Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Amendementen van het Europees Parlement aangenomen op 14 december 2022 op het voorstel voor een richtlijn van het Europees Parlement en de Raad tot wijziging …
2.1. Ingevolge artikel 5, derde lid, van de Regeling over de taak, de positie en de werkwijze van de Gemachtigden Bouw (Stcrt. 2000, 79) (hierna: de Regeling) oefent de Gemachtigde Bouw zijn functie op zodanige wijze uit dat het bestuur van de bouwende instelling in alle gevallen zelf volledig verantwoordelijk blijft voor de voorbereiding en de uitvoering van de bouw.
Formeel de Mammoet SK6000, intern de Maxima. Het is de grootste ter wereld in z''n soort. Een eigen gewicht van 3.500 ton, 4.200 ton ballast en een hijscapaciteit van liefst 6.000 ton bij een ook nog eens ronduit …
Vanaf 2030 moet 16% van de in 2020 slechtst scorende utiliteitsgebouwen, verbeterd zijn. Vanaf 2033 moet dit percentage 26% zijn. Deze nieuwe ''drempelwaarden'' zijn een nieuwe minimumeis voor de energie-efficiëntie voor bestaande gebouwen. Nederland werkt deze eisen nu uit. Minimum energieprestatieniveaus utiliteitsgebouwen EPBD IV
Voor het bereiken van de circulaire ambities is het cruciaal om anders te gaan bouwen, en om anders met materialen en producten in bouwwerken om te gaan. Bestaande wetgeving en normen zijn ontstaan in de context van een lineaire bouw en worden vaak gezien als een ''regime'' dat verandering bemoeilijkt.
Het is duidelijk dat de Europese sector gebouwen, de grootste energieverbruiker in de EU, een enorm potentieel voor energie-efficiëntiewinsten heeft! De EU heeft een akkoord bereikt over …
Deze ontwerpnorm bepaalt specifieke eisen voor de kwalificatie van operatoren van machines en apparatuur voor laserfusie in metaalpoederbed (PBF-LB/M), behalve voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, waarvoor een specifieke norm bestaat (ISO/ASTM 52942 Additive manufacturing — Qualification principles — Qualifying machine operators ...
Wat zijn de laatste veranderingen voor de bouw- en vastgoedsector? We hebben onze publicatie Overzicht EU-beleid Nederlandse bouw- en vastgoedsector geactualiseerd. Met de laatste ontwikkelingen rond de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de Energy Efficiency Directive (EED).
De Raad bereikte een akkoord (algemene oriëntatie) over een herziening van de richtlijn energieprestatie van gebouwen. De belangrijkste doelstellingen van de herziening zijn dat alle nieuwe gebouwen in 2030 emissievrij zijn en dat alle bestaande gebouwen in 2050 zijn omgevormd tot emissievrije gebouwen.
In de bouw kun je hierbij denken aan veiligheidstests, onderhoudswerkzaamheden en het in kaart brengen van de veiligheidsomstandigheden, zodat je inzicht krijgt in de ontwikkeling van een project. Daarnaast kunnen dronepiloten ook planologisch werk verrichten met behulp van een 3D-kaart.
Vanaf 2030 moet 16% van de in 2020 slechtst scorende utiliteitsgebouwen, verbeterd zijn. Vanaf 2033 moet dit percentage 26% zijn. Deze nieuwe ''drempelwaarden'' zijn …
Veranderingen in de functie van uitvoerder. Dat de techniek en ontwikkelingen binnen de bouw steeds sneller en ingrijpender zijn is geen nieuws meer. Richard Lageman, bemiddeld door ons als uitvoerder in de bouw, sprak met ons over …
Belangrijkste punten: 1. Snelle bouw: 3D printing zorgt voor een aanzienlijk sneller bouwproces, waardoor het project in kortere tijd kan worden voltooid middels voortdurende, geautomatiseerde bouwmethoden. 2. Nauwkeurigheid en complexiteit: Deze technologie maakt het mogelijk om met buitengewone nauwkeurigheid complexe ontwerpen te …
In de vaak risicovolle wereld van de bouw, speelt het veiligheids- en gezondheidsplan (V&G-plan) een cruciale rol. Dit document is niet alleen een wettelijke vereiste, maar vormt ook de basis voor een veilige en gezonde werkomgeving. We gaan dieper in op het belang van het V&G-plan in de bouw, inclusief voorbeelden en best practices. Wat […]
In de dynamische wereld van de bouwsector zijn diverse functies cruciaal voor het succes van elk bouwproject. Of je nu geïnteresseerd bent in een carrière in de bouw of gewoon meer wilt weten over de sector, het …
De Commissie diende op 15 december 2021 bij het Europees Parlement en de Raad een voorstel in voor een herschikking van de richtlijn energieprestatie van gebouwen. De richtlijn maakt deel uit van het Fit for 55-pakket, waarin voor 2050 een emissievrij gebouwenbestand vooropgesteld wordt.
(11) Bij maatregelen voor de verdere verbetering van de energieprestatie van gebouwen moet rekening worden gehouden met de klimatologische omstandigheden, …
Het eerste schip, de Seabourn Venture, had haar inaugurele cruises in december 2021 moeten maken, maar de bouw van de Seabourn Venture liep door de coronapandemie vertraging op. Door problemen op de scheepswerf is de inaugurele cruise van de Seabourn Venture nu voor de tweede keer uitgesteld van april naar juni 2022. Op 29 juni …
Met veel enthousiasme heeft Anne-Marie Smits per 1 oktober de rol van kwartiermaker voor Vrienden van de Bouw van Bernita van Dijk overgenomen. Uniek insectenhotel . Vrienden van de Bouw overhandigt uniek insectenhotel aan het Deltion College. Gemaakt door bouwers van …
De Nooij: "Uit onderzoek van de Europese Unie blijkt dat de meerkosten voor het meenemen van de integrale toegankelijkheid in de ontwerpfase gemiddeld 1 à 1,4 % bedraagt. Maar als je dat wegzet in een kosten/batenanalyse tegenover een bevolkingsgroep van 15% van de Nederlanders, dan is het eigenlijk een no-brainer om het te doen.
Het is duidelijk dat de Europese sector gebouwen, de grootste energieverbruiker in de EU, een enorm potentieel voor energie-efficiëntiewinsten heeft! De EU heeft een akkoord bereikt over nieuwe voorschriften die in de richtlijn energieprestatie van gebouwen