Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
energieopslag, potentiële energie, opslag energie voor later gebruik, energiedrager. Grootschalige opslag van energie is noodzaak wanneer vrijwel uitsluitend gebruik wordt gemaakt van windenergie en zonne-energie. Het gelijktijdig optreden van duisternis en windstilte, waardoor zonnepanelen en windturbines geen stroom leveren, wordt Dunkelflaute genoemd, een …
De vraag is hoe efficiënt waterstof als energieopslag is. Bij het omzetten van stroom naar waterstof verlies je een grote hoeveelheid energie, en bij het omzetten van waterstof naar stroom weer. Bij een batterij is dat probleem er minder. Ook kost het systeem naar schatting 25.000 dollar, veel meer dan de meeste thuisbatterijen.
Het Nationaal Waterstof Programma (NWP) is ontstaan uit afspraken van het Klimaatakkoord. De centrale opgave is het onderzoeken en stimuleren van de bijdrage van waterstof aan het …
Hoe kun je waterstof opslaan? We beginnen met het behandelen van de mogelijkheden van waterstof opslag. Na de productie van waterstof is het namelijk belangrijk …
Waterstof kan ook worden opgeslagen om gebruikt te worden in de transportsector. We spreken daarbij ook wel van brandstofcel-elektrische voertuigen (FCEV''s). Met vijf kilo opgeslagen waterstof kan er maximaal een …
Energie kan je importeren in de vorm van waterstofgas gebonden aan een andere molecule. Port of Antwerp-Bruges zet in op de import van grote volumes duurzame waterstofdragers, zoals …
Groene waterstof is vervolgens makkelijk op te slaan in een waterstofbatterij. De opgeslagen waterstof kan later gebruikt worden als brandstof voor zwaar transport en industriële processen. De waterstofbatterij zet het overschot aan duurzaam opgewekte energie (van de zonnepanelen) om in waterstof. Op een later moment kan deze waterstof weer ...
In die brandstofcel wordt waterstof met zuurstof verbonden en daarbij komt energie vrij. Waterstof tanken duurt minder lang dan een accubatterij opladen en daarna kun je weer honderden kilometers vooruit. Grijze waterstof en groene …
Opslag van energie in waterstof kan een oplossing zijn om duurzame energie lokaal op te slaan om te gebruiken als er weinig aanbod is. Hoe dat systeem eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Dit wordt behandeld in het grote en uitdagende project Enowatts (Energieopslag in Waterstof). Een consortium onderzoekt – onder meer – de ...
Er zijn verschillende manieren om waterstof energie op te slaan. De vorm van het waterstof speelt hier een belangrijke rol in. Wanneer het een gasvorm heeft wordt het namelijk anders …
Waterstof (H2) speelt een steeds belangrijkere rol in de energietransitie, omdat het fossiele brandstoffen kan vervangen en kan dienen als langdurige opslagoplossing voor hernieuwbare elektriciteits om ons elektriciteitssysteem …
Waterstof vervoeren is een stuk goedkoper dan transport van elektriciteit via kabels. Gaspijpleidingen. Bovendien is de bestaande infrastructuur van gaspijpleidingen op land en in de Noordzee hiervoor zeer geschikt. Op dit moment stroomt aardgas door deze leidingen naar land. En dat is veel meer dan de 11,5 gigawatt windvermogen in 2030.
Wat is een waterstof thuisbatterij? Een waterstof thuisbatterij vertegenwoordigt een opwindende innovatie op het gebied van energieopslag ze geavanceerde systemen maken gebruik van waterstofgas om energie op te slaan en deze op …
In België kan je op een aantal plekken (groene) waterstof tanken voor € 9,99 (9,49 / 100 km) en in Duitsland is de gangbare prijs per kilo ca € 15,25 (14,48 / 100 km). Het goede nieuws is dus dat de prijs nog verder omlaag kan zodat de kilometerprijs concurrerender kan worden met de andere brandstoffen.
De Nederlandse overheid gaat zeven projecten subsidiëren die op basis van elektrolyse waterstof gaan produceren. Deze zeven projecten hebben een gezamenlijke elektrolysecapaciteit van 101MW ...
Waterstof kan gemaakt worden met een elektrolyzer die (een overschot aan) elektrische energie met water omzet in waterstof, dat opgeslagen kan worden. Op een later tijdstip zet een brandstofcel het opgeslagen waterstof weer om in elektrische energie. Voor beide omzettingen is een katalysator nodig die het proces aanzwengelt.
Een consortium van Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland kondigt vandaag aan dat zij willen beginnen met het project NortH2: de productie van groene waterstof …
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
De CAES van Huntorf werkt sinds 1978.. Een andere energieopslagtechniek CAES is het gebruik van dalurenelektriciteit om lucht te comprimeren, die wordt meestal opgeslagen in een oude mijn of een andere soortgelijke geologische structuur. Wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is, gaat de gecomprimeerde lucht samen met aardgas naar een gasturbine om elektriciteit op te …
Het valt ons namelijk op dat, daar waar de energieprijzen aan het dalen zijn, de prijs van waterstof aan de pomp onverminderd hoog blijft. Vanaf oktober 2020 geldt een Europese verplichting om bij tankstations een brandstofprijsvergelijking te laten zien. Deze brandstofprijsvergelijking heeft als doel consumenten te informeren over de ...
Waterstof(H2), ook bekend als Hydrogen Gas, is een licht en brandbaar gas dat moeilijk te detecteren is. Bovendien is waterstof zeer ontvlambaar en bij normale druk en temperatuur kleurloos, reukloos en smaakloos. Hierdoor vind je waterstofgas dus ook …