Wij zijn een professioneel bedrijf dat fotovoltaïsche energieopslagapparatuur produceert. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Medicijnen zijn waardevol voor de gezondheid. Bij zowel mensen als dieren helpen medicijnen om ziektes te voorkomen, te behandelen maar ook vast te stellen. Medicijnen of resten daarvan kunnen in het milieu komen. Dat kan schadelijk zijn voor het milieu en op die manier voor mens en dier. Het RIVM doet daarom onderzoek naar de gevolgen van medicijnresten in het milieu.
Onderzoek naar de toekomst van zonne-energie en energieopslag: FusionSolar C&I Smart PV & ESS Summit 2024.05.29 Onlangs vond in Amsterdam de Huawei Solar C&I Smart PV & ESS Summit Europe 2024 plaats, een evenement waar meer dan 600 belanghebbende uit de zonne-energiesector bijeenkwamen om het veranderende …
Er worden inspanningen geleverd om de recycleerbaarheid ervan te verbeteren en de milieueffecten van de productie en verwijdering ervan te verminderen. 4. Kan ik deze batterijen gebruiken voor mijn installatie op zonne-energie? Absoluut.
Onder meer door KEMA is een grootschalig Europees onderzoek (Growders) uitgevoerd naar de opslag van elektriciteit op lokaal niveau in buurtbuffers. Door de transitie van de …
Op het gebied van hernieuwbare energie is de vraag "wat zorgt voor energieopslag op de lange termijn" van cruciaal belang. De mogelijkheid om energie voor langere perioden op te slaan is een cruciaal aspect van energiebeheer, vooral als het gaat om intermitterende energiebronnen zoals zonne- en windenergie.
Grootschalige seizoensopslag van hoge temperatuur warmte is van groot belang nu aardgas wordt uitgefaseerd en aandacht uitgaat naar aanleg van warmtenetten. Ook in dit verband doen we onderzoek naar en testen van de eigenschappen van de ondergrond. Voor de industrie werken we aan warmteopslag in gesmolten zouten.
Over de directe effecten van windparken op vogels, vleermuizen en zeezoogdieren is inmiddels al behoorlijk veel bekend. Er wordt voortdurend onderzoek gedaan om de kennis verder te vergroten. Onderzoek naar effect op het Noordzee ecosysteem. Wozep onderzoekt op basis van modellen ook de mogelijke veranderingen in het ecosysteem van de Noordzee.
Haalbaarheidsonderzoek CO 2 – transport en opslagprojecten. De ontwikkeling van een CO 2-transport en -opslagproject begint met een haalbaarheidsonderzoek naar onder meer de technische en financiële …
KPN is in samenwerking met diverse bedrijven in de energiesector begonnen met een onderzoek naar hoe de honderden back-up batterijen in telefooncentrales ingezet kunnen worden bij een tekort of overschot van groene energie.Paul Slot, verantwoordelijk voor de infrastructuur van KPN, "In onze zoektocht naar steeds duurzamere energie hebben we de m...
Om de kans op eventuele bevingen tijdens de winning van de warmte zo klein mogelijk te maken willen we een eventuele boring op voldoende afstand tot breuksystemen kunnen plaatsen. Het niet goed kunnen weergeven van de zeer diepe ondergrond heeft nog een derde effect: het herhalen van een eventueel succesvol project wordt bemoeilijkt omdat je niet op zoek kan …
Batterijrecycling De recycling van lithium-ion batterijen kan helpen om de vraag naar nieuwe grondstoffen te verminderen en de milieueffecten van de mijnbouw te beperken. Bovendien kunnen batterijen die niet langer geschikt zijn voor gebruik in elektrische auto''s, in sommige gevallen worden hergebruikt voor andere toepassingen, zoals stationaire energieopslag.
Petra de Jongh, hoogleraar Catalysts and Energy Materials, is een van de trekkers van het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), dat ruim 10 miljoen toegekend krijgt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor onderzoek naar grootschalige energieopslag.
De Twentse ondergrond kan daarin een rol spelen. Twente heeft door de eerdere winning van zout- en gasvoorkomens, ruimte in de ondergrond waarin structurele energieopslag kansrijk lijkt. Onderzoek. De technische, economische, maatschappelijke en ruimtelijke uitwerking van opslag in de voormalige gasvelden en zoutstructuren kent nog veel …
Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. Het …
De aanschaf van een accu voor de energieopslag voor thuis is nu nog ontzettend prijzig. In de meeste gevallen is het thuis opslaan van energie door de huidige salderingsregeling nog niet interessant genoeg. Wel adviseren wij energiemakers om nu vast rekening te houden met de mogelijkheden in de toekomst.
