Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
In de whitepaper "Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem", die TNO en EBN schreven naar aanleiding van een rapport over …
Vandaag spreekt de gemeenteraad in een debat over het indringende rapport ''Amare: Bijzonder Complex''. D66 schaart zich achter de aanbevelingen van het rapport en steunt een motie van afkeuren tegen de misleiding die in elkaar opvolgende college''s hebben plaatsgevonden. Fractievoorzitter Marieke van Doorn: "Voor D66 is dit rapport het begin van …
De toekomst van thuisbatterijen. De technologische ontwikkelingen op het gebied van thuisbatterijen blijven doorgaan, en de verwachting is dat deze apparaten alleen maar efficiënter en betaalbaarder zullen worden. Voor gezinnen die nadenken over hun toekomstige energiebehoeften, is het investeren in een thuisbatterij een stap in de goede richting.
Dat is helemaal zo als de salderingsregeling verdwijnt zoals het nieuwe kabinet wil. Je mag dan de stroom die je teruglevert niet meer aftrekken van de stroom die je afneemt van je energieleverancier. Het zou ook goed zijn voor het milieu als je jouw duurzame stroom kunt bewaren voor momenten dat de zon niet schijnt.
Het rapport van vandaag is het laatste in een reeks van drie, die het IPCC eens in de zeven à acht jaar uitbrengt. De rapporten vormen de basis voor al het klimaatbeleid van regeringen wereldwijd.
Hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, lijken een voor de hand liggende weg voorwaarts in de situatie van klimaatverandering, sterk stijgende energieprijzen en zorgen over de leveringszekerheid. Wat zou er nodig zijn om het bestaande Europese energiesysteem om te vormen tot een systeem dat gebaseerd is op hernieuwbare …
Dit laatste rapport betreft een fact sheet voor regionale overheden, en is geschreven in het kader van de Regionale Energiestrategieën (RES). Dit zijn samenwerkingen tussen onder meer overheden, bedrijven, …
Maar hoe we energie opslaan en gebruiken, dat verandert snel. In dit artikel duiken we in het belang van energieopslag, de voordelen ervan en hoe de Nederlandse overheid zich inzet om de capaciteit van energieopslag in ons land te vergroten. Energieopslag is het proces van het opslaan van geproduceerde energie om deze later te gebruiken.
Nieuwe Oogst organiseert in samenwerking met GroenLeven, Windunie en Zonnepanelen op het dak een webinar over energie. In dit webinar op 6 november wordt stilgestaan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied …
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
Talitha Koek, Chef Duurzaamheid bij de Argumentenfabriek licht het belang van de informatiekaart toe en hoe deze tot stand is gekomen. Kun je meer vertellen over de nieuwe informatiekaart Energieopslag? "De …
En natuurlijk treedt er wel wat verlies op bij de omzetting." Op het Utrecht Science Park wordt geëxperimenteerd met Smart Solar Charging met bidirectionele laadpleinen en zonnepanelen overdekt met carports. Schram is positief over …
Een overzicht van hoe het gaat met energieopslag in Nederland. Bekijk in het rapport welke rol wij zien voor opslag in de toekomst. En welke vervolgstappen we zetten om …
Bij de energietransitie zal de (eventuele conversie en) opslag van elektriciteit, warmte en waterstof naar verwachting een grote rol gaan spelen, en vanwege de grote benodigde opslagcapaciteit zal het vaak gaan om …
Voor een duurzaam energiesysteem zijn aanpassingen en uitbreidingen nodig van de energie-infrastructuur. Bijvoorbeeld nieuwe hoogspanningsverbindingen en ondergrondse leidingen voor het transport van waterstof. Het Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie en Klimaat (MIEK) en de Projectprocedure zijn 2 Rijkstrajecten die allebei gaan over de realisatie …
Waterstofopslag: de toekomst van schone energie. Waterstofopslag is snel in opkomst als een haalbaar alternatief tot traditionele batterijsystemen en biedt een schone, duurzame en zeer efficiënte oplossing voor energieopslag. Waterstof, het meest voorkomende element in het universum, biedt een vrijwel onbeperkte voorraad, waardoor het een …
Beheersing van piekbelasting: Energieopslag kan helpen bij het afvlakken van pieken in de vraag naar elektriciteit, waardoor de behoefte aan dure piekcentrales afneemt. Betrouwbaarheid van het netwerk: Door opslagoplossingen geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen te gebruiken, kan de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet worden ...
De huidige regelgeving vertraagt een snelle groei van opslag van duurzame energie. Na de openingspresentatie wordt de opslag van energie besproken in drie blokken. Het eerste blok gaat over batterijopslag. Het …
Rapport over de effecten van nieuwe energiebronnen als zonne- en windenergie. Deze nieuwe energiebronnen kunnen negatieve effecten hebben op gezondheid en de veiligheid (arbeidsveiligheid en risico''s voor de leefomgeving). Klimaatakkoord: effecten van nieuwe energiebronnen op gezondheid en veiligheid in Nederland (PDF | 104 pagina''s | 1,3 mB)
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan 2035 en daarna. In de Routekaart Energieopslag wordt gekeken naar alle vormen van …
Vormen van energieopslag. De soorten energieopslag kunnen grof worden verdeeld onder elektriciteitsopslag (elektrisch, elektrochemisch en mechanisch), moleculenopslag en warmteopslag. Bij het opslaan van energie is het belangrijk dat er op grote schaal wordt gewerkt en dat er zo min mogelijk energie in het proces verloren gaat.
Volgens het nieuwe rapport lijdt het geen twijfel dat er onmiddellijk drastische en wereldwijde maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat de in de Overeenkomst van Parijs bedoelde opwarmingslimiet van 1,5°C (50% kans) of 2°C (66% kans) wordt overschreden.. Bij ongewijzigd beleid stevent de wereld af op een opwarming van 2,2 tot 3,5°C (mediaan: 3,2°C) …
Ga direct naar inhoud. Rijksoverheid. U bevindt ... Het energiesysteem van de toekomst: de II3050-scenario''s. Rapport | 06-04-2023. De gezamenlijke netbedrijven presenteren, op eigen initiatief, 4 scenario''s voor het energiesysteem in 2050. ... Minister Jetten (Klimaat en Energie) stuurt de Tweede Kamer 4 rapporten over de toekomst van het ...
Met energieopslag kunnen we deze fluctuaties opvangen: de opslag vormt een buffer tussen vraag en aanbod en borgt de betrouwbaarheid van het systeem. Welke energie slaan we nu …
De nieuwe Energiewet wordt het wettelijke fundament van de energietransitie. Deze wet vervangt de huidige Gaswet en Elektriciteitswet 1998 en biedt een toekomstbestendig wetgevingskader voor de veranderende elektriciteits- en gasmarkt en energiesysteem. Het wetsvoorstel regelt bijvoorbeeld consumentenbescherming, biedt netbeheerders meer …
Vandaag wordt de Routekaart Energieopslag met de Tweede Kamer gedeeld met daarin de belangrijkste stappen om energieopslag in Nederland te vergroten. De opslag van …