Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Voor buitenlandse octrooiaanvragen beschikken wij over een groot netwerk van deskundige agenten die u voor de betreffende buitenlandse octrooiraden vertegenwoordigen. Specialisme. Ons specialisme ligt op het gebied van werktuigbouw, bouwkunde, civiele techniek, procestechnologie en chemie. Op alle gebieden van het octrooirecht staan wij u graag ...
Een octrooi is een alleenrecht (monopolie) om concurrenten voor 20 jaar de toepassing van uw kennis en ideeën te verbieden. Het beloont uw investering in kennis en creativiteit van uitvinders. Het tijdelijke monopolie geeft u de kans de hoge kosten van onderzoek ontwikkeling terug te verdienen door een voorsprong op de eigen markt te krijgen, licenties uit te geven of het …
Voor meer informatie over verschillende technieken voor energieopslag verwijzen we naar de datasheets (zoek naar "energy storage"). In onderstaande figuur zijn …
Door systemen toe te voegen die flexibiliteit in het energiegedrag mogelijk maken, zoals batterijen voor de opslag van elektriciteit, warmtepompen, airconditioning en oplaadpunten voor elektrische voertuigen, kan het energieverbruik verder …
Een uitvinding moet immers nieuw zijn om voor octrooibescherming in aanmerking te komen en door de uitvinding zelf openbaar te maken kan de nieuwheid in het gedrang komen. Het is daarom essentieel dat u uw vindingen ten minste geheim houdt tot op het moment waarop u de octrooiaanvraag indient! Met het oog op die geheimhouding is het …
Een octrooi dat binnen Nederland geldig is, kan enkel voor Nederland zijn verleend via de Nederlandse Octrooiraad of voor maximaal 38 landen tegelijk via het Europees Octrooibureau. Octrooien in Nederland zijn geldig in Nederland (inclusief Caribisch Nederland), Curaçao en Sint Maarten. Aruba heeft zijn eigen octrooirecht.
In octrooidatabases vindt u de gepubliceerde documenten van octrooiaanvragen en octrooien. De tekst en tekeningen beschrijven de techniek waarvoor octrooi is aangevraagd of verleend. Espacenet van het Europees Octrooibureau is zo''n database. Of een octrooi van kracht is, vindt u hier niet. Daarvoor kijkt u in het octrooiregister. In octrooidatabases vindt u de …
Patenten zoeken als voorbereiding voor een eigen patent. U wilt natuurlijk een octrooiaanvraag die zo sterk mogelijk is. Hiervoor kan men van te voren octrooiaanvragen en octrooien opzoeken in hetzelfde vakgebied. Dit noemt men een octrooionderzoek of een nieuwheidsonderzoek of een onderzoek naar de stand van de techniek.
Het Nederlandse energieopslagbedrijf ATEPS Nederland – onder meer bekend van de uitrol van buurtbatterijen – is overgenomen door Exide Technologies. ... 9 productiefabrieken en 3 recyclingfabrieken in Europa zet Exide zich in voor engineering, productie en recycling van energieopslagoplossingen voor de (automotive) industrie. Batterijen van ...
Voor het inroepen van een voorrang bij een uitbreiding van uw octrooibescherming naar andere landen, of binnen hetzelfde land, maar ook bij het onderhandelen voor licenties, of in geval van een juridisch dispuut, is er doorgaans een voor eensluidend verklaard afschrift vereist. Dit document omvat een officiële kopie van de eerste ...
Uw uitvinding is een vindingrijke oplossing en mag voor een vakman niet voor de hand liggen. Denk bijvoorbeeld aan een andere bevestigingsmethode. In plaats van de buizen van een schommel aan elkaar te lassen, kunnen deze ook …
Dit artikel geeft een overzicht van de huidige markt voor energieopslag en schetst de kansen en de complexiteit die gepaard gaan met investeringen en operationele …
De technologie voor energieopslag ontwikkelt zich snel, met nieuwe innovaties die de efficiëntie en capaciteit van zakelijke batterijen verbeteren. Lithium-ion batterijen zijn momenteel de …
Om voor octrooibescherming in aanmerking te komen, moet een uitvinding. nieuw zijn, inventief zijn (d.i. resultaat van uitvinderswerkzaamheid), industrieel toepasbaar zijn en ; geoorloofd zijn. Het begrip uitvinding. Eerst en vooral moet het om een echte uitvinding gaan. Hoewel er geen wettelijke definitie bestaat, kan men stellen dat een ...
V.O. Patents & Trademarks is één van de grootste octrooibureaus in Europa met vestigingen in Nederland, België en Duitsland. We ondersteunen onze klanten bij het maximaliseren van de waarde van hun Intellectuele Eigendom. Lees hier meer.
Voor veel landen is bijvoorbeeld de vertaling van het octrooi of althans de octrooiconclusies vereist. Ook zijn er jaarlijks instandhoudingstaksen verschuldigd. De valideringskosten in Europa kunnen snel oplopen tot meer dan 1.000 euro per land. Veel bedrijven kiezen er daarom voor een verleend Europees octrooi in een beperkt aantal landen van ...
Voor de regio Europa kunt u een Europees octrooi aanvragen. Bij het Europees octrooi verloopt het aanvragen en verlenen centraal, via het Europese octrooibureau (EOB). Nadat uw octrooi is getoetst en verleend, kunt u uw octrooi valideren (van kracht maken) in de Europese landen waar u octrooi wilt hebben. U heeft dan een ''bundel'' octrooien.
Je denkt erover je nieuwe product of technologie te beschermen door er een octrooi voor aan te vragen (of patent, dat is een ander woord voor hetzelfde). Bij de zoektocht naar hoe dat dan precies werkt, kom je al snel het advies tegen een octrooigemachtigde te raadplegen. Maar wie is die octrooigemachtigde, en waarom kan hij je helpen je ...
Ook wanneer je de producten niet zelf in de markt plaatst, kunnen inkomsten gecreëerd worden door de technologie te verhuren. In het vakjargon heet dit in licentie geven vergoedingen heten dan royalties.. Het gebruiksrecht voor een technologie welke je vaststelt in een product kan met andere verworven zijn door een licentieovereenkomst tussen bijvoorbeeld de producent …
ABB en Gravitricity, een opslagbedrijf voor zwaartekrachtenergie gaan samenwerken. Ze willen onderzoeken hoe ze met expertise en technologieën op het gebied …
Er gelden andere prijzen voor de aanvraag in andere landen, voor Europese octrooien en voor de wereldwijde octrooi-aanvraagroute van de World Intellectual Property Organization (WIPO). Vraagt u een internationaal onderzoek aan via één van deze routes, dan zijn de kosten voor dat onderzoek (veel) hoger.