Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg veelbelovende oplossingen, maar het duurt vaak jaren voordat er ergens een schop de grond in kan. De huidige regelgeving vertraagt een …
Een paar populaire technieken zijn onder meer electrolyse, de interactie van metalen met zuren, de reactie van ionische metaalhydriden met water en andere. Vandaag, Aardgas levert 48% …
Ze is toegewijd aan het versnellen van de ontwikkeling van technologieën die bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen, specifiek op het gebied van de productie van waterstof. In haar rol ondersteunt ze industriële spelers bij het valideren van hun technologieën, zodat zij in staat worden gesteld om op te schalen en te integreren in het opkomende ecosysteem.
elektriciteit, fiscale behandeling van opslag en het geven van een wettelijke basis voor het uitgangspunt ''verzwaren tenzij'' bij netbeheer. g. ... vraag in 2030 is mede afhankelijk van de ontwikkeling van prikkels voor de industrie om te verduurzamen en van prikkels voor duurzame en CO2-vrije elektriciteitsproductie.
Recent heeft de overheid aan Gasunie gevraagd om de mogelijkheden van een waterstofinfrastructuur op de Noordzee te onderzoeken, samen met de operators die daar leidingen beheren. Naast de pijpleidingen wordt ook de opslag van waterstof in zoutcavernes onderzocht en is het de bedoeling dat de eerste caverne rond 2026 gereed is.
Voor fossiele auto''s is lucht ook nodig voor de koeling van de motor en voor de verbranding van de brandstof, maar daarvoor is een luchtinlaat via de grille voldoende. Tanken Beeld: Shell
De Olympische Spelen in Parijs zijn niet alleen het podium voor sportieve prestaties. Ook zal Nederland daar laten zien waar het staat met de ontwikkeling van waterstof, met het oog op de in Parijs afgesproken klimaatdoelen. In ''Die andere reis naar Parijs'' volgen we de route van waterstof langs de Nederlandse waterstofeconomie in opbouw. Bekijk nu
De doelstelling van de rijksoverheid is dat er in 2025 500 megawatt en in 2030 3 – 4 gigawatt elek-trolyservermogen is gerealiseerd, met een koppeling aan waterstofopslaglocaties en uitbouw van infrastructuur. De ontwikkeling moet in de pas lopen met de extra groei van het aandee l duurzame elektriciteit.
Lees wat de voordelen zijn van groene waterstof en hoe de EU het wil gebruiken voor de groene transitie. De EU-infrastructuur voor alternatieve brandstoffen uitbreiden
Dit maakt het een essentiële schakel in de richting van duurzame energieopslag. Uit rapporten van de International Energy Agency (2021), Hydrogen Council (2022), en de Europese …
Hier wordt samengewerkt aan de (door)ontwikkeling van testopstellingen die de laboratoriumfase ontgroeid zijn én klaar zijn voor de volgende stap. Binnen het FEL kan op grotere schaal getest en ontwikkeld worden en werken partners …
In Midden-Duitsland is op 1 mei 2019 een proefproject voor ondergrondse opslag van waterstof van start gegaan. Het doel van het project ''H2 research Cavern'' is de ontwikkeling van opslagfaciliteit voor groene waterstof in zoutcavernes. ... Essent en Bosch Thermotechniek tekenen een overeenkomst voor de levering van 100 ton groene waterstof ...
De waterstof kan worden gebruikt als grondstof voor chemie, als brandstof, en voor opslag van hernieuwbare energie. Wat valt er te vertellen over de toekomst van groene waterstof? Welke rol speelt het de komende decennia …
Het belangrijkste probleem voor de waterstofeconomie is de opslag en het transport van waterstof. De energie-inhoud van waterstof per molecuul diwaterstof is erg laag in vergelijking met bijvoorbeeld propaan.Omdat het volume van een gas alleen bepaald wordt door het aantal moleculen en niet door de grootte of zwaarte van de moleculen (zie: druk) is de …
De ontwikkeling van waterstofstrategieën rekening houdend met opkomende markten, technologieën, M&A-acties en partnerschappen. ... aangezien landbeperkingen de productie van groene elektriciteit voor direct gebruik en omzetting in waterstof beperken. Veel grote landen - zoals de VS, Canada, Rusland, China, India en Australië - beschikken ...
was voor 75 procent van de uitstoot van broeikasgassen in de EU. Daarnaast wordt 58 procent van de energie in de EU, voornamelijk olie en gas, geïmporteerd. In juli 2020 heeft de Commissie een waterstofstrategie voor een klimaatneutraal Europa voorgesteld. Deze strategie heeft als doel de ontwikkeling van schone waterstof te versnellen
Om waterstof op grote schaal toe te passen, is het noodzakelijk om alle onderdelen van de waterstofketen in samenhang en gelijktijdig te ontwikkelen: de duurzame productie, het …
Er zijn nog niet veel van deze zonnepanelen op de markt, omdat ze momenteel nog in ontwikkeling zijn. Er wordt wel veel onderzoek gedaan naar deze technologie en het is mogelijk dat deze in de toekomst breed beschikbaar zijn. Opslag van zonne-energie in waterstof Hierna is de vraag hoe deze waterstof wordt opgeslagen. Er zijn verschillende ...
Door met hernieuwbare elektriciteit water via elektrolyse te splitsen in waterstof en zuurstof kunnen wind- en zonne-energie worden vastgelegd (als chemische energie) in waterstof. …
Schone energie: De sleutel tot een klimaatneutraal Europa. Op weg naar een klimaatneutraal Europa en een schonere planeet is het in het kader van de Europese Green Deal essentieel om de algehele energievoorziening te vernieuwen en een volledig geïntegreerd energiesysteem te creëren. De groene transitie van de EU-economie moet worden …
Eind 2022 heeft het kabinet deze ambitie verder aangescherpt naar 8 GW in 2032 van de in totaal 21 GW windenergie die er opgewekt moet worden. Ook wordt er ingezet op de ontwikkeling van een infrastructuur voor het transport en opslag van waterstof.
De multinational werkt met name aan projecten om de technologie op de voorgrond te plaatsen en de energietransitie te bevorderen door middel van advies aan bedrijven over de ontwikkeling van projecten voor de productie van waterstof uit hernieuwbare bronnen zoals zon, wind of waterkracht, bekend als groene waterstof.
De belangrijkste industriële toepassingen van waterstof zijn de synthese van ammoniak, de (katalytische) hydrogenering van organische stoffen en algemeen voor reductie, bijvoorbeeld bereiding van metalen uit hun oxiden …
De ontwikkeling van waterstoftechnologieën komt in een stroomversnelling door de vooruitgang in elektrolyse en conversie en de dalende kosten van hernieuwbare energie. Om in de toekomst …
En het verbuik van waterstof is sowieso in geen geval vervuilend. Wat zijn de vooruitzichten voor waterstof? Opslag van overtollige groene stroom. Waterstof biedt een veelbelovend antwoord op het grote probleem van de hernieuwbare …
Verschillende productievormen van waterstof zijn in Nederland realiseerbaar, Nederland heeft goede mogelijkheden voor de CO2-afvang en opslag en er is een bestaand netwerk voor gastransport en -distributie dat te gebruiken is voor waterstof. Nederland beschikt bovendien over relevante kennis en ervaring. ... is een voorwaarde voor ontwikkeling ...
In de komende 10 jaar neemt het aantal windparken op zee toe tot een capaciteit van 11,5 gigawatt in 2030. Grootschalige opslag en transport van waterstof is daarvoor essentieel. De Noordzee is zeer geschikt om groene, volledig duurzaam opgewekte waterstof te produceren, op te slaan en naar land te ...
De wereldwijde interesse voor de ontwikkeling van een waterstofeconomie genereert een enorme behoefte aan nieuwe producten en technologieën, zodat we een hausse zien bij de fabrikanten van nieuwe apparatuur, zoals elektrolysers, brandstofcellen, omvormers, enz., en ook nieuwe apparatuur voor de distributie en verbranding van waterstof.
Op 20 september werd het project HYGENESYS officieel afgerond tijdens een drukbezochte conferentie bij de H2Hub Twente. Het project had tot doel om kennis te vergaren met de ontwikkeling van een decentrale electrolyzer. Dit soort kleinschalige electrolyzer-systemen kunnen lokale energievraagstukken oplossen. Door waterstof te creëren voor de tijdelijke …
De afgelopen weken heeft Gasunie op de locatie Zuidwending met succes op een veilige manier waterstof in de ondergrond ingebracht. Dit resultaat vormt een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van waterstof als onderdeel van de energiemix van de toekomst. Grootschalige ondergrondse opslag van waterstof is daarvoor namelijk een onmisbaar …