Aanleg van energieopslagkanalen voor huishoudens in Nederland

Van kolen naar aardgas

In zijn boek De Nederlandse aardgastransitie – lessen voor de energietransitie van de 21ste eeuw dat dit voorjaar uitkwam bij uitgever Eburon, zet Sven Ringelberg die hele ''transitie'' op een rij. Zijn goed geschreven boek houdt het midden tussen geschiedschrijving en beleidskunde. De ''strategisch adviseur'' vergelijkt de huidige discussie over de overgang naar …

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030

Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …

TNO Rapport Energiearmoede in Nederland 2022

1. Hoeveel huishoudens in Nederland zijn energiearm? 2. Hoe hoog is de energierekening van energiearme huishoudens? 3. Welke huishoudens zijn energiearm? 4. Waar wonen …

Basis gelegd voor meer betaalbare woningen in Caribisch Nederland

Er zijn in het afgelopen jaar flinke stappen gezet in het realiseren van meer betaalbare woningen en het goedkoper maken van wonen op Bonaire, St. Eustatius en Saba. Dit blijkt uit de eerste Voortgangsrapportage van de Beleidsagenda Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening voor Caribisch Nederland, die staatssecretaris Alexandra van Huffelen vandaag naar …

DE FEITEN OVER ENERGIEARMOEDE ENERGIEARME HUISHOUDENS IN NEDERLAND

7% van alle huishoudens. Deze huishoudens hebben enerzijds een laag inkomen en anderzijds óf hoge energiekosten óf een woning met een energetisch lage kwaliteit. Ter vergelijking, ongeveer 15% van de huishoudens in Nederland heeft te maken met inkomensarmoede; het aantal energiearme huishoudens in Nederland is daarmee ongeveer half zo groot ...

Kabinet presenteert strategie voor energiesysteem van de toekomst

Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan …

Gascrisis in Nederland: hoe staan we er voor in aanloop naar

De vraag is of Europa en Nederland in aanloop naar de winter in de problemen kunnen komen qua gasleveringszekerheid. Voor diverse Europese landen is dit door collega''s in dit rapport uitgebreid in kaart gebracht. Voor Nederland voorziet Gasunie in een recent rapport weinig problemen, maar hier is ook kritiek geuit. Zo zouden problemen in de gasvoorziening in …

Kabinet presenteert strategie voor energiesysteem van de toekomst

Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan en gebruiken. En biedt economische kansen en ruimte voor nieuwe verdienmodellen. Om in 2050 een duurzaam energiesysteem te hebben, moeten we daar nu al op gaan aansturen en ons …

Gasunie begint aanleg groot landelijk netwerk voor waterstof: ''Het …

Vrijdag geeft de koning het startsein voor een project met grote impact op onze energievoorziening. Gasunie begint dan met de aanleg van een landelijk netwerk dat de industrie moet gaan voorzien ...

Ongelijkheid in inkomen en vermogen

In de parade van Pen komen huishoudens op volgorde van de hoogte van hun inkomen in één uur tijd voorbij. De lengte van de huishoudensleden is evenredig gemaakt aan hun inkomen, waarbij het gemiddelde huishoudensinkomen …

ONTWIKKELINGEN IN DE ENERGIEREKENING TOT EN MET …

3.2.1 Gemiddelde energierekening voor een wo ning in Nederland 23 3.2.2 Energierekening voor een woning met een gasaansluiting, zonder zonnepanelen 26 ... hebben op de gemiddelde energierekening van huishoudens. Voor de energierekening van woningen die zijn aangesloten op een warmt enet geldt vooralsnog het zogeheten niet -meer-dan-

Feiten en cijfers energiesysteem

De duurzame bronnen zon, wind en biomassa zijn sterke concurrenten geworden. Samen zijn ze ook goed voor 40% van de productie van elektriciteit. 18% daarvan is afkomstig van …

De gasprijs, het gasverbruik en de vulling van de Nederlandse …

1 · 1. Transporttarief: Het bedrag dat de consument aan de netbeheerder betaalt voor het transport van gas. Het bedrag is afhankelijk van het deel van Nederland waarin men woont. 2. Vast leveringstarief: De vaste kosten voor de levering van gas, dit wordt ook wel het "vastrecht " genoemd. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het type ...

Energietransitie in de jaren 60

Toen ging Nederland over op gas als voornaamste energiebron. Energietransities zijn niet nieuw. Eeuwenlang stookten veel Nederlanders hun kachels, haarden en fornuizen op turf, hout en houtskool. Tijdens de industriële revolutie vond er al een energietransitie plaats. Veel van die oude brandstoffen werden vervangen voor steenkool en olie.

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht

Met de Routekaart Energieopslag brengen we de verwachte ontwikkelingen in Nederland in kaart en welke acties nodig zijn om opslag te bevorderen, op korte en lange …

Geschiedenis van leidingwater in Nederland

In 1845 werd een plan gelanceerd om water via ondergrondse beken van de duinen bij de Brouwerskolk naar Amsterdam te leiden. Dit plan werd in 1847 door de minister van Binnenlandse Zaken goedgekeurd en in 1849 door B&W van Amsterdam, maar ook nu was het geld een probleem. Van de meer dan tien plannen die in de loop der jaren waren ontwikkeld, waren er in …

Er moeten tienduizenden elektrahuisjes bij en dat leidt tot onrust …

Er staan nu zo''n 100.000 huisjes in Nederland. ... "Bij de aanleg van nieuwbouw in een wijk kunnen kabels makkelijk in of onder een ... De netbeheerder is …

Nederland in cijfers en grafieken (bijgewerkt 2024!) | AlleCijfers

3 · Bekijk hier de verkiezingsuitslagen voor Nederland van de Tweede Kamer verkiezingen in de periode van 1946 tot en met 2023. Met cijfers en grafieken over 24 verkiezingen samengevoegd tot 1 video-animatie! ... Huishoudens tot 110% van sociaal minimum: 9,6%: Percentage: 2022: Huishoudens tot 120% van sociaal minimum: 12%: Percentage: 2022 ...

Een natuurlijkere toekomst voor Nederland in 2120

Deze toekomstvisie voor het Nederland van 2120 werkt kansen uit voor de economie, biodiversiteit en leefbaarheid van ons land. Het is een nieuw verhaal voor Nederland met een hoofdrol voor de natuur en natuurlijke processen. Het ontvouwt zich rondom de thema''s waterbeheer, energie, landbouw, circulaire economie, verstedelijking en biodiversiteit.

Inkomen van huishoudens

Het primaire inkomen van huishoudens bestaat uit de beloning voor het beschikbaar stellen van hun arbeid en kapitaal. Inkomen uit arbeid betreft het brutoloon van werknemers. ... In 2022 hadden huishoudens in Nederland gemiddeld 50,9 duizend euro te besteden. Het gestandaardiseerde inkomen kwam uit op gemiddeld 35,4 duizend euro.