden tussen het ministerie van OCW en de V H en VSNU is afgesproken dat de hogescholen, universiteiten en het ministerie van OCW streven naar doorontwikkeling van het binair stelsel: "Universiteiten, hogescholen en OCW zien in het rapport van de commissie Veerman een
Dit is het platform waar de actualiteit en achtergrond elkaar ontmoeten op een inhoudelijke en doordachte wijze. Onder het uitklapteken vind je dus een toelichting, geheugensteun of voetnoot die de redactie of de auteur toevoegt. …
U kunt besluiten om de gratis online cursussen over mariene biologie of schrijf je in voor traditionele hogescholen voor goede studies. Er zijn ook gerelateerde cursussen zoals: oceanografische programma''s waarmee u de gedragspatronen en interacties van zeedieren leert. Voordat ik verder ga met het opsommen van de verschillende beste mariene hogescholen en …
De Nederlandse universiteiten zijn verheugd met de stevige investeringen in techniekonderwijs die vandaag zijn aangekondigd. Het kabinet investeert 450 miljoen euro tot en met 2030 en daarna structureel 80 miljoen per jaar in mbo''s, hogescholen en universiteiten in de regio''s rond Groningen, Enschede, Delft en Eindhoven om meer technici op te leiden. UNL is …
Het betreft trendanalyses over 2014 tot en met 2019 (en voor hogescholen tot en met 2018). De trendanalyses over de afgelopen jaren geven inzicht in de prestaties van bachelor- en masteropleidingen. Opleidingen die …
Internationale samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie wordt steeds belangrijker. Nederlandse universiteiten werken op internationaal niveau samen met het bedrijfsleven en de overheid om zo veel mogelijk bij te dragen aan economische groei en productiviteit. Hierbij wordt het toponderzoek aan Nederlandse kennisinstellingen en de …
De universiteiten hebben daarom sinds 2018, zoals verwoord in de Internationaliseringagenda Hoger Onderwijs van (de toenmalige) VSNU en VH, onder andere al ingezet op: onderlinge landelijke afstemming voor het behoud van Nederlandstalig aanbod; trainen van docenten op het gebied van taalvaardigheid (Engels op C1-niveau), interculturele vaardigheden, didactiek en …
Ook gelooft hij dat het de kwaliteit van het onderwijs niet ten goede komt als wordt gecommuniceerd in een taal die de meeste betrokkenen niet perfect beheersen. Uiteraard komen de universiteiten en hogescholen daar tegenop. ... En dan moet je concessies doen op het gebied van de voertaal. Maar dat is – zoals we gezien hebben – niet het ...
Het kabinet investeert in de periode 2022 tot 2032 meer dan € 10 miljard in het hoger onderwijs en de wetenschap. Hierdoor blijft Nederland een belangrijk kennisland in een wereld die steeds afhankelijker wordt van wetenschappelijke kennis, nieuwe technologieën en innovaties. Ook zorgen de investeringen voor meer rust en ruimte voor studenten, docenten en onderzoekers.
Afgesproken is dat de hogescholen en universiteiten blijven inzetten op het faciliteren van docenten, studentenbegeleiders, decanen, examencommissies, etc. opdat zij zich kunnen (bij)scholen. Dit met als doel dat zij bekwaam zijn en zodoende de verantwoordelijkheden, zoals deze door de individuele
Het stelsel van hoger onderwijs en wetenschap verder versterken en fundamentele knelpunten oplossen: daartoe hebben de hogescholen, universiteiten en het …