Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
In het Klimaatakkoord staat het streven dat nieuwe duurzame energieprojecten voor 50% in eigendom komen van de lokale omgeving. Overheden hebben geen juridische middelen om die afspraak af te dwingen. Toch hebben ze wel degelijk mogelijkheden om lokaal eigendom en financiële participatie mogelijk te maken, blijkt uit de ''Handreiking ...
We treffen voorbereidingen voor de realisatie van energieprojecten door energieontwikkelaars op 45 locaties op onze gronden en wateren. Dat doen we in opdracht van het ministerie van …
De bedrijfsduurverlenging van de huidige kerncentrale én de procedures voor een of meerdere nieuwe kerncentrales staan gepland voor begin 2024. Locatie van de projecten in Zeeland Veel MIEK- en RCR/Projectprocedure-projecten vinden plaats in en rondom het Sloegebied en bij Terneuzen. Veel projecten en programma''s zijn in 2023 gestart.
De nieuwe Energiewet, die de bestaande en oude elektriciteit- en gaswetgeving gaat vervangen, is vandaag met brede steun aangenomen door de Tweede Kamer. Met de nieuwe regelgeving worden energieconsumenten beter beschermd, komen er meer mogelijkheden om het volle stroomnet flexibel te gebruiken en wordt het veilig uitwisselen van …
Het gaat hier onder meer om voorstellen voor herziening van het Emissiehandelssysteem (ETS), de Effort Sharing Regulation (ESR), de verordening voor landgebruik, verandering in …
Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++) voor grotere energieprojecten, zoals aardwarmte en zonneparken, en technieken die CO 2 verminderen, bijvoorbeeld afvang en opslag van CO 2. Subsidie hernieuwbare energie voor slimme technieken die bijvoorbeeld opwekking en opslag combineren of bijdragen aan slimme netwerken ( smart grids ).
Met die vooruitblik als basis, presenteerde minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten op 3 juli 2023 het concept van het Nationaal plan energiesysteem en Programma Energiehoofdstructuur de strategie, richtinggevende keuzes en het plan voor de benodigde ruimte voor het energiesysteem van 2050.
Door het toenemende aandeel variabele elektriciteit uit wind en zon neemt de aandacht voor energieopslag de laatste jaren sterk toe.
Voor de repowering van installaties en voor nieuwe installaties met een elektrisch vermogen van minder dan 150 kW, op dezelfde locatie gelegen energieopslagfaciliteiten en de aansluiting ervan op het net, mogen de procedures maximaal 6 maanden duren en maximaal 1 jaarvoor offshore-windenergieprojecten. In naar behoren gemotiveerde gevallen …
Om tot voldoende capaciteit te komen en warmteopslag voor eindgebruikers beter toegankelijk te maken, zijn innovaties en verdere opschaling nodig. EZK en de …
De opslag duurzame energie is in 2022 licht gestegen. Zowel voor iedere verbruikte m³ als voor iedere verbruikte kWh. De ODE bij een jaarlijks gasverbruik tot 170.000 m³ bedraagt € 0,0865 per m³ gas. Voor het gebruik …
laatste jaren toegenomen. Dat is goed voor de participatie en het lokale draagvlak, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee voor gemeenten. Gemeenten hebben de regie in de lokale energietransitie en werken daarbij samen met nieuwe partners. Ze zijn zoekende naar een goede invulling van hun rol in relatie tot deze partijen.
Via de eerste versie van de Regionale Energiestrategie (RES 1.0) is voor de provincie Zeeland het zonne-energiebeleid per gemeente inzichtelijk geworden. ... bezwaar/beroep zal duidelijk zijn hoeveel megawattpiek Goes kan bijdragen in zonne-energieprojecten. Tot het beleid is vastgesteld, worden nieuwe aanvragen niet in behandeling genomen ...
Provincies en gemeenten zijn betrokken bij ruimtelijke ordening en vergunningsverlening van hernieuwbare energieprojecten. Zo moet er bijvoorbeeld bij het plaatsen van windturbines gekeken worden naar de impact van geluid en de uitstoot van de turbines. ... Hernieuwbare energie is zowel voor nieuwe gebouwen als ook bestaande …
Het doel om in 2050 klimaatneutraal te zijn heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan …
Steeds vaker vervoeren we meer elektriciteit dan ons elektriciteitsnet aankan. Dat zorgt voor netcongestie (file op het elektriciteitsnet). Hierdoor kunnen bedrijven, nieuwbouw- en energieprojecten vaak geen extra …
Voor moleculenopslag (o.a. gas en waterstof) zal EZK onder meer met IenW op korte termijn een langetermijnvisie voor gasopslagen opstellen, beleid maken voor nieuwe …
Voortgang van energieprojecten in 2023 . De ambities voor het duurzame energiesysteem zijn hoog. Gelukkig boekten we het afgelopen jaar veel vooruitgang. ... publiceerden het afgelopen jaar concept-NRD''s. Voor de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding ''Zeeuws-Vlaanderen'' (van Borssele naar Terneuzen) is eind 2023 het Voornemen en voorstel ...
Deze nieuwe regeling is bedoeld voor investeringen in warmtepompen, zonneboilers, isolatie en warmtenetten. Voor het jaar 2022 was er een subsidiebudget van 325 miljoen euro beschikbaar. Vorig jaar zijn er 102.161 aanvragen ingediend voor 209.446 apparaten en maatregelen.
De huidige netcongestie ligt hieraan ten grondslag. Behalve voor accu''s is er ook veel interesse in zon op dak en windenergie. De interesse vanuit agrarisch ondernemers in energieopslag neemt toe. ... (87 procent) van de bijna vierhonderd deelnemers aan het webinar, dat Nieuwe Oogst samen GroenLeven, Zonnepanelen op het dak, Windunie en Full ...
Waterstof is belangrijk voor de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie (energietransitie). In dit overzicht (infographic) leggen wij uit hoe we van elektriciteit uit wind en zon (hernieuwbare elektriciteit) waterstof maken. En brengen wij de ontwikkelingen van waterstof voor u in beeld. Waterstof is belangrijk voor de overgang van …
Niet alleen voor de ontwikkeling van energieopslag is deze maatregel zeer relevant, maar ook voor de verdere ontwikkeling van grootschalige zonne-energieprojecten. Het inmiddels demissionaire kabinet had zich in zijn regeerakkoord gecommitteerd aan een doelstelling van tenminste 55 procent CO2-reductie in 2030, ten opzichte van 1990.