Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Uit onderzoek dat de Algemene Rekenkamer in 2022 verrichtte, blijkt dat EU-subsidies een belangrijke stimulans vormen voor projecten in Nederland. Ook is doorgaans goed te zien welke prestaties er worden geleverd met het ontvangen geld. ... Het is echter vaak onduidelijk wat de concrete effecten zijn van de inzet van de subsidies en of het geld ...
Circa 55 procent van de goederen die Nederland uitvoert, zijn van Nederlandse makelij. noot 3 Dat wil zeggen dat ze hier zijn geproduceerd, ofwel een significante bewerking ondergaan hebben. De Nederlandse makelij brengt …
De Commissie heeft daartoe een investeringspakket van meer dan 290 miljoen euro goedgekeurd voor 132 nieuwe projecten door het groene EU-subsidieprogramma ''LIFE'' voor het milieu- en klimaatactie. Deze EU …
De transitie naar duurzame energie is in een stroomversnelling. Innovaties binnen de energie opslag bieden zich voortdurend aan. Om dit in goede banen te leiden is er Energy Storage NL: …
Bij MEP en later SDE(+)(+) gaat het om relatief grote projecten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Om ook de kleine projecten voor de productie van …
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan …
De EUDR is de opvolger van de EUTR. De EUDR volgt de EUTR (European Timber Regulation) op, een verordening die al sinds 2013 geldt voor de import van hout en houtproducten. De EUTR zal deels vervallen vanaf 30 december 2024. De EUTR blijft nog wel tot en met 2027 van toepassing op hout dat voor 29 juni 2023 is gekapt.
Een warmtenet is een passend antwoord op het overgrote deel van de energievraag in Nederland. In de gebouwde omgeving bedraagt de behoefte aan warmte zelfs 70% van die vraag. Daarom zien wij de energietransitie als een warmtevraagstuk. En is Energie voor Elkaar deel van de oplossing door een warmtenet te ontwikkelen, te realiseren en te exploiteren.
Alle producten die bestemd zijn voor de Nederlandse markt moeten worden opgegeven. Dus ook producten die gratis zijn verstrekt, voor sampling, etc. Producten bestemd voor de export (incl. luchtvaart e.d.) hoeven niet te worden opgegeven. Voor producten die later alsnog geëxporteerd blijken, geldt de regeling indirecte export.
Bijvoorbeeld hoeveel elektriciteit nodig zal zijn voor de industrie, of hoeveel van welke energiebron de gebouwde omgeving gaat gebruiken voor de warmtevoorziening. Met de …
Nederland staat voor een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op gebied van mobiliteit, veiligheid, milieu, energietransitie en duurzaamheid. Al deze vraagstukken hebben met elkaar gemeen dat hun oplossing de betrokkenheid van meerdere partijen vereist, ook buiten de overheid. Smart City-projecten zijn dé manier om de vereiste samenwerking op gang te …
Deze extra garantie geldt voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld voor een jaar. In het garantiebewijs staat waar u recht op heeft en voor welke periode. Let op: bij problemen met een product moet de verkoper voor een oplossing zorgen en niet de fabrikant. Extra garantie bijkopen. Soms kunt u bij een product een extra garantie kopen. Dit heeft ...
Omdat van veel projecten de aanneemsom niet te achterhalen is, wordt voor de Cobouw50 Projecten gebruik gemaakt van ramingsommen om de grootte van projecten te kunnen inschatten. Deze sommen zijn door opdrachtgevers en of marktpartijen in de voorbereidingsfase gedeeld of zijn door Cobouw Bouwberichten vastgesteld op basis van referentietabellen.
Het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) staat voor een enorme opgave: de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken. Om overstromingen in Nederland te voorkomen, versterken wij de komende dertig jaar in heel Nederland 2.000 kilometer aan …
Infraprojecten in de bouw verwijzen naar projecten die zich richten op het ontwerpen, bouwen en onderhouden van infrastructurele voorzieningen zoals wegen, bruggen, tunnels en spoorlijnen. Deze projecten zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van steden en landen, aangezien ze zorgen voor betere verbindingen en mobiliteit.
In Nederland heeft de minister van Financiën in de zomer van 2023 een wetsvoorstel gepubliceerd voor internetconsultatie. Het wetsvoorstel wijzigt een aantal andere wetten, waaronder de Wet Financieel Toezicht en het Burgerlijk Wetboek. Waar de algemene regel is dat accountants (met een vergunning) de duurzaamheidsrapportering controleren ...
Wij zijn enorm geïnspireerd door alle verschillende activiteiten die er in Nederland worden opgezet, of dat nu landelijk dekkende initiatieven zijn of projecten die lokaal een verschil maken. Door de veelheid van de initiatieven en de uitgebreidheid van de doelen, is het alleen soms moeilijk om te weten wat er allemaal gebeurt en door wie.
Ondergrondse CO 2-opslag. Voor het opslaan van CO 2 worden in Nederland lege gasvelden onder de Noordzee gebruikt. De CO 2 wordt opgeslagen in de poriën van het zandsteen, waar zich voorheen het aardgas bevond. Het gas heeft miljoenen jaren onder hoge druk hermetisch afgesloten gezeten door de afsluitende gesteentelaag bovenop het reservoir (caprock) en de …
Wat eet en drinkt Nederland? De Voedselconsumptiepeiling laat het zien. Met de Voedselconsumptiepeiling (VCP) brengt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) het …
Steeds meer merken, retailers, out-of-home locaties en consumenten kiezen voor producten die door Fairtrade zijn gecertificeerd. In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de …
De olieleveranties door Nigeria aan Nederland zorgden in de loop van 2019 voor een enorme opleving van de import uit Nigeria, de belangrijkste olieproducent in Afrika. Toon tabel 1.3.1 Waarde Nederlandse goederenimport (% verandering t.o.v. een jaar eerder) Verberg tabel 1.3.1 Waarde Nederlandse goederenimport (% verandering t.o.v. een jaar eerder)
In dit artikel richten we ons op elektriciteitsopslag op netschaal. We onderzoeken de marktontwikkeling in Nederland, hoe beleid en regelgeving deze ontwikkeling …
De Mijnbouwwet is per 1 juli 2023 aangepast. Ook de procedures voor controle op de naleving van de regels door SodM zijn geoptimaliseerd. In het toezichtsarrangement staan afspraken hoe SodM toezicht houdt en wat de …
De Werkgroep KNR-PIN (Projecten in Nederland) beoordeelt aanvragen voor projectsubsidies namens de KNR (Konferentie van in Nederland gevestigde Religieuzen). Als u een projectsubsidie wilt aanvragen, kunt u aan de hand van Criteria en richtlijnen inschatten of u in aanmerking komt. Andere solidariteitscommissies