Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Onder meer door KEMA is een grootschalig Europees onderzoek (Growders) uitgevoerd naar de opslag van elektriciteit op lokaal niveau in buurtbuffers. Door de transitie van de elektriciteitsvoorziening en het toepassen van steeds meer …
Daarbij zal rekening moeten worden gehouden met de uiteindelijke afname van aardgasopslag richting 2030 en de toename van vraag naar andere vormen van energieopslag om een balans te vinden in de transitie waarbij de leveringszekerheid en veiligheid altijd zal moeten worden gewaarborgd.
Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. ... Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen. Publicatiedatum 26-03-2024 | 10:00.
De uitrol van batterijopslag zou na 2030 moeten versnellen, van 100 GW naar 135-200 GW in S1-S2-S3 in 2040, waardoor vooral dagelijkse en wekelijkse opslag van …
Deze zorgt dat de gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom, zodat het klaar is voor gebruik. De aanschaf van zonnepanelen wordt steeds aantrekkelijker met de dalende prijzen. Voor een set van 10 panelen betaal je nu gemiddeld 5.000 euro (zonder btw) (Milieu Centraal, 2023). Wil je meer te weten komen over zonnepanelen?
Overige vormen van energieopslag Elektrochemische opslag is slechts één vorm van opslag. In het energiesysteem van de toekomst is een mix van ... Bij conversie van- en naar waterstof gaat wel altijd energie verloren. Ook directe opslag van warmte is mogelijk. Dat gebeurt nu vooral in grote watertanks, ondergrondse warmte-koude ...
Over winsten onder water Koolstofdioxide van industriële bedrijven afvangen en via een buizenstelsel van Rotterdam naar een leeg gasveld onder de Noordzee pompen, levert naar verwachting een significante bijdrage aan het Nederlands klimaatdoel in 2030. Onderzoek van de Algemene Rekenkamer, gepubliceerd op 28 maart 2024, laat zien dat het Porthos …
De focus ligt nu op het onderzoeken van nieuwe vormen van grootschalige energieopslag, zoals ondergrondse opslag van waterstof en warm water. Er zijn echter ook andere opties, zoals het opslaan van geïmporteerde …
Het document onderstreept de fundamentele rol van flexibiliteit die opslag kan bieden aan het elektriciteitssysteem. De Commissie beveelt de EU-landen aan om bij het …
De Amerikaanse regering financiert op dit gebied enige experimenten, met name via de Advanced Research Projects Agency-Energy (ARPA-E), maar een groot deel van de investeringen in deze technologieën – en in energieopslag in het algemeen – vindt plaats in China en Zuid-Korea, die ook het onderzoek naar de opslag van waterstofsystemen hebben opgevoerd.
Onderzoeksbureau Kalavasta heeft in opdracht van Energy Storage NL een studie uitgevoerd naar de voordelen van batterijopslag in het elektriciteitssysteem. Het rapport laat zien dat de inzet van batterijopslag leidt tot lagere energieprijzen, meer inzet van duurzame energie en kostenbesparingen voor netbeheer. Jaarlijks kunnen batterijen tot wel €300 miljoen …
Mocht er ooit een stroomstoring zijn, dan heb je hier geen last van. Je energieopslag thuis zorgt ervoor dat je nog steeds gebruik kan maken van stroom. Het is duurzamer, ... Als je meer stroom opwekt dan je nodig hebt, dan gaat die extra stroom naar je thuisaccu. Die accu slaat het op voor je eigen gebruik op een later moment. Met een maximum ...
De Wageningen Universiteit (WUR) en TNO werken samen aan een proefproject op de Boerderij van de Toekomst in Lelystad om lokaal opgewekte energie ook lokaal te gebruiken op de momenten dat je die nodig hebt. Chris de Visser van de WUR geeft als voorbeeld de productie van zonne-energie met zonnepanelen. Het opwekken van energie …
KPN is in samenwerking met diverse bedrijven in de energiesector begonnen met een onderzoek naar hoe de honderden back-up batterijen in telefooncentrales ingezet kunnen worden bij een tekort of overschot van groene energie.Paul Slot, verantwoordelijk voor de infrastructuur van KPN, "In onze zoektocht naar steeds duurzamere energie hebben we de m...
De Unie van Waterschappen heeft in het kader van het Klimaatakkoord een subsidie van 1,2 miljoen euro gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een driejarig onderzoeksprogramma. Met STOWA zijn de handen ineen geslagen om voor de waterschappen beleid en onderzoek te ontwikkelen en uit te voeren. …
Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …
Varen op ammoniak in plaats van stookolie, dat lijkt de toekomst voor de zeevaart. Tenminste, als je diverse proeven, onderzoeksinitiatieven en rapporten mag geloven, dan zijn we op weg naar een wereld waarin vrachtschepen varen op het stofje dat de meeste mensen kennen als een scherp ruikend schoonmaakmiddel.. Voor de scheepvaart zijn …
Dit rapport bevat het resultaat van een studie naar de veiligheid van batterijen in energieopslag systemen (EOS) en de regelgeving hierover. Het onderzoek is in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgevoerd. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de gevaren van huidige EOS die de komende vijf tot
De toekomst van de (rol van de) thuisbatterij in de energietransitie is nog niet helemaal duidelijk. We weten wel dat de productie van thuisbatterijen veel energie en grondstoffen kost, wat het milieu (extra) belast. Daarnaast is het …
In het vorige artikel van onze serie over energieopslag hebben we een overzicht gegeven van de rol van de opslag en de verschillende technologische oplossingen in deze opkomende markt. We kijken nu naar de ontwikkeling van de markt in Nederland, hoe beleid en regelgeving de ontwikkeling ondersteunen en waar verdere verbeteringen kunnen worden ...
Binnen EnergyVille voeren we onderzoek naar de ontwikkeling, demonstratie en implementatie van compacte energieopslag op basis van PCM en opslag van industriële midden- en hogetemperatuurwarmte via optimale configuraties van packed-bed technologie. Bekijk onderzoeksdomein. NL; EN;
Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag. …
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft onderzoeksbureau De essentie gevraagd de relatie tussen de energietransitie en stikstofuitstoot door de industrie te onderzoeken. Het onderzoek neemt de verduurzamingsplannen van grote industrieclusters en de nationale energie-hoofdinfrastructuur mee. Onderzoek samenhang …
Voor wat betreft energieopslag gaat de studie met name in op batterijen (Li-ion en flow) en langetermijn-opslag (24-uurs, o.a. CAES). Er blijkt een grotere rol dan vooraf …
In oktober en november 2023 deden wij onderzoek naar de impact van thuisbatterijen op verzekeringspolissen. Er werden 12 verzekeraars onder de loep genomen. De belangrijkste uitkomsten? ... Het beoogde gebruik van de accu, …
Lectoraat Sustainable Areas and Soil Transition (SAST) van Saxion heeft een RAAK-Publiek onderzoeksubsidie toegewezen gekregen. Samen met GovernEUR | Erasmus Universiteit doet het lectoraat onderzoek naar de mogelijkheden voor ondergrondse energieopslag in Twente.
In dit eerste van een reeks van vier artikelen, gebaseerd op onze ervaring met klanten en door middel van onderzoek, presenteren we een overzicht van de huidige markt …
Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale …
Het elektriciteitsnet is een cruciaal onderdeel van het energiesysteem van de toekomst. Door de groeiende elektrificatie (o.a. warmtepompen en elektrische voertuigen) en een stijging van intermitterende hernieuwbare productiecapaciteit (zon en wind), zal het elektriciteitsnet in de komende jaren steeds actiever gebruikt worden.
Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag.
🛠 Aan de slag met duurzame energieopslag: Stap-voor-stap. Interesse in het thuis opslaan van duurzame energie? Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om dit te realiseren: 1. Doe onderzoek naar je energieverbruik. Begin met het analyseren van je huidige energieverbruik. Hoeveel energie gebruik je dagelijks, en wat zijn de piekmomenten?
In dit laatste artikel kijken we naar de totale factoren in de supply chain die van invloed kunnen zijn op de keuze van belegbare energieopslagmiddelen, en de uitdagingen …