Energieopslag speelt een cruciale rol in de wereld van vandaag terwijl we streven naar een duurzamer en efficiënter energie-ecosysteem. De verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie heeft de behoefte aan betrouwbare energieopslagoplossingen benadrukt om intermitterende problemen aan te pakken en de …
Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag. …
Het opwekken van duurzame energie via zonnepanelen kent één groot nadeel: een zonloze dag op het moment dat er veel vraag naar energie is. En andersom produceert zon soms meer …
Het RIVM doet onderzoek naar het verduurzamen van de zorg. We kijken met verschillende onderzoeksmethoden naar milieu-effecten van de zorg en alles wat daarbij hoort. ... Visualisatie van de directe en indirecte milieueffecten door de zorgsector. Directe effecten door bijvoorbeeld narcosegassen, verwarming en uitlaatgassen. Indirecte effecten ...
Deze bevat een oproep om extra onderzoek te doen naar de wenselijkheid van buurt- en thuisbatterijen en wildgroei van grote batterijen te voorkomen. ... De belangrijkste conclusies van de routekaart zijn dat de marktwaarde van energieopslag niet altijd overeenkomt met maatschappelijke waarde, en subsidies voor energieopslag op basis van CO2 ...
Veehouderij: De impact op het milieu op onze voedselkeuzes is tegenwoordig van cruciaal belang.Voor het fokken van vee voor vlees en zuivel zijn enorme hoeveelheden land, water en voer nodig. Vooral runderen zijn berucht om hun methaanemissies, die daar aanzienlijk aan bijdragen opwarming van de aarde.Bovendien gaat de teelt van veevoer vaak gepaard …
Milieueffecten verminderen. In de eenvoudigste bewoordingen maakt energieopslag het mogelijk om elektriciteit op te slaan voor later, wanneer en waar die het meest nodig is. ... Kortom, reden genoeg om als belegger te kijken naar energieopslag. De toekomst van energieopslag. Elektrische voertuigen, hernieuwbare energie, windparken en ...
Voor wat betreft energieopslag gaat de studie met name in op batterijen (Li-ion en flow) en langetermijn-opslag (24-uurs, o.a. CAES). Er blijkt een grotere rol dan vooraf …
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan …
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
Het overschot aan zonne-energie van de zomer kunnen we zo dus bijvoorbeeld in de winter gebruiken om de woning te verwarmen. Ook handig: zo''n systeem met thermochemie kan geladen worden met zowel warmte als elektriciteit. Vergevorderde technologie. Er wordt al decennialang onderzoek gedaan naar warmteopslag op basis van thermochemie.
Dit rapport onderzoekt of energieopslagsystemen relevant zijn voor omgevingsveiligheid, gezien de mogelijke effecten en effectafstanden bij een incident. …
onderzoek naar de milieueffecten van de drie uitvaarttechnieken gepresenteerd. De voor het uitvoeren van de milieustudie benodigde gegevens zijn voor begraven en cremeren door de opdrachtgever verzameld en beschikbaar gesteld. Daarbij is uitgegaan van de gemiddelde situatie in Nederland en de huidige technologische stand van zaken.
In opdracht van het voormalig ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft EBN samen met TNO onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van ondergrondse opslag van waterstof, …
In 2023 presenteerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Routekaart Energieopslag. Daarin wordt geconcludeerd dat zowel elektriciteits-, moleculen- als …
Het onderzoek naar de technische aspecten van Delta 21 zijn grotendeels uitgevoerd binnen het ''Delta Futures lab'' van de tu Delft. Sinds vorig jaar staat de teller op achttien MSc-studenten die met hun onderzoek betrokken zijn bij Delta 21. ... Energieopslag. De potentie van energieopslag komt goed naar voren bij het berekenen van de ...
De opslag van elektriciteit is noodzakelijk om de ontwikkeling van hernieuwbare, intermitterende en van nature variabele productiebronnen mogelijk te maken. Nieuwe opslagoplossingen zijn in opmars en er wordt grootschalig onderzoek verricht om de betrouwbaarheid en veerkracht van bestaande technologieën te verbeteren. Deze pagina belicht de toepassingen op basis van …
Opslag garandeert leveringszekerheid en flexibiliteit. In de whitepaper "Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem", die TNO en EBN schreven naar aanleiding van een rapport over ondergrondse opslag in Nederland dat deze week naar de Tweede Kamer werd gezonden, concluderen zij dat ondergrondse energieopslag een …
De alternatievenafweging en objectieve beoordeling van de milieueffecten vormen de belangrijkste aspecten van milieueffectrapportage. Milieueffectrapportage (m.e.r.) is: ... Deze stappen hebben betrekking op alle overleg, consultaties, onderzoeken, … die in het kader van het onderzoek naar de effecten van een voornemen (programma, plan of ...
Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …