Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Dorling Kindersley / Getty Images. Splijting is het splitsen van een atoomkern in twee of meer lichtere kernen vergezeld van het vrijkomen van energie . Het oorspronkelijke zware atoom wordt de ouderkern genoemd en de …
Inloggen Kernsplijting Sommige stoffen, zoals de uraniumisotoop U-235, zijn van nature splijtbaar. Als een neutron botst met een splijtbare kern breekt deze in twee stukken waarbij energie …
Gesmolten zout reactoren (MSRs, Molten Salt Reactors) zijn kerncentrales. Kerncentrales zijn er om op een voorspelbare en betrouwbare manier (veel) elektriciteit te produceren, zonder …
In het Duitse blad ''Naturwissenschaften'' (en in het februari nummer van ''Nature'') publiceren Otto Hahn en Fritz Strassman een artikel over experimenten in december 1938 die geleid hebben …
Een paradigmaverschuiving in reactorveiligheid: De gesmolten zout reactor J.L. Kloosterman, TU Delft Alle bestaande kernreactoren bevatten vaste splijtstof die altijd
Een kerncentrale werkt in grote mate zoals een klassieke thermische centrale. Alleen wordt de warmte geproduceerd door kernsplijting en niet door het verbranden van steenkool, aardgas of …
OverzichtGeschiedenisMechanismenVerloop van een kernsplijtingTechnische uitdagingen bij het creëren van een kettingreactieBeheersing - wapens of energie?Zie ookExterne links
Het splijtingsproces werd in 1938 in Berlijn ontdekt door Otto Hahn, Fritz Strassmann en Lise Meitner. Bij scheikundige reacties blijft de hoeveelheid van ieder scheikundig element precies behouden: dit is een formulering van de wet van Lavoisier. Transmutatie in de klassieke zin van de alchemisten is daardoor onmogelijk. Op microscopis…
De splijtstof die nodig is voor kernsplijting wordt meestal gemaakt uit uranium. Dat is een natuurlijke grondstof die wordt gewonnen uit aardlagen die miljoenen jaren oud zijn. In de reactor ontstaat tijdens de splijting van uraniumatomen vanzelf …
Kernreacties Transmutatie: verandering van een kern naar een andere Kernreactie: een kern botst met een andere kern (of een gamma, etc.) Rutherford observeerde in 1919 de reactie …
In de natuur komen twee soorten uranium voor: het niet-splijtbare uranium-238 en, in veel kleinere mate, het wel-splijtbare uranium-235. De nummers 235 en 238 staan voor het aantal